Szeretnék Madeirára költözni, viszont még nem nagyon repültem, valamint nem intéztem papírmunkákat és béreltem lakást külföldre, tudnátok segíteni ebben?
Sziasztok 22f vagyok, szeretnék január-március között Madeirára költözni és az érdekelne, hogy ti hogyan csináltátok.
Kint kerestetek albérletet és addig airbnb és hotelben tartózkodtatok vagy már itt le volt beszélve képeken keresztül?
Vonattal mentetek Portugáliába vagy Pestről repülővel ugyanannyi?
Milyen tapasztalataitok vannak?
Melyik városokat ajánljátok és melyikeket nem?
Milyen egy várható repjegy ára és mikor érdemes megvásárolni?
Mennyire nehéz portugál nyelvtudás nélkül (később tanulnám) érvényesülni?
Mennyire nehéz elintézni a papírokat kint és mire érdemes figyelni?
Hát van lehetőség relokálni a cégemen keresztül Portugáliába és szeretnék élni a lehetőséggel és országon belül már költöztem. (Programozás- teljesen remote)
Valahol el kell kezdeni
"Vonattal mentetek Portugáliába vagy Pestről repülővel ugyanannyi?"
Ilyen távon a vonat szerintem mazochistáknak való, plusz valószínűleg drágább is. A repülő kb. 3,5-4 óráig megy.
"Milyen egy várható repjegy ára és mikor érdemes megvásárolni?"
Budapestről Portóba és Lisszabonba indulnak fapados járatok. Az alapár kb. 50-300 euró között mozog plusz csomagok, Portóba általában olcsóbb, mint Lisszabonba. A téli időszakban mondjuk olcsóbb, mint szezonban.
"Mennyire nehéz portugál nyelvtudás nélkül (később tanulnám) érvényesülni?"
Madeirán nem voltam. A kontinensen kb. az emberek fele beszél valami angol-szerűséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!