Aki nem akar saját lakást nem fél, hogy mi lesz vele idős korára?
Nyilván nem azokra gondolok akik még nem tudtak sajátba költözni, mivel most olyan albérlet árak vannak, hogy nekik iszonyat nehéz dolguk van.
DE sokszor olvasok olyanokat, hogy ő nem is akar sajátot mert így kényelmesebb stb..
Ők nem félnek, hogy nem lesz mindig ennyi bevételük és egyszer csak utcára kerülnek?
ha sajátban lakok, a legrosszabb esetben nem lenne villany, de fát szedni az erdőben és kútról vizet hozni lehet, még is van fedél az ember feje felett.
Vagy csak én aggódom túl?
Utolsó köszönöm ezt a hosszú és normális választ.
Én voltam olyan szerencsés, hogy örököltem egy kis lakást.
Én csóró voltam gyerekként, szüleim nem tudtak támogatni az otthon lakás lehetőségén kívül. Lett egy értelmes jól fizető diplomám (nem programozó), éveken keresztül volt egy másodállásom és suli befejezése után 8 évvel már egyedülállóként épült is a házam. Igaz, ez alatt végig otthon laktam, fizettem mindennek a rám eső részét. 3 évvel a ház után már autómat is le tudtam cserélni egy 6 évesre.
4 évig szinte mindenről lemondtam a házért, de szerintem megérte. Sokak szerint meg hülye voltam, majd ők lettek a legirigyebbek...
Ha jól emlékszem 67 év az átlag életkor, ebből 18 évig tanutam, 8 év ment el az életemből a diákhitelre és a házra. Szóval még statisztikailag van kb 30 éven "élni".
#75: A diplomások között csak kevesen keresnek jól.
Ahhoz, hogy jól keress, nem kell semmi komoly vegzettség, csak jól kell végezned a munkádat, és elkezdeni vállalkozni.
Régen is nehéz volt lakást venni, később sem lesz könnyebb. Ha csak úgy várod, hogy az állam kiutaljon neked egy lakást, az nem fog megtörténni. Neked kell tenni érte. Szerinted én hány évig szoptam? Elvállaltam plusz melókat az állandóm mellett, alig költöttem valamire, hogy összeszedjem az önerőt egy lakáshitelhez.
Ha saját lakásod van, akkor is utcára kerülhetsz.
Pl. nem tudod fizetni a rezsit, a közös költséget sem.
A gázt, vizet, villanyt kikapcsolják.
De a közös költség ketyeg, előbb-utóbb perelnek, végrehajtanak, kitesznek.
79-es vagyok.
Ha pedig házad van, akkor is jöhet az ingatlanmaffia, és kipenderít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!