Szerintetek be kell jelenteni a főbérlőnek, ha otthon akarunk szülni? Nem nagyon jár hozzánk a főbérlő, mindig pontosan fizetünk. 3 hónap múlva szül a feleségem, de inkább nem szólunk neki, nehogy most akarja megszüntetni a szerződést.
Kérdés, mi van a szerződésben. Benne van, hogy senki más nem jöhet, be kell jelenteni gyereket, stb? Ha nincs, nem vagy köteles szólni, nyilván ettől még úgy lenne tisztességes.
Az otthonszüléshez nincs köze.
A lányom albiban lakik, most költöznek össze a párjával, a srác is odaköltözik. Tulaj ügyvéd, megkérdezték, gond-e. Azt mondta, az se érdekli, ha nyolcan lesznek, neki a lánnyal van szerződése, a díj nem változik létszám miatt, és nincs kikötés a szerződésben arra, hogy egyedül kell maradnia.
A kérdés az otthonszülés tényének bejelentéséről szólt. Csak sokan már tovább gondolták. Az nem derül ki, hogy az albérlő tájékoztatta-e a főbérlőjét/a tulajt a baba érkezéséről. Lehet, hogy tud róla, csak arról nem, hogy otthon akarnak szülni.
Ha viszont nem tud a babáról, én sürgősen tájékoztatnám, nehogy későn kelljen új albit találni. Egyébként minden a szerződésen múlik. Ha valaki nem akar gyereket a kiadott lakásába, az közjegyzői okiratban külön kösse ki, hogy ki használhatja életvitelszerűen az ingatlant.
Mi párként eleve úgy vettük ki az albit, hogy megkérdeztük gond lenne-e ha születne majd baba. Akkor már 7 hetes terhes voltam de ezt még nyilván nem akartuk bejelenteni mert még nem volt biztos a dolog.
A tulajt nem különösebben érdekelte hogy lesznek-e gyerekeink. Mindkét terhességemet bejelentettem később, így éreztem korrektnek, meg persze így éreztem biztonságban magunkat. Nem hiányzott hogy még azon is idegeskedjek vajon kidob-e minket, így is van elég gondja egy kisgyermekes családnak.
Szomorú egyébként, hogy az olyanok miatt, mint ti, sokan nem adják ki a lakásuk gyerekeseknek, nekem eszembe nem jutna a gyerekkel takarózni hogy ne tudjon minket kidobni. Most tényleg kinek van szüksége arra, hogy attól rettegjen, éjszaka leszereli-e a tulaj a bejárati ajtót miközben a lakásban alszik a két gyerek. Amúgy is s.zar dolog gyerekekkel albérletezni, nem rontom tovább a helyzetemet.
Az otthonszülés másodlagos, ha amúgy tud a gyerekről a tulaj akkor nem jelenteném be, ez is olyan dolog, mint a házibuli, azt sem jelented be. Ha meg az ágyam is saját, akkor főleg nem. De szerintem nálatok most az otthonszülés a legkisebb gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!