Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek be kell jelenteni...

Szerintetek be kell jelenteni a főbérlőnek, ha otthon akarunk szülni? Nem nagyon jár hozzánk a főbérlő, mindig pontosan fizetünk. 3 hónap múlva szül a feleségem, de inkább nem szólunk neki, nehogy most akarja megszüntetni a szerződést.

Figyelt kérdés
Van erte szerintetek valami jogszabály?

2023. jan. 28. 17:22
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
90%
Mit vársz, törvényi szabályozást arról, hogy x paragrafus kimondja, hogy az otthonszülést be kell jelenteni a tulajnak, különben 5 év szabadságvesztéssel vagy büntetendő? Leírtuk a véleményünket.
2023. jan. 28. 21:44
 32/48 A kérdező kommentje:
Valaki azt írta igen, valaki azt, hogy nem. Ebből nekünk 50-50
2023. jan. 28. 21:47
 33/48 anonim ***** válasza:
89%
Nem vagy köteles bejelenteni, ő meg nem köteles nem szerződést bontani. Ennyi a lényeg.
2023. jan. 28. 21:51
 34/48 anonim ***** válasza:
89%
A szerződést bármikor felmondhatja.
2023. jan. 28. 21:52
 35/48 anonim ***** válasza:
95%
Nem vagy köteles bejelenteni neki. De ha valamilyen használati tárgyban kárt teszel, azt köteles vagy megtéríteni.
2023. jan. 28. 23:20
 36/48 anonim ***** válasza:
88%
25-ös XDDDDD Na akkor holnap megyek is inkább albiba, mert ezek szerint az onnantól kezdve az enyém és pont. Nem is tudtam, hogy ez ilyen jó buli, fsznak élek sajátban, mikor ingyen tanyázhatnék valaki máséban, hát még zárat is cserélhetek, börtönbe is küldhetem a tulajt. Hogy ezt nem tudtam előre, ilyet!
2023. jan. 29. 00:41
 37/48 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó, plusz ne feledd, választhatsz is, hogy melyikbe mész, köteles neked kiadni a tulaj bármelyiket is akarod. Választasz egy havi 400ezrest, fizetni úgysem kell, aztán onnantól megvan oldva, tulaj úgyis böriben, te meg beköltöztetsz másokat a lakásba havi 300ért, még a megélhetésed is meg vsn oldva :)
2023. jan. 29. 07:14
 38/48 anonim ***** válasza:
98%
Engem csak az érdekel, hogy a XXI. században, ingyenes egészségügyi ellátás mellett mi a francért veszélyezteti valaki a saját és a születendő gyerek életét egy otthonszüléssel? Ráadásul egy olyan lakásban, ami nem az övék, tehát még azt se mondhatják Pityukának 2-3 év múlva, hogy “nézd, itt születtél”…
2023. jan. 29. 13:19
 39/48 A kérdező kommentje:
A válaszok alapján nem kell bejelentenem. Köszi! Én is utána néztem, és nincs ilyen jogszabály! Szerencsére!! Ha megszületett a baba akkor meg már úgyis mindegy. Nem fog tudni az utcára rakni, akkor sem ha nem fizetnénk (persze nem ez a terv, fizetünk rendesen mint eddig) de nem is akarunk emiatt albérletet váltani meg megint kauciót fizetni. Nem beszélve arról, hogy jó áron van az albi, a jelenlegi piaci árak 1,3-1,4x-es lenne…
2023. jan. 29. 19:06
 40/48 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon el vagy tájolva kérdező, akkor mondja fel a szerződést a tulaj, amikor csak akarja a szerződési feltételeket betartva, egyetlen gyerek sem változtat ezen a tényen. Sőt mondok jobbat, akkor is felmondhatja és kirakhat, ha fizettek, hát még ha nem! Undorító ez a mentalitás, hogy a gyerekkel takarózol. Mit képzelsz, csak azért mert gyereked van, az máris feljogosít, hogy más tulajdonát a sajátodként kezeld?

Egy közjegyző előtt tett kiköltözési nyilatkozat mondjuk nagyban megkönnyíti ezt a helyzetet is.

Egyébként én abban a pillanatban mondanám fel a szerződést, amint tudomásomra jut, hogy odaszült az asszonykát, anélkül hogy egyáltalán megkérdeztétek volna, hogy így is kívánom-e kiadni a lakásom nektek. Főleg, hogy a szerződésben általában név szerint meg van határozva, hogy kik lakhatnak a lakásban, de minimum az, hogy hány fő! Márpedig, ha a gyerek nincs benne, akkor azzal szerződést szegtetek, ami indokot ad az azonnali felmondásnak is akár és mehettek ahova akartok.

2023. jan. 29. 19:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!