Kiskorú vagyok, költözhetek albérletbe?
Sziasztok!
Nyolcadikos vagyok, jovore kezdenem a gimnaziumot.
Erdekel, hogy tudnek e alberletbe koltozni.
A szuleim elvaltak, igy a nagyszuleimmel lakom, akikkel egyaltalan nem jovok ki. Tudom, ez most nagyon bunkosagnak hangzik, de a nagymamam egy gyoker. Sose voltam vele joba, allandoan veszekszunk, kisgyerek korom ota bant, volt ebbol gyamugyes esetem is. A papam rendes , csak o nem tud magyarul, igy nem tud kb semmirol.
Na de lenyeg a lenyeg , szeretnek alberletbe koltozni, mivel ugy sokkal jobb lenne nekem.
Penzem megvan hozza, tudnam is rendszeresen fizetni, csak nem tudom hogy kiskorukent elhetnek-e egyedul.
Probaltam mar utannanezni, de nem talaltam semmit, kerlek valaszoljatok!
Nem.
Viszont a gyámügy elhelyez - indokolt esetben! - intézetben.
Nem élhetsz egyedül 14 évesen. Ki adna ki albérletet egy 14 évesnek?
Gyamugy két perc alatt hazapaterol, vagy az intezetbe.
Szerintem menj koleszba, a kamaszos lázadásaidat tedd takarékra. A hétvégéket pedig kibírod a nagy szülőknél is.
Van neked fogalmad mibe kerül önállóan fenntartanod magadat?
Bocsi, de 14 évesen kiskorú vagy, nem köthetsz szerződést sem.
Nem hinném, hogy annyi pénzed lenne, mivel örökölt és saját pénzzel sem rendelkezel hivatalosan, bankszámlával sem; mindig van felettes ellenörzés ezek felett is.
Így közel sem rendelkezhetsz kereset nélkül több millával, ami elég egy albérletre kereset nélkül, és, hogy fenntartsd magad, fizesd a rezsit költségedet. Sőt még át is vágnának azonnal, mert ezt emberek egymással is megteszik, gyerekkel pláne.
Kollégium....
Pénzed honnan van hozzá?
Szülinapokból van 1millió? Mert abból kb kiadsz kaucióra mondjuk 2-300ezret, utána meg havonta 200zal számolva (lakbér, kaja, rezsi) 3-4 hónapra elég.
Vagy írd már le a pénzügyi tervedet, ha tévedek.
Ok, akkor szobára 80ezer kaució, plusz két évre (ameddig nem dolgozhat), számolva a lakbér(60ezer)+rezsi(20ezer) az 1.520.000.
Ha kajálni is akar, (50ezer havonta) akkor 2.720.000. Csak ennyit kell kihúznia. Utána mehet 16 évesen diákmunkára, ami nyilván szupi lesz suli mellett, így csak havi 130at kell előteremtenie a további létfennartáshoz. Good luck, jól hangzik!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!