Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tegyek?! Értelmiségi,...

Mit tegyek?! Értelmiségi, tanult ,,honficsalád'' vagyunk. Lakhatási gondokkal küzdünk....

Figyelt kérdés
Eljöttünk Bp-ről sajnos, viszonylag nagyméretű ingatlant bérlünk, de tele van rejtett hibákkal(ablak, szőnyeg alatti egérlyukak,szennyvízrendszer) és még sorolhatnám. Mivel 2 kislányunk van, inkább feladjuk. Nagyon súlyos hibákkal van tele tegnap vettük észre, hogy csöpög a plafonról az eső. :,D. Rengeteg munkahelyre, alapítványnak írtam, de semmi válasz se befogadás pedig csak ÁTMENETILEG kellene, úgyis dolgozni fogok mert aki akar az tud. Páromnak Kgi. Diplomája van, rendezett család vagyunk. Úgylátszik akinek valóban segítségre van szüksége az nem kap! Csak azok akik évek óta nem akarnak változtatni az életükön(bocsánat, de ezt látom persze kivétel van!) Szerintetek mit csináljak még?????

2022. dec. 11. 16:49
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Nem ,,nyígünk'' és olyan segítséget kértem, hátha van valaki aki hasonló cipőben járt és kapott olyan lehetőséget,hogy tovább lépjen(alapítvány,vagy átmeneti lakhatás). Elég szörnyű ezekkel együtt élni,és szerencsére most kaptam olyan ügyvédtől segítséget/ ami megfelelő. Kártérítési pert lehet benyújtani, továbbá védőnővel és a családsegítő szolgálattal karöltve feljegyezzük ezeket a problémákat, hogy más gyermekes család ne kerüljön ilyen helyzetbe. Igen meglehet igazítani a cserepet és fóliát tenni de a cserép alatt is komoly a gond! Befogadtunk egy cicát azóta szerintem nincs egér! Ahogy azt leírtam a tulajdonost nem mindig lehet elérni és elmismásolja a találkozókat. A gyermekeket bevállaltuk igen akkor még párom lakásába!

Elmondtam ez átmeneti állapot ameddig megegyezésre kerül sor. Budapestiek vagyunk és nagyon örültünk hogy találtunk egy kertes házat.Veteményest készítettem elő és üveg házat csinált a férjem! De nem várjuk meg a tavaszt.... A problémáinkat megoldjuk, de van olyan amikor azt mondjuk elég! Legalább 1 kommentnek tudok örülni, hogy tartsunk ki! Ezt fogjuk tenni! És mivel könyvet írok,mindent belefoglalok, főleg azt, hogy mennyire ellenszenvesek az emberek!(pont ezért építettük le a barátainknak hitt embereket)! A válás miatt a cég is szétszakadt és hirtelen nem volt már nem értették hogy lehet. Édesanyaként én sem ezt akartam a gyermekeimnek és megdöbbentünk a felfedezett hibákon, de szeretjük egymást, tisztán tartom ezt a házat,ameddig itt vagyunk. 1-2hónap elteltével összeszedjük magunkat és elmegyünk innen! Nem nyavajogni jöttem ide, de törlöm az egészet, mert azt hiszitek, hogy felelőtlen az ember! Rengeteg olyan család van akik bedőlnek a hitelek miatt és vannak gyerekeik.... Sajnálatos dolog...úgy mint a miénk. Nincs hitelünk, de családunk sincs.Soha többé nem írok ilyen helyre. Sajnálom, hogy ennyit ér a társadalom!

2022. dec. 11. 20:29
 22/32 mindentudó99 ***** válasza:
93%
Figyelj ilyen helyzetben csak egy megoldás van . Kitartani abban az ingatlanban. Neked is munkát vállalni és ha lesz pénz másik albérletbe menni. Vagy van munkásszálló. Ott kivesztek egy szobát.
2022. dec. 11. 21:53
 23/32 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ilyen helyzetben kikéne küldeni a gyermekvédelmet, hogy ilyen körülmények között nevelkednek. És reméljük más rokon mellé kihelyezik látván, hogy alkalmatlan, a kérdező esetlegesen még elmebeteg is.
2022. dec. 11. 21:56
 24/32 anonim ***** válasza:
93%

"Rengeteg olyan család van akik bedőlnek a hitelek miatt"

Nem a hiteleik miatt "dőlnek be"! A felelőtlenségük miatt!

2022. dec. 11. 22:19
 25/32 anonim ***** válasza:
91%

". A gyermekeket bevállaltuk igen akkor még párom lakásába!"

Szóval még vagyonmegosztás sem volt az előző válásból, de te már vállaltad a pulyát? Mellesleg ugyan hogy vitte el exfeleség a férjed házát? Az akkor minimum közös volt, vagy a nőé, ha teljes mértékben nála maradt. Olyan nincs, hogy férj különvagyonát feleség kapja. Vagy erre megint lesz kifogás, hogy nem tudhattátok?

2022. dec. 12. 09:09
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem ezt a részt.

Azt írod sajnos el kellett jönnötök Budapestről, mert az ex vitte a házat, ahová már odaszültél két gyereket, úgy hogy neked sincs stabil háttered, meg a pasinak se? Ezt hogy kell elképzelni? Még házas volt a párod?

2022. dec. 12. 09:39
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

"Nem nyavajogni jöttem ide, de törlöm az egészet, mert azt hiszitek, hogy felelőtlen az ember!"

De, a helyzet az, hogy nyavajogni jottel.

Egy nagyobb varostol 5-6 km-re lakok egy faluban, mindig mosolygok, mikor a varosbol valaki kikoltozik, majd ugy gondolja, hogy az egyetlen kulonbseg a negyedik emeleti lakashoz kepest, hogy nagyobbak a szobak, van udvar meg esetleg egy kis kert.

Nem! Egy haz folyamatos munkaval jar. Minel oregebb, annal tobbszor romlik el valami, vagy jon elo egy problema, amit meg kell oldani.

Oktober elejen, mikor volt egy nagyobb esozes, mi is beaztunk. Na bumm. Ertelmisegikent is fel kell menni, megnezni a cserepet, megigazitani vagy kicserelni, ha eltort. Egy lec megerositese, ha nem is akarod kicserelni se olyan nagy dolog.

Az, hogy egy eger vegigszalad a nappalin, az nyilvan kellemetlen, en is meglepodtem felujitas utan egy evvel, foleg, hogy a felesegem mennyire rendmanias. Par ragados csapda a szekrenyek moge/melle es par napon belul megoldodott a problema.

A szenyviz csovel mi a gond? Csopog belole a viz? Talan eleg egy kis szigeteloszalaggal korbe tekerni. Ha esztetikailag zavar, akkor eleg sok modszerrel el lehet takarni.

Mi osszel a hangyakkal kuzdottunk hetekig, pedig a robot porszivo minden este vegig megy a konyhan. Vegul a sokadik neten olvasott modszer utan eltuntek.

Mit kene tegyetek? Keressetek tobb penzt, koltozzetek jobb helyre. Felesegem peldaul, mikor a gyerek kicsi volt, panaszkodas helyett elkezdett tortakat sutni. Eleg szepen arult belole.

2022. dec. 12. 10:44
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nagyon nehéz gyermekkel jó állapotú és olcsó lakást vagy házat bérelni, egy ilyen helyzetben vagy ezt a házat próbáljátok lakhatóbbá tenni, vagy kerestek másikat. Ti látjátok, hogy a ház mennyire élhető. Ha veszélyezteti a gyerekek egészségét, testi épségét, biztosan nem maradnék, akkor sem, ha csak egy kisebb lakás az alternatíva.

Írod, hogy a helyzet átmeneti. De ez ugye jelenthet heteket, hónapokat, éveket is. Az alapítványok, önkormányzatok is nagyon nehéz helyzetben vannak, olyan rászorulóknak sem tudnak segíteni, akik nálatok sokkal rosszabb helyzetben vannak.

Ha a lakás nem élhetetlen, maradjatok. Keress munkát, majd váltsatok albérletet. Ennél jobb tanácsot látatlanban adni nem lehet.

2022. dec. 12. 11:03
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Keress munkát.

Váltsd be a gyerekeket kedvezményre és támogatásra.

Húzzatok gumit.

2022. dec. 12. 14:52
 30/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat akár ilyen akár olyan. Szerencsére találtunk 1 csapatot akik megnézik a tetőt és kijavítják, de nem lesz teljes csere! A szennyvízcsövet már összeraktuk és rögzítettük, de mivel a szomszéd udvarán föld fölött megy kevés lejtéssel így sem egy életbiztosítás. A vîzvezeték is eléggé kint van azt behéjjazzuk és folyatni kell azt javasolták talán nem fagy el... Itt néztünk ki egy kicsi telket pont velünk szembe azt szerettük volna megvenni és többek között ezért vagyunk ,,albiban'',hogy amíg tart az adás-vétel addig is kicsit a lányok jól érezzék magukat! Megértitek hogy, bárkivel előfordulhat az ilyen? Nem vagyunk felelőtlenek! Gyerekeknek babakötvényük van nekem pedig életbiztosításom. Néhány helyre beadtam az önéletrajzomat, és érdeklődtem személyesen a településen álláslehetőség után!(én is tudok tortát sütni egész jól sikerülnek,(országtortája ötletem van amit el is készítettem,de csak cukrászda nevezhet)van fa faragó készletem tudok tuskóból faragni,festeni is szeretek,most írok sci-fi-t, de senkit sem érdekel)Néhányszor van magánszemélyeknek rajz,fotópályázat, de eddig semmi mert nyilván vannak nálam sokkal profibbak amelyet elfogadok, és soha nem mérgelődök,hogy nem sikerült.De nem ez a megoldás, igen kell munkahely! A kicsi megy bölcsibe,ha kapok részmunkaidőt! Valóban most ennyit lehet tenni! Az hogy mi és hogy van a válással az családi dolog,senki nem csalt meg senkit, de nagyon hosszú ideje húzódik. Kérlek benneteket, ne ,,cívódjunk'' az elfagyástól félünk a legjobban,de mint írtam van más probléma! Rendezett anyagi hátterünk van ,de nem mindent lehet pénzzel megoldani. Hirtelen 2-3 havi kauciót január/februárig nem tudunk kisajtolni,ha közben ezt is fizetni kell. De már azon is gondolkodtunk eladjuk- e az autónkat.... Nem a szemrehányások helye csak tanácsot kértem,nem pénzt és nem rosszindulatú kommenteket! Nem vagyunk elkényeztettett emberek, volt rosszabb is fiatalkoromban, de nem ecsetelem azt másképp publikálom! A romákat sem utálom nem rájuk vonatkozott a ,,nem akar változtatni'' hanem azokra akiknek fontosabb a gyomorkeserű, mint a gyerekének az új zoknija hogy ne a lukasban járjon, vagy pl az a hölgy akit nap mint nap látok (egézséges, középkorú)a férje reggeltől estig dolgozik és mégis mindig kölcsönkéregetek másoktól, ráadásul rászorulók,de sorolhatnám! Természetesen tisztában vagyok azzal,hogy vannak sokkal szegényebb rétegek és nem igazán van lehetőségük, és csak azt tudom mondani, hogy tanulással és jó eredménnyel ki lehet talán törni...de elkanyarodtam elnézést.... Meg lehet csinálni ezt-azt én is elég erősnek tartom magam fizikailag, pedig alacsony vagyok. Valamelyik nap egy egész salgópolcot vonszoltam,be a műhelybe,hogy legyen hely,akkora tuskó hasítottam szét,mint az egész törzsem, a hátsó kertbe az előző lakó szemétkupacát (törött tűzhely,mosógép, bojler sitt) raktam össze persze ezt is benőtte a gaz. Annyit tudnék mesélni hajjaj... :)

A gyerekszobát nagyon csinosra megcsinálta a párom. Amikor elmegyünk innen, csak a tulajdonosnak lesz hasznos. Ha tudtuk volna ezeket, nem jövünk ide. De totál igazatok van, élhetőbbé tenni, kitartani amíg összehozzuk, és reménykedünk,hogy addig nem fagyunk el! Szép napot nektek!

2022. dec. 13. 14:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!