Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tegyek?! Értelmiségi,...

Mit tegyek?! Értelmiségi, tanult ,,honficsalád'' vagyunk. Lakhatási gondokkal küzdünk....

Figyelt kérdés
Eljöttünk Bp-ről sajnos, viszonylag nagyméretű ingatlant bérlünk, de tele van rejtett hibákkal(ablak, szőnyeg alatti egérlyukak,szennyvízrendszer) és még sorolhatnám. Mivel 2 kislányunk van, inkább feladjuk. Nagyon súlyos hibákkal van tele tegnap vettük észre, hogy csöpög a plafonról az eső. :,D. Rengeteg munkahelyre, alapítványnak írtam, de semmi válasz se befogadás pedig csak ÁTMENETILEG kellene, úgyis dolgozni fogok mert aki akar az tud. Páromnak Kgi. Diplomája van, rendezett család vagyunk. Úgylátszik akinek valóban segítségre van szüksége az nem kap! Csak azok akik évek óta nem akarnak változtatni az életükön(bocsánat, de ezt látom persze kivétel van!) Szerintetek mit csináljak még?????

2022. dec. 11. 16:49
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Ez a lehetőség adódott ahol gyerekekkel költözhető, 30nm2-es lakásba esélyünk sincs se vidéken Bp.-en pedig pláne nem. Ezt az ingatlant havi 100.000ft-ért béreljük! Amely belefér! Azért fogadom ,,vadidegenek''tanácsait (és nem pénzt) mert a szüleink elhunytak, és néha több empátiát kapsz egy vadidegentől mint egy családtagtól/baráttól!
2022. dec. 11. 17:51
 12/32 A kérdező kommentje:

Nem hazugság! Sajnos nagyon is komoly! Nem is tudom minek írtam ide...régen ez az oldal sokmindenre megoldást adott!

Azok az unatkozók, akik sületlenségekkel bombáznak.

2022. dec. 11. 17:59
 13/32 A kérdező kommentje:

Ki tudjuk fizetni!

De nincs újabb kaucióra félre tett pénzünk!

2-3havi kauciót kell fizetni egy új ingatlan bérlésére...

Ezért vagyunk ilyen f..talicska helyzetben!

Hitelt azért nem veszünk fel, mert akkor értelemszerűen többlet költségünk lenne több hónapon keresztül, ami nem biztos, hogy jó ötlet lenne

2022. dec. 11. 18:08
 14/32 anonim ***** válasza:
82%

Tehát neked eleve nem volt semmid, a párodat a volt asszony kisemmizte. Azóta azért valahogy összehoztatok két gyereket, laktatok valahol, valahogy. Miért jöttetek el?

Akkora baj egyáltalán nincs sehol, mint amennyire felfújják. Az igazi bajban lévők még netezni sem neteznek. Én is voltam bajban, de megoldottam. Nem mástól vártam. Senki nem felelős érted. Az egyén felelős magáért. Mi a kérdésed tulajdonképpen? Milyen helyzetben vagy? Nem értem a dolgokat.

2022. dec. 11. 18:22
 15/32 anonim ***** válasza:
18%
esetleg árulj a neten magadról pucér képeket
2022. dec. 11. 18:27
 16/32 anonim ***** válasza:
80%
Ha havi százezret fizettek a bérletért, akkor talán a tulajdonost kellene noszogatni, hogy javítsa a hibákat. Az ő dolga ezeket megszüntetni.
2022. dec. 11. 18:54
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

…konkrét tanácsaim:

- elhiszem, hogy rossz ez az ingatlan, de amíg nincs meg a keret váltani, addig TŰRNI és nem az utcára menni meg nyígni két gyerekkel

- tulajnak AZONNAL fotóval, videóval emailben vagy postai úton leírni a hibákat, SOS intézkedést vagy kárelhárítást kérni vagy azt, hogy adjon ebben is egy megbeszélt keretben szabad kezet

- egércsapdákat kitenni a szekrény mögé- nem tudom, mennyi idősek a gyerekeid, de tk mindegy is. Egy 2 éves is megérti, hogy NEM nyúlunk hozzá, nem eszünk bele a csapdába, méregbe- neked pedig tessék szemmel tartani a gyerekeket, de az egér, patkány betegséget, bolhát stb. Is terjeszthet, tehát tenni kell valamit és azonnal!

- ha a tető ázik, azért a drága “párod” megtehetné, hogy felcammog a padlásra (vagy akár te is)- megnézni, hogy mi lehet az oka az ázásnak- voltak erős szelek is, ha esetleg egy cserép elmozdult, eltört, levitte a szél, akkor mi sem egyszerűbb ezt helyre tenni, pótolni, de legalább ott fenn már valahogyan meggátolni a beázást. Talán 1-2 napig még egy vödör is megteszi vagy egy fólia vagy bármi… tehát a kérdés: ti magatok MIT TETTETEK a jelen helyzetben a nyígáson kívül?

- pontosan milyen segítségre van szükségetek? Egércsapdára, Ácsra vagy egy kölcsön létrára? Elhiszem, hogy nem ideális (sőt…) de van hol laknotok… igyekezzetek jobbá tenni és a tulaj sarkában lenni, hogy intézkedjen vagy engedjen benneteket intézkedni (rágcsálóirtás, tetőjavítás stb.) aztán majd a lakbérbe beszámítjátok vagy hasonló.

- akkor kell menni, főleg télen, főleg gyerekekkel, ha VAN HOVÁ- ha nincs, akkor a jelenlegit kell jobbá tenni.

…mondom ezt magam is anyaként…

Ui: mondjuk bocs, de két (!) felnőtt ember egyszerűen nem teheti meg azt a luxust, hogy nem vállal el BÁRMILYEN MUNKÁT, ami fizet, ha már tudott két gyereket felelősen vállalni…nonszensz, hogy mindenki hibás itt is, csak a lumpen szülőpár nem megint… :(

2022. dec. 11. 19:20
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Basszus, hogy lehet ilyen putri körülmenyek közé gyereket vállalni 🫣🫣 nem a mostani albiról beszélek, hanem az előrelátás, tervezés, megtakarítás teljes hiányáról... albérletbe is necces, na de ez...
2022. dec. 11. 19:26
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez a magyar valóság, magukat lehet hibáztatni, de a külvilágra mutogat, hogy nincs segítség..... ez mindent összefoglal
2022. dec. 11. 20:01
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

19 +1

Ez a helyzet. Mindig más a hibás. A kormány, a szomszéd, a főnök, az exfeleség, a tulaj. De ők makulák.

2022. dec. 11. 20:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!