Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Annak idején mint családtagot...

Sanyi 01 kérdése:

Annak idején mint családtagot jelentettem be.Le cserélt mindent (lakás összes bútorát mosógépet stb)de most már az ablakokat is lecseréltette és redőnyt is felszereltetett--a telefont nem veszi fel-rapszódikusan jár haza.Mit csinálnátok a helyembe?

Figyelt kérdés

#lecserélt mindent
2022. dec. 11. 10:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem értem, mit takar a kérdésben a bejelentés....

Ha csak azt, hogy lakcím szerint állandóra oda van bejelentve (vagy akár csak tartózkodási helyként), az SEMMIFÉLE jogalapot nem keletkeztet.

De ha családtagként szerepel, akkor viszont tutira nincs bérleti szerződés. Hiszen családtag az nem bérlő...

Több sebből vérzik ez a dolog... Nem csoda, ha két éve nem jut dűlőre a kérdező... :-s

2022. dec. 12. 10:09
 12/13 anonim ***** válasza:
Le lehet pontozni a válaszomat, de attól még nem lehet a tulajdonos engedélye nélkül semmiféle tartós, nem visszaállítható változtatást végezni az ingatlanon. Ahogy az ott lévő bútorait sem lehet csak úgy kidobni, még akkor sem, ha nagymama ócska bútorai voltak. A bérlő/szívességi lakáshasználó megtekintett állapotban költözött be. Ha önkényesen kidobja a bútorokat, mosógépet, azzal gyakorlatilag ellopta.
2022. dec. 12. 13:45
 13/13 anonim ***** válasza:

12: én nem pontoztalak le, nyilván ez pontosan így van.

CSak azt nem értem, hogy a kérdező miért nem lépett AZONNAL mikor ezt észlelte....

2022. dec. 12. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!