Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 120e ft + rezsi a garzon amit...

120e ft + rezsi a garzon amit bérlek Budapesten, hogy lehetne gazdaságosabban élni?

Figyelt kérdés

Egy 20 nm-es 7. kerületi garzont bérlek ennyiért.

340e Ft a fizetésem, de annyira megdrágult minden, hogy szinte semmit se tudok félretenni.

Fix kiadásaim:

Itt van pár példa: Konditerem: 20.000 Ft

Helyi barber shopban hajvágás 6.000 Ft (havi legalább 2x)

Bkk bérlet: 9500 Ft

Havonta 1x hazamegyek vidékre családot meglátogatni, az is nagyjából 7000 Ft

Telefonszámla 17.000 Ft

Hús, zöldség, most már nagyon ritkán kajarendelés.

Hó végén szinte semmim se marad, hiába főzök magamra. Bújom állandóan az akciós újságokat.

Lakásvásárlás nem opció, amiket nézegettem 50M Ft körül vannak..

2022. nov. 28. 11:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
31%

Nem értem ezt a balkáni proli kirohanást meg privátban anyázást "kedves" kérdező.

Definiáld légy szíves, mi a válaszomban a "teljesen kamu", mert én csak tényeket írtam.

A tény az, hogy ez a pénz már 3-4 évvel ezelőtt sem számított soknak. Én 3-4 éve kerestem ennyit, de eszembe nem jutott teljes albérletet kivenni meg nem jártam 2 hetente barbár shopba. Ez egyszerű tény.

Osztod az észt jó balkáni proli módjára, de mégis honnan szopjuk ki, hogy te 4 éve 75 ezerért bérelsz és nem pedig mai piaci áron?

Az is tény, hogy ez nem az a fizetés kategória amiből albérlet mellett nagy lábon tudsz élni. Ez is csak tény. Hiszen te magad írtad, hogy semmid nem marad.

Sajnálom, hogy képtelen vagy értelmezni normális válaszokat. A privát üzenetedet pedig jelentettem moderátoroknak.

2022. nov. 29. 17:54
 12/16 anonim ***** válasza:
29%
#10 Az miért is releváns hogy te 4 éve mennyiért bérelted azt ami most 120 ezer miközben a fizetésed nem nőtt?
2022. nov. 29. 22:51
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább vennék egy hajvágó gépet és valahogy megoldanám magamnak, vagy ismerőssel, rokonnal vágatnám. Vagy maximum havi egyszer menni, mert 2-szer túlzás járni, ha nincs rá pénz.

Én már évek óta nem voltam fodrásznál, mert nekem sem fér bele a kevés fizetés és az albérlet mellett.

A konditerem helyett utcai edzőparkokba járnék inkább, bár télen hideg van hozzá+ nincs annyi minden, de mozogni ott is lehet vagy máshol a természetben.

A telefonszámlánál is megpróbálnék egy kedvezőbb díjcsomagra váltani, mert elég sok éves szinten.

2022. dec. 1. 10:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha vonattal jársz haza, azon is spórolhatsz, ha veszel Start Klub kártyát, így talán olcsóbbra jön ki a hazautazás, mert -50%-os jegyet lehet venni a vonatra vele. Persze ezt ki kell számolni, hogyan jössz ki olcsóbban, mert ezt fél vagy 1 évre lehet venni. Ha autóval, busszal jársz, akkor nyilván tárgytalan.
2022. dec. 1. 10:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Aki lepontoz képes érvelni is?
2022. dec. 1. 15:27
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Atelefonszamlaban már van olyan opció, hogy korlátlan és kb.10e.

A barber-en és a kondi bérletet is lehet spórolni, lehet máshol olcsóbb. Illetve azt kell megnézned, mennyire használod ki. Lehet elég lenne a korlátlan helyett egy 8 alkalmas (heti 2x edzés)

A vonatjegyen úgy tudsz spórolni, hogy:

1. online veszed, ami 5-10% kedvezmény

2. Van olyan, hogy MÁV-Start kártya. 1 évre 30e Ft, cserébe korlátlan mennyiségű 50%-os jegyet vehetsz. Azt érdemes kiszámolni, hogy ha havi 1x hazamész, akkor lehet már megéri: példa: teljes áron,ha havi 1x utazol,az évi 12x7000Ft=84.000Ft

Ha megveszed a kártyát: 12x3500Ft=42000 +35000= 77.000Ft

Szóval máris nyertél 7e-t, nem beszélve arról,hogy 2.évtől a hosszabbítás 5e-rel olcsóbb. S persze gondolom, nem csak haza utazol, nyáron a Balcsira vagy a velencei tóra is féláru jegy+ szombaton aki veled utazik annak is. (Ez saját tapasztalat, nem fizet a MÁV azért,mert megosztom!)

Ésszerűsíteni a vásárlást, előre tervezni, amikor hazamész otthoni dolgokból feltankolni (lekvár, befőtt, lecsó stb.), ha raktok el télire.

Applikációban vagy papíron 1-2 hónapig vezesd, hogy mit költöttél, az utolsó csokiig bezárólag. Sokat lehet tanulni belőle,hogy hol folyik el a pénz.

Mozinál keresni az akciókat (pl. Tmobile-nál 15%kedvezmény jár)

Éhesen sose menj vásárolni, ragaszkodj a listádhoz és mindig legyen nálad egy üveg csapvíz.

2022. dec. 4. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!