Mennyiért lehet kiadni Pesten egy garzont vagy másfél szobás lakást?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb. mennyiért lehet kiadni Pesten egy garzont vagy másfél szobás lakást? Zugló, Angyalföld, III. kerület, vagy akár a belváros (VI.ker) környékén?2022. máj. 31. 19:05
1/11 anonim válasza:
240 000 plusz rezsi
480 000 kaucio
2/11 anonim válasza:
VI. ker felújított, modern, berendezett, 8-9 géppel gépesített, napos, liftes, magasemeleti, 45 nm, 2 főre 200 000-től.
Földszinti, sötét felújítandó, minden nélkül 1 főre 25 nm 75 000.
Kijjebb ezekből az árakból kell faragni.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! 2-es válaszolónak kb. a kettő közötti lesz a lakás.
2022. máj. 31. 20:30
4/11 anonim válasza:
3: Te vagy a bérbeadó? Gondold meg, mit tudsz vállalni. Ha beleteszed az árba a gépeket, akkor mindig rá is kell érned azokat javítani, cserélni, stb. Ha anélkül adod ki, kisebb a nyereség, de nyugisabb az életed. Ezt a családod életéhez passzintva kell kialakítani, mit akarsz majd szolgáltatni a bérlőnek.
5/11 A kérdező kommentje:
3: Igen én leszek a bérbeadó.
A gépek, gépesítés mit jelent? Hűtő? Mikró? Mosógép? TV? Wifi?
2022. máj. 31. 21:08
6/11 anonim válasza:
És légkondi, ventilátor, porszívó, .. wifit a szolgáltató hoz, azt jobb, ha a bérlő fizeti elő.
7/11 A kérdező kommentje:
Okés akkor a netet egyelőre rábízom majd.
2022. máj. 31. 21:14
8/11 anonim válasza:
Szia! Én bérlő vagyok, de azért szerintem nem akkora extra gond, ha vannak gépek. Azért mosógépet/hűtőt/stb nem kell 3 havonta javítani. És ha már megvan a bizalmi viszony akár a bérlőre is rá lehet bízni, nekem a szokásos klimatisztításon kívül (azt is én intézem) egyszer volt gondom a mosógéppel, mondta a tulaj vegyek újat, együtt kiválasztottuk neten, aztán küldtem neki a számlát és levontuk a kövi havi bérleti díjból. Neki az egésszel kb 30 percet kellet foglalkozni, uh megbeszéltünk messengeren, szóval fel sem kellett állnia a fotelból...Az ár egyébként szerintem nagyon függ attól milyen a lakás, van-e valami extra "tulajdonsága" (pl kertkapcsolat, terasz, panorámás kilátás), nagyibútor/legolcsóbb ikea/ designerbútor, a gépesítés és azok minősége. Szóval ezek függvényében a 70 +rezsitől csillagos égig lehet bármi. Példák: Én a 3-ik kerületben bérlek egy másfél szobás lakást, erkéllyel, kilátás a budai hegyekre, bútorok átlagos állapotúak, van minden gép (mosogatógép kivételével), klíma, azok sem a legújabbak, de tök jók ezért fizetek 170 + rezsit. Barátnőm lakást ad ki, zugló, 28nm panelgarzon, nagyibútorok, 10+ éves gépek 90+ rezsiért.
9/11 anonim válasza:
Egyet kell értenem az előző válaszolókkal, ezt így a lakás ismerete nélkül nehéz megmondani. Meg a konkrét lokáció, harmadik kerület esetében pl gondolj bele mennyire nem mindegy, hogy új építésű kégli a római parton, vagy egy dzsuvás panel a Békásmegyer lepukkant részén...Ugyanezeket a szélsőségeket szerintem a többi kerületről is el lehet mondani (Angyalföldnek is vannak tök jó részei is, meg olyanok, hogy még nappal is frászt kap az ember)...
10/11 anonim válasza:
8-as Annyit még hozzátennék, hogy bár hagyományosan jó környéknek számítanak (bár tényleg nagy a szórás), azért harmadik kerület meg Zugló is eléggé kinn van már, akár egy órát is kell bumlizni, hogy bejuss a központba. Nekem is azért esett oda a választásom, mert arrafelé dolgozom közel a család is, de 40 kb perc bejutni Csillaghegyről (ahol Anyuék laknak) például Westend kökényekére, és az még messze nem is a legeldugottabb része a harmadik kerületnek és ott a HÉV...A kiszállítás is macerás, van pár étterem ami szállít oda és ennyi (persze nem mindenkinek szempont ez, de van akinek az lehet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!