A fizetésetek hány százalékát költitek albérletre?
"megengedi magának azt a luxust hogy egy teljes lakást béreljen egyedül"
Ez nem luxus, hanem igény. Tök jó másokkal együtt lakni addig amíg egyetemre jársz de mondjuk 25-30 évesen már sokkal kellemetlenebb, felette meg aztán kifejezetten hátrány. Hátrány a baráti kapcsolatokban, az ismerkedésben, vagy egy sima vendégfogadásban is.
Az, hogy egyedül laksz önmagában erősen messze van a luxustól. De ilyen szemmel nézve hogy vagy képes megengedni magadnak azt a luxust, hogy szobát bérelsz, hát lakhatnál erdő szélén egy sátorban mint a hajléktalanok.
Az egyedül lakás luxus mindenhol. Igaz ez a tőlünk gazdagabb és a tőlünk csóróbb országokra is, illetve persze itthon is, tehát sehol nincs olyan a világon, ahol ez annyira könnyebben megoldható lenne helyi ottani fizetésekből, mint itthon. Lehet bebeszélni ezeket magatoknak persze, amit a 11-12-es válaszokban, de a luxus itt most azt jelenti, hogy mire van pénzed vagy az átlagos embernek vagy a legtöbb embernek mire van (vagy nincs) pénze.
Én 28 éves koromig albérleti szobában laktam és mindig volt lakótársam, de örültem, hogy mennyit tudtam így spórolni az évek alatt. Voltak persze hátrányai, amiket a 11-es írt azok úgy igazak (hátrány az ismerkedésben, vendégfogadásban, stb), de attól az egyedül lakás még nem valami alapjog, vagy ilyesmi, de persze ettől lehet egy elérendő cél, hogy azon gondolkozol hogy tudnál annyi pénzt keresni, hogy az átlag fölé kerülj anyagiakban és megengedd ezt magadnak nagy anyagi fájdalom nélkül.
"de attól az egyedül lakás még nem valami alapjog"
Nem alapjog, de attól még nem is luxus. Nyilván csóró embernek minden luxus ami nem a kötelező minimum létfenntartást jelenti.
Változó, 20-25% között rezsivel együtt.
Kicsi garzont bérlek.
#11 válaszolóval egyetértek!
Én nem bírnék (és szerintem hátrány is lenne) együtt élni mással/másokkal ennyi idősen. Inkább fizetek többet és sokkal kevesebbet rakok félre, de ne már… itt a magam ura vagyok. Sokkal jobb. :)
Amúgy 45%-át költöm albérletre (rezsivel) és egy szuper lakásban lakom (1,5 szobás és van benne legkonditol elkezdve, mosogatógépen át a hidromasszazs zuhanyzoig) 🥰
27N
#19!
Viszont képtelen lennék 27 évesen 1-2-3-4 emberrel együtt élni egy kis lyuk szobában…. Ahol van 1 ágy, meg egy szekrény …. :)
Majd ha lesz párom, össze költözünk…. Addig van ez.
Inkább így, mint hogy mással lakjak, akit nem ismerek….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!