Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit lehet tenni ha a lakótársa...

Divatguru kérdése:

Mit lehet tenni ha a lakótársaimmal nem tudunk együttélni,de egyikünk se akar elköltözni?

Figyelt kérdés
Már több mint egy éve élünk egy két szobás lakásban 4en.Magyarul 2-2en osztozunk egy szobán. Az elmúlt évben többször is voltak elég nagy viták. Az alap probléma az,hogy nem takarítanak a másik szobában lakó lányok. Van egy takarítási rendünk,ami szerint egyik héten én és a szobatársam,másik héten ők ketten takarítanak. Meg is van beszélve hogy ez mit takar (szemetet levinni,Wc-t takarítani,csapokat,tűzhelyzet letakaritani,a pultot és az asztalt letörölni és végül felporszivozni és felmosni a közös tereket),a lakás nem különösebben nagy szóval ez 2 embernek teljesen kivitelezhető 1 hét alatt. Most sem csinálták meg és amikor emiatt szóltunk egyszerűen azt mondták,hogy még meglátják fognak e takarítani a jövőben..Nem tudom,hogy ők hogy gondolják ezt,talán nekünk kéne helyettük is takarítani?3 napig nem voltunk a lakásban,addig a szemetet nem vitték le a kukába,konkrétan kukacok másztak ki a zsákból..(természetesen ezt a problémát is én oldottam meg)Ezen kívül korábban probléma volt abból h óriási bulit rendeztek,hangoskodtak és rendszeresen itt aludtak a barátaik.Még olyanra is volt példa hogy a mi tejünket itták meg a vendégeik..amikor pedig ezen kiakadtunk nekünk támadtak ahelyett hogy szimplán bocsánatot kértek volna. Egyelőre nem szóltunk erről semmit a főbérlőnek. Szerintetek érdemes lenne? Mi nem szeretnénk innen elköltözni ha nem muszáj mert szép a lakás és nagyon jó helyen van,a baj csak a lakótársainkkal van. Kompromisszumra nem lehet velük jutni,hiába próbáltuk meg már sokszor. Van rá esély,hogy nekik kelljen elmenni és nem nekünk?
2022. szept. 19. 13:24
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Külön-külön bérlitek a szobát a tulajtól, vagy valamelyiktőtök a "főbérlő", és annak fizettek, ő meg a tulajnak?
2022. szept. 19. 13:51
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Pedig jobban jártok ha elköltöztök. A főbérlő ezen nem tud segíteni, viszont ti kiszúrhattok így velük, mert azzal hogy ti elmentek, nekik dupla annyit kell majd egyik napról a másikra fizetni. Vagy többet, ha az utolsó bérleti díjat pattintjátok, így jól megjárják.
2022. szept. 19. 13:53
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Én egészen biztosan szólnék. És mivel magam is adok ki lakást, az adott helyzetben én intézkednék. A problémás bérlőkkel megbeszélném, hogy vagy változtatnak, vagy felbontom velük a szerződést.
2022. szept. 19. 14:39
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

"Az alap probléma az,hogy nem takarítanak a másik szobában lakó lányok."

Köztudott, hogy a legtöbb lány döglusta. Takarítani nem fognak, főzni meg nem tudnak.

Ki kell rúgni őket a francba. Beszéljél a tulajjal.

2022. szept. 19. 14:49
 5/9 qkker1 ***** válasza:
90%
Első körben beszélj a tulajdonossal, ha nem lép semmit, akkor csak a költözés marad.
2022. szept. 19. 14:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Külön van szerződésünk. Beszélek a tulajjal,veszíteni valónk már nemigen van:/
2022. szept. 19. 15:09
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

"Van rá esély,hogy nekik kelljen elmenni és nem nekünk?"

Igen. Vegyétek meg a lakást és rakjátok ki őket.

2022. szept. 19. 16:06
 8/9 nemaRendőrség ***** válasza:
90%
Szerintem is beszélj a tulajjal.
2022. szept. 19. 17:08
 9/9 anonim válasza:
100%
Sajnos ebben van nekünk is tapasztalatunk, 2 szobás lakás, 2 lakó. Egyik én, diák, a másik 36 éves elmebeteg ovónő. nem kívánom senkinek hogy vele lakjon, miután én elköltözöm. 6 hónapja költöztem ide, nem tudtam miféle nő, sajnos hamar rájöttem. Eddig bírtam,de elegem lett, miután már mindenemet a szobámba kell bevinni,semmit nem hagyhatok kint mert tönkretesz, elfogyaszt,kiönt. Persze tagadja,hazudik. Mindenről fotóm van, hangfelvételem, a tulaj így is azt mondja csak képzelődöm. Nem hajlandó szólni a nőnek, figyelmeztetni vagy elküldeni. Inkább elveszít egy normális bérlőt,megtartja az elmebeteget. Főbérlőket sajnos nem érdekli mi zajlik a lakásban, a lényeg hogy fizess. Most új helyet keresek, de ezek után már féle bárkivel is összeköltözni. Vagy lehet legközelebb a tulaj lesz elmebeteg :D
2022. szept. 22. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!