Albérlet tulajdonos jogai amiket megtehet vagy sem? Megfigyelni akar vagy sem?
Kertes ház esetén a szerződésben szoktak külön a kert gondozásáról is szólni, mivel ez nem egyértelmű.
A bérlő tarja karban, bérbeadó tarja karban, ki és milyen mértékben használhatja (kizárólagosan, vagy részlegesen).
#Kunci77, természetesen a kedves tulajdonos többször is szeretne belépni mint 1x,2x alkalom. S kitalálja 'Teendők szaván szeretne tenni venni az albérlet tájékán' kicsit érthetetlen idős emberről van szó. 'ami neki piros az piros' Nekünk sincs szükségünk arra hogy ha ő gondol egyet (,,drótokat ki kell szedjem a kerítésből mert a múltkor láttam egy-kettőt elrozsdásodni teljesen'')s ilyen indokkal is akár beteheti a lábikáját mert ő épp a hasára ütött. Verbális úton beszéltük meg a jó létet a kertre hogy gondozzuk. Még az is szerepet játszhat hogy az övé a birtok s ezért azt csinál amit épp gondol. Egyszeri alkalommal benézett a házba a tusoló részbe (amíg nem voltunk otthon) s rálévő napi találkozással meg illetett minket 'hogy láttam a zuhanyfej le van cserélve'
Tényleg ilyen sokat képzelnek egyesek?!
Csak kíváncsiságom arra hajlik hogy Magyarországon mi is a szokás ilyen téren mivel nem vagyok teljesen ide valósi.
Te a bérléssel gyakorlatilag mondjuk úgy, hogy ,,tulajjá" válsz, mégha csak átmenetileg is. Tehát ha esetleg nem fizetnéd a lakbért, akkor abban az esetben sem mehetne be a kulcsával a lakásba, és nem pakolhatná ki a cuccaid, nem cserélhetné le a zárat, hogy ne tudj bemenni stb.
A házzal, jár a kert is. Nem csak a lakást, hanem a kertrészt is béreled, amelybe szintén nincs joga bemenni, hiszen az is az adott ingatlanhoz tartozik. Szóval jogilag nem teheti be a lábát, hacsak nem foglaljátok bele a bérlői szerződésbe, hogy megadott napon, megadott előre egyeztetett időpontban bemenjen.
Az itt ebben az esetben lényegtelen, hogy nem szeretné hogyha a kert szemtes lenne, ha elszáradnának a növények, ha elburjánzana a fű, a dudva stb. Amikor a tulaj kiadja az ingatlant albérletbe, akkor a vele járó keretet, és ha van akkor a garázst is szintén kiadja vele. Mint írtam, ettől el lehet térni, de azt külön szerződésbe kell foglalni.
Kedves Kérdező,
tehát nem vagy köteles beengedni sem az ingatlanba, sem a kertbe. Amennyiben erről bírósági papírt szeretnél, akkor indíthatsz jogi pert, vagy a legtöbb bíróság szokott ingyenes jogi tanácsadó napot/órákat tartani, ahol pontosan jogszabályokra, törvényekre vonatkozva, hivatkozva leírva, beidézve neki tudod ezt megmutatni.
Hozzáértő ügyvéd, vagy közjegyző eleve úgy fogalmaz ilyen esetben, hogy
X.Y. címen levő lakás bérlése, KERTHASZNÁLATTAL.
A jog nem játék, egy rossz helyen levő vessző miatt is lehet pert veszíteni.
2-3 ingatlanja is van ahol ő szerszámokat egyéb eszközöket tárol a kert gondozás vagy egyéb miatt.
Érthetetlen miért kell másnak a részén tartania a saját holmijait s ezért tértem ki arra hogy megfigyelhet egyes embereket ami gusztustalanság 'főleg hogy mondja hogy mit fog tenni vagy akar tenni a birtokon és még csak nem is hajlandó rákérdezve kérdezni hogy szabad-e vagy van-e lehetőség valamikorra megbeszélni.
Más már a helyemben lehet itt hagyta volna vagy péppé zúzta volna a fejét az ilyen húzásokért hogy felfogja másképp hogy tartsa tiszteletben a szabályokat és ami meg volt beszélve.
'Holnapra gallyakat szeretne elégetni a telken kívül eső kerítésen ahol a gallyak vannak s feltéve - úgy jön ha nem fúj a szél.
WTF, is this joke? Hogy lehet így bérbe adni valamit is hogy valaki szentül hiszi hogy ő azt csinál pedig amit akar?! Zárak cseréjével, ,,cseréld vissza a zárat ne keljen mán a saját portámra be törni mert majd viszünk oda építő anyagot meg egy két dolgot'' már elnézést a hivatalos idézetért. Személy szerint nem vagyok az a vitás ember inkább nyugodt természetű de ez így sok. Egyeseknek sajnos szokása azt mondani 'hát ez Magyarország' nem sajnos, mert itt az emberségen és a tiszteleten múlik az egész nem egy országon de ebbe nem szeretnék jobban bele menni mert nem ér annyit. Ne haragudjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!