Albérlet tulajdonos jogai amiket megtehet vagy sem? Megfigyelni akar vagy sem?
nem haragszunk, neked van igazad. te vagy a lakashasznalo, neked van jogod barmikor belepni a lakasba. az o jogai korlatozva vannak, ha ezt nem erti, akkor ugyved, rendorseg
"ne keljen mán a saját portámra be törni"
ha ezt meglepi az buncselekmeny. szerintem en meg most beszelnek egy uyveddel es emlekeztetnem a bacsit a szerzodesben leirtakra, azokat ugyanis o is elfogadta
S még jogtalanul s indok nélkül akarja felmondani szerződésünket.
Gázkonvektor és villany (égők villogása) gondok végett lett szólva s hogy az egér ragasztó nem volt jó s az egerek mászkálnak a padláson.
Gondolom senki nem jelentett semmit és nem kommunikált ezzel a tulajjal s gondolom ő is akkor tette be a lábát amikor akarta.
,,Szerintem keressetek egy másik albérletet másnak a hat év alatt nem volt ennyi problémája itt meg csak a panasz mikor megyek meg mikor mitt csinálok
Nem vitazok
Nem fogok vitatkozni meg eddig se a gázzal se villannyal nem volt gond hogy a számlát nem küldték aszt meg beszéldmeg a szolgáltatóval mert még az is az én hibám lesz nem kell itt ódákat írogatni részemről felmondtam a szerződést''
Ha bejön szólás nélkül feljelentjük, ha ezt így csinálja be pereljük, ügyészség és hasonlók ha neki ennyit ér akkor miért adja ki az házát hogy szarjon bele mindenbe már bocsánat?!
,,A bérleti szerződést az ingatlan elhagyása előtt 30 nappal kell jeleznie a bérlőknek vagy a tulajdonosnak (csak a szerződés megszegése okán mondhatja fel a tulajdonos a szerződést, például számla elmaradása) írásban bármelyik fél is mondja fel a szerződést.'' s nem verbálisan hanem írásosan kell hogy felmondja.
Sajnos egy nárcisztikus személyiséggel nehéz fölvenni a harcot még úgy is hogy nekünk van igazunk, csak ne akarja hogy lecsukassák azért amit csinál/tesz.
Csak jót akarunk neki és egyszerűen támad, az ilyenek állnak bele a emberekbe komolyan, hol ott az ember jót akar nekik is s ők azok akik szarnak bele és csak sok panasznak vélik az egészet.
Amúgy is amíg nincs papír nem tehet sok mindent s jogtalanságát sem fogják jó szemmel tűrni egyszer majd.
"csak a szerződés megszegése okán mondhatja fel a tulajdonos a szerződést"
ez a kulcs. az hogy problemak vannak a lakassal es ti arrol szoltok nem szerzodesszeges
Köszönöm szépen az eddigi tanácsokat vagy hozzászólásokat,
Szomorú ebben az hogy télen költöztet ki minket egy ilyen ember.
Részemről; Jó reggelt, tegnap sajnos nem voltál elérhető amikor próbáltunk elérni s ez már sokadjára történik meg (azaz ha bármi történjék (ide sorolva; ami azonnali elhárítást igényel, tűzesetet, csőtörést is) nem tudunk rád számítani s még egy visszahívás kezdeményezés sem történik/történt meg.
Villany és gázszerelőt (mint azt még akkor is beszéltük) hívunk ki jövő hétre hogy átnézzék a dolgokat, illetve hogy a gázos (múlt héten elfoglalt volt) is kitakarítsa, megjavítsa a konvektorokat. Erről szintén majd értesítünk.
- Ugye bár mondtad hogy a villannyal nincs semmi gond, vibrál már három részen is az energiatakarékos égőnk az egyik égőd sajnos feladta a szolgálatot a fürdőszobában felsült az smd led chip izzó (a sok vibrálás végett, rossz bekötéssel).
Erről szintén értesítünk majd és a költségekről s mind amennyiben fölmerülnek részleges vagy teljes körű hibák.
- Az egerek szintén élnek és virulnak az egér ragasztó hatástalan volt tegnap este föl s alá járkáltak s most reggel is ehhez egérfogó csapda lenne a leghatásosabb.
Előzetes egyeztetés alapján ha valamelyik nap ha kitudsz jönni azt megköszönnénk.
(2-3 vagy négy egér is lehet fönn a padlásrészben)
- 1 hónap türelmi idejük van a gázosoknak mint kiderült(gázszámla késik már a múlt hónap óta).
Köszönöm a megértést és az együttműködést.
Valamely esetleges megoldásról légy oly szíves majd értesíteni.
Részéről; Szerintem keressetek egy másik albérletet másnak a hat év alatt nem volt ennyi problémája itt meg csak a panasz mikor megyek meg mikor mitt csinálok
Nem vitazok
Nem fogok vitatkozni meg eddig se a gázzal se villannyal nem volt gond hogy a számlát nem küldték aszt meg beszéldmeg a szolgáltatóval mert még az is az én hibám lesz nem kell itt ódákat írogatni részemről felmondtam a szerződést
Részemről; Légy szíves vedd föl a telefont(amióta itt vagyunk kétszer ha fölvette a telefont 12 hívásból).
Részéről; Amikor üresen alt sem idegeskedtem ennyit végeztünk
Mivel hogy az albérlet felmondasra került február végére haggyatok el a lakást kérem az eredeti állapot vissza alitasat a zárak vissza cserelese bele értve a parabola bola fejet is és főleg necsinaj nekem indokolatlan számlákat mert gáz sem semmi gond kivéve az egyik nehezebben gyulladt be a villanyt múltkor elmagyaraztam hogy mert villog de hiába szerinted ha rosszul van szerelve akkor eddig hogyhogy nem volt vele gond ami csak létezik mindenbe bele kötöttél majd a saját házadba rendeszkedjel meg ne te mondván meg hogy én mikor mit és hogyan csináljak holnap lemegyek délután nem tudom hogy merjek e mert man odase merek menni
És még a Széll is fúj
Részemről; Azt is tudod hogy ennek következménye van.
Részéről; Annak hogy belekoto mindenbe
Nem csodálom hogy nem találtál albérlet
Írásban kéred mert még a mai nap folyamán megirom
*unsent a message
Mehec oda ahol eddig voltál
Körzeti rendőrrel fogok oda menni
Hatósági tanuval
Hívjam a rendőrt
*unsent a message
*unsent a message
Délután oda megyek
Részemről; Most még nem vagyunk otthon
Föl hívnál légy oly szíves
Részéről; Holnapra beszéltük meg (a párommal beszélt helyettem)
Nézd mán körül a háznál nem e eset le cserép
Nem még nem esett le a cserép.
A szerződés felbontasat én írjam meg vagy te
Mindenki Jób lesz úgy civilizált emberként oldjuk meg
Részemről; Megírjuk mi.
Együtt leülünk szépen
Nem chatben kell ilyen ügyeket intéznünk.
Engem nem hívtál ugyan csak. Köszönöm
Részéről; Oké nekem is úgy lenne jobb rendben holnap
Mit szeretnél
Hivjal
Mindjajunknak be kell majd menni a hivatalba a kijelentkezes véget
Részemről; Holnap megbeszéljük
Részéről; A papírt addigra írjátok meg köszönöm az együttműködés
Részemről; Holnap megjössz és akkor megírjuk.
Nem úgy van az.
**S amikor már a felmondási papírt is velünk akarná megírni,**
Kérlek te is légy együttműködő. Te akarod felmondani a szerződést fogalmazd meg s mi hivatalosan majd kinyomtatjuk.
Írd le egy papírra hozd el és majd holnap mindent átírunk hivatalos dokumentummá. (kézzel írott olvashatatlan szerződéssel állított eleinte be hozzánk)
Nemrégiben jöttem haza, magánszemélytől kaptuk a lehetőséget:
Novemberi villany számláját egyben fizettük ki a Decemberivel, de ez föl lesz számítva. Két hónapot számláztak ki s most a gázszámlára várunk egy 3 hete majd egy hónapja s még annyit mondott hogy még nem jött meg.
S kötelezettségeit nem akarja/nem hajlandó ellátni.
Felmondási szerződését közjegyzővel/ügyvéddel nézettjük meg majd. Mit tanácsolnátok ha egy ilyen emberrel találkoztok ezek után?
Közjegyző és ügyvéd nélkül kaptuk magánszemélytől a kertes házat. (ami gondolom feketén van nem hiába be van jelentve a lakcím?)
Számíthat ez bűncselekménynek?
NAV (APEH)-nél szólni a gázszámla végett vagy egyébbel kapcsolatosan?
Ugyanis velünk teljesen kitolt s mellékesen most lett nemrégiben is internet bekötve.
Ha olyan van a részletekkel privátban, köszönöm
Felmondás esetén az utolsó havi számlákat meg kell várni ill. a szolgáltatótól szerintem lehet kérni egy résszámlát ami az utolsó fizetendő óraállásokat tartalmazza. A számlát vagy kifizetitek vagy levonhatja a visszajáró kaucióból. Bár a sztorit olvasva azt valószínűleg nem akarja majd visszaadni hivatkozván az eredeti állapot visszaállítására (bár itt a zárcserét nem számíthatja fel "rongálásnak vagy állagromlásnak" ha átadjátok neki a kulcsokat, sőt még ő tartozik a zárcsere árával mivel egy új zár értéknövelő.)
A bérleti díj után személyi jövedelemadót kell(ene) fizetnie. Ezt a NAV-nál bejelenthetitek csatolva a bérleti szerződés másolatát (azt is hozzáfűzhetitek, hogy tudomásotok szerint több ingatlant is bérbead) ők meg vagy kivizsgálják és megbüntetik vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!