Nem akar eljönni a kulcsátadásra és felhasználja a kauciót?
Egy problémás bérlőm felmondta a szerződést, 2 hónap van a szerződésben, amíg kiköltözik.
Azonban nem akar fizetni. Azt mondja használjam fel a kauciót,csakhogy nem tudom nincs e kár a lakásban,vagy bármi. Ezt megteheti,hogy ilyet kérjen? A szerződésben sajnos nem tértem ki a kaució felhasználására.
A másik,hogy simán be akarja dobni a postaládába a kukcsot és enniy. Tahát nem akarja úgymond személyesen átadni a lakást,elszámolni a rezsikkel amit a távozáskor kell rögzíteni.
Mit tudok tenni?
Megírod neki, mikor mész. Van kulcsod, ha nincs otthhon lakatossal mész. Gondolom 1 hónap a felmondási iső, az a hónak ELŐRE ki van fizetve, azom felül a 2 hónap kaució.
Bemész, felméred az álllapotokat, nincs kaució lelalás, ő felmondott, onnantól 1 hónap és csá, ha még akkor is minden rendben, akkkor kaució visszajár
Ha van normális szerzödés - nem kell közjegyzönél készült, de szabályosan kitöltött legyen -, akkor egyzserüen közlöd a kulcsátadás idejét, ha erre nem reagál, akkor két tanuval (vagy még jobb egy ügyvéddel) állapotfelmérést csinálsz, és a kaucióból fizeted ki az esetleges károkat, illetve az elmaradt rezsit. Ha ez túllépi a kaució mértékét, akkor pert kell indítani ellene.
A kauciót nem lehet lelakni, nem azért van, ha felmondott, akkor 30 napos határisdön belül vagy elköltözik, vagy kirakod a cuccait (elözetes írásbeli felszólítás után)
En kopaszokkal most koltoztetnem ki meg ma ejjel.
A kaucio jogh definiciojat keresd ki .
Tobb kart fog okozni mint akaucio!!!!! Ne engedd ottlakni
Kellene lennie saját kulcsodnak, már csak vészhelyzet esetére is.
A szerződésbe bele szokták írni, hogy x időnként előzetesen egyeztetett időpontban a bérlőnek lehetővé kell tennie a lakás megtekintését a tulaj részére. Ha ez benne van és ő nem teszi lehetővé, akkor ajánlj fel 3 időpontot, amennyiben egyik se jó neki, mondd meg, hogy bemész a jelenléte nélkül és döntesz a kaucióról.
Aztán az is lehet, hogy nincs is gond a lakással, csak így egyszerűbbnek látja az elszámolást. Bár ha korábban is problémás volt, akkor nem lehet tudni.
Emellett még bennem az is felmerült, hogy a jövőben ha ki akarod adni a lakást, akkor még a felmondási idő alatt nem kellene megmutatnod érdeklődőknek? Ahhoz is ott kellene lennie. Nekem mikor ilyen pont nem is szerepelt a szerződésben, akkor is jófejségből délutánonként ha otthon voltam, a felmondási idő alatt hozhatott a tulaj érdeklődőket.
Nem engedi,hogy mutassam érdeklődöknek ,amíg nem költözik ki.
Van kulcsom természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!