Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem akar eljönni a kulcsátadás...

Nem akar eljönni a kulcsátadásra és felhasználja a kauciót?

Figyelt kérdés

Egy problémás bérlőm felmondta a szerződést, 2 hónap van a szerződésben, amíg kiköltözik.

Azonban nem akar fizetni. Azt mondja használjam fel a kauciót,csakhogy nem tudom nincs e kár a lakásban,vagy bármi. Ezt megteheti,hogy ilyet kérjen? A szerződésben sajnos nem tértem ki a kaució felhasználására.

A másik,hogy simán be akarja dobni a postaládába a kukcsot és enniy. Tahát nem akarja úgymond személyesen átadni a lakást,elszámolni a rezsikkel amit a távozáskor kell rögzíteni.

Mit tudok tenni?

2022. júl. 31. 19:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvédhez kell fordulni.
2022. júl. 31. 19:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nem közjegyzői a szerződés. Így is lehet?
2022. júl. 31. 19:45
 3/13 anonim ***** válasza:
55%

Megírod neki, mikor mész. Van kulcsod, ha nincs otthhon lakatossal mész. Gondolom 1 hónap a felmondási iső, az a hónak ELŐRE ki van fizetve, azom felül a 2 hónap kaució.

Bemész, felméred az álllapotokat, nincs kaució lelalás, ő felmondott, onnantól 1 hónap és csá, ha még akkor is minden rendben, akkkor kaució visszajár

2022. júl. 31. 19:52
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Ha van normális szerzödés - nem kell közjegyzönél készült, de szabályosan kitöltött legyen -, akkor egyzserüen közlöd a kulcsátadás idejét, ha erre nem reagál, akkor két tanuval (vagy még jobb egy ügyvéddel) állapotfelmérést csinálsz, és a kaucióból fizeted ki az esetleges károkat, illetve az elmaradt rezsit. Ha ez túllépi a kaució mértékét, akkor pert kell indítani ellene.

A kauciót nem lehet lelakni, nem azért van, ha felmondott, akkor 30 napos határisdön belül vagy elköltözik, vagy kirakod a cuccait (elözetes írásbeli felszólítás után)

2022. júl. 31. 20:16
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

En kopaszokkal most koltoztetnem ki meg ma ejjel.

A kaucio jogh definiciojat keresd ki .

Tobb kart fog okozni mint akaucio!!!!! Ne engedd ottlakni

2022. aug. 1. 01:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy akkor miért nem mész el szemlét tartani? Inkább évekig pereskedsz egy talán miatt? Simán lehet, hogy a lakás rendben van amúgy.
2022. aug. 1. 03:43
 7/13 A kérdező kommentje:
Azért nem megyek el,mert bàrmilyen időpontot mondtam,azt mondta nem lesz otthon.
2022. aug. 1. 15:10
 8/13 anonim ***** válasza:
76%
De kulcsod van a saját tulajdonodban lévő lakáshoz, nem? Megmondod neki, hogy adjon egy időpontot, amikor távollétében benézhetsz hozzá. Lehet, hogy kevésbé illedelmes dolog, de aki ennyire elérhetetlen, annak ultimátumot kell adni. Ennyi.
2022. aug. 1. 20:04
 9/13 anonim ***** válasza:
72%

Kellene lennie saját kulcsodnak, már csak vészhelyzet esetére is.

A szerződésbe bele szokták írni, hogy x időnként előzetesen egyeztetett időpontban a bérlőnek lehetővé kell tennie a lakás megtekintését a tulaj részére. Ha ez benne van és ő nem teszi lehetővé, akkor ajánlj fel 3 időpontot, amennyiben egyik se jó neki, mondd meg, hogy bemész a jelenléte nélkül és döntesz a kaucióról.

Aztán az is lehet, hogy nincs is gond a lakással, csak így egyszerűbbnek látja az elszámolást. Bár ha korábban is problémás volt, akkor nem lehet tudni.

Emellett még bennem az is felmerült, hogy a jövőben ha ki akarod adni a lakást, akkor még a felmondási idő alatt nem kellene megmutatnod érdeklődőknek? Ahhoz is ott kellene lennie. Nekem mikor ilyen pont nem is szerepelt a szerződésben, akkor is jófejségből délutánonként ha otthon voltam, a felmondási idő alatt hozhatott a tulaj érdeklődőket.

2022. aug. 1. 20:58
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem engedi,hogy mutassam érdeklődöknek ,amíg nem költözik ki.

Van kulcsom természetesen.

2022. aug. 1. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!