Ha rendesen fizetve van az albérlet és nincs lelakva a ház se kert csak a főbérlő a magas rezsi változás miatt ki akar rakni de nem találunk másik lakhatást és van egy csecsemő is akkor nem rakhat ki ügye?
A tulajdonos bármikor felmondhatja a szerződést. Meg kellene nézni, hogy abban mi van leírva. De azért, mert neked kisgyereked van, attól még felmondhat.
Amúgy nem értem. Gondolom a rezsit ti fizetitek és nem a tulaj, nem az ő zsebére megy, ráadásul az átlagfogyasztásig nem változik a rezsi, emiatt miért rakna ki? Ha meg olyan a lakás, hogy a megemelkedett árakon nem gazdaságos és jelentősen több lesz a fizetnivaló, akkor nektek is érdeketek, hogy elköltözzetek onnan.
Mi van a szerződésetekben? A jogszerű felmondási idő betartásával felmondhatja a szerződést.
Jól is néznénk ki, ha a saját tulajdonával nem rendelkezhetne...
" és van egy csecsemő is "
Tehát a nagy semmire legyártottátok a gyereket és a csecsemőre hivatkozva szeretnétek előnyöket kicsikarni legalább addig amíg az nagykorú nem lesz???!
A lakás az övé. Jogszerűen felmondhat, a szerződésben rögzítettek szerint. Tökmindegy, hogy találtatok-e másikat vagy hogy van-e csecsemőtök.
Ma már volt egy ilyen kérdés. Ott is meg lett mondva ugyanez.
Én úgy tudom, hogy gyerekkel csak akkor rakhat ki, ha erről előzőleg hozzájáruló nyilatkozatot tettél a szerződéskötéskor.
Sokan pont emiatt a macera miatt nem akarják gyerekeseknek kiadni a lakást.
De nem vagyok jogász, csak ezt a kifogást hallottam gyerekes albi kereső ismerőstől, hogy ezért nem talál lakást….
"van egy csecsemő is akkor nem rakhat ki ügye?"
Ezért nem adom ki gyerekeseknek a lakást. És ezért van nálam 6 hónapos határozott idejű szerződés.
6. Rosszul tudod.
"Tévhit: Gyerekes családot nem lehet kilakoltatni
Magyarországon semmilyen jogszabály nem zárja ki, hogy gyerekes családnak felmondjanak vagy kilakoltassák őket."
Nem értem a többlet rezsi miatt miért tesz ki??? Fél hogy azt nem fogjátok fizetni vagy mi?
Egyébként de, kitehet.
Nekem is fura az állítólagos ok...
Nem kell egyébként sem indokolni, ha betartja a törvényes felmondási határidőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!