Mennyi átlagosan egy lakás rezsije, ha egy fő él bent?
Albérletbe költözés előtt állok, a hirdetesben annyit irtak alacsony rezsi.
Tudom, nem lehet megmondani pontosan, de úgy mégis kíváncsi lennék, mire kell számítani. Természetesen a tulajt is meg fogom kérdezni róla.
Nekem egy 40nm-es lakás, 2 szoba, minden fényforrás led-es, nagyon ritkán főzök, nincs légkondim.
Közösköltség fix 22.000 ft ez tartalmazza a takarítást a házban, a ház körüli kert ápolást, portaszolgálat, és ha jól tudom szemétszállítás.
Plusz 8e forint szokott lenni a vízdíj a felmelegítés díjával együtt (központi kazán).
Villany 3e forint.
Télen a fűtés volt 4e forint (csak este kapcsoltam be néhány órára, akkor is max 20 fokra).
Valamennyire biztos függ a lakók számától, nem mindegy, hogy 4 ember fürdik és használja a vizet vagy egy 😀
Ez egy 41 negyzetmeteres egy szobás lakás. A futesre annyit ír hogy konvektorral.
Mi az amire esetleg érdemes rakerdezni?
40 m2, 1 fő
Villany (LED, kerámialap, számítógép 2 monitorral, tv 0): 3.500
Gáz (konvektor, vízmelegítés): 7.500 (átalány)
Víz: 2.000
Közös ktg (takarítás benne): 8.000
Kábel tv (net): 6.000
"Valamennyire biztos függ a lakók számától, nem mindegy, hogy 4 ember fürdik és használja a vizet vagy egy 😀"
Meg fogsz lepődni, de villanybojler esetén alig van különbség. Míg nem váltam el, addig is annyit fogyasztott a bojlerem 4 személyre mint most mikor főleg csak hőntartás miatt kapcsol be. persze ez csak a villany, a víz egy másik dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!