Határozatlan idejűre kivett lakást kiadása másnak határozott időre problémás?
Ki szeretnék venni egy szobát, és találtam is egyet, ahol lakótársat kerestek.
A tulajdonossal már megegyeztek a szerződést illetően, ők határozatlan idejű szerződéssel kapták meg az egész lakást. Most ők azt szeretnék, hogy velük szerződjek(nem a lakás tulajdonosával), de az már csak a szobára és a közös helységre szólna, és átküldtek egy mintát, ami határozott időre értendő.
Most azon gondolkoztam, hogy ez nem okoz-e nekem problémát. Mivel ha ők felmondják a lakást a 30 napos felmondási idővel élve, akkor nekem van egy szerződésem velük továbbra is(mivel határozott időre szól), viszont a lakást akkor nem használhatom. De akkor igazából nekem elveszik az a biztosíték, hogy amíg a szerződés tart, addig a házban élhetek. Vagy félreértem? Mi ennek a módja?
Bérlő is bérbe adhatja, ha ez benne van a szerződésében.
Így lesz ő a főbérlő.
Valóban, így kicsit macerás, vagy megbizol bennük, vagy keresel másik albérletet.
Sajnos már nincs időm keresni egy újat, mert egy másik bérleményből időre kell kiköltözni. Tőlem kérdezték még az elején mit szoktak beleírni egy szerződésbe, így nem hiszem, hogy átverésre mennének. A Tulajdonos is ott volt a körbevezetéskor. Szimplán nem értenek hozzá...
Hogy lehetne ezt megoldani? Vagy mire figyeljek oda, vagy legyen írottan mindenképpen?
Nincs olyan, hogy nincs idő keresni. Ha a lakhatásodról, mindennapjaidról és nem kevés anyagiakról van szó, akkor mindig kell, hogy legyen idő...
Amúgy meg 100% hogy a szerződésében benne van, hogy nem adhatja bérbe a lakást. Azt nem is értem, hogy nem értenek hozzá, ha ők maguk is bérelnek.
Amúgy meg tök egyszerű, neked a tulajdonossal kell szerződnöd az adott lakás adott szobájára. Nekik pedig módosítani kell a szerződésüket, hogy ők meg csak a másik X szobát bérlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!