Határozott szerződés határozatlanná válik?
Többször olvastam/hallottam már ezt, hogy az egy éves határozott idejű szerződés ha lejár, és nem módosít egyik fél sem (tehàt mindenki elégedett mindennel, lakók nem akarnak költözni, tulaj örül hogy megbízhatók), akkor automatikusan határozatlan idejűvé válik a szerződés.
Ez létező dolog vagy csak amolyan urban legend? Próbáltam rákeresni a jogszabályra, de konkrétan nem találtam meg.
Most látom csak, hogy albérleti szerződésről van szó.
Az sem válik határozatlanná természetesen. Viszont szokott lenni opció a hosszabbításra benne.
Igen, albérleti szerződésről van szó, a kategória okán nem emeltem ki külön.
Szóban megállapodtunk a tulajjal, hogy persze, minden mehet tovább ugyanúgy, de új szerződést nem hozott, pedig már 2 hónap eltelt. Bejelentve be vagyunk ideiglenesen, és mivel anno ingatlanoson keresztül adta ki, ezért feltételezem, adózik is utánunk, bár nyilván ezt nem tudhatom.
Kardoskodnunk kéne ezek szerint, hogy akkor írjunk új papírt?
Pont azért határozott idejű, mert van érvényességi határideje.
Új papírt nem feltétlenül kell írni, de a meglévő példányokra felfirkantanék 1-1 sort, amiben meghatározzátok, hogy az adott szerződés határozatlan időre módosul X nap, hónap felmondási idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!