Határozott vagy határozatlan szerződést írjak bérbeadóként?
Hosszú távra tervez a bérlő.
Írnátok pro és kontra érveket.
Mit írjak a szerződésbe ha határozott és mit ha határozatlan?
Hivatalos megfogalmazás nem az erősségem, így nem tudok mit írni, de azt javaslom, hogy mindenképp határozatlan időre írd a szerződést, úgy mindenképp jobb!
1. Ha határozott időre írod, és bármi galibát csinál, kárt okoz, nem fizet, és még neki áll feljebb, akkor bármikor kiteheted, nem kell megvárni a szerződés lejárati idejét!
2. Ha rendesen fizet, és nincs vele gond, akkor továbbmaradáshoz nem kell külön új szerződést írni, meghosszabbítani!
De remélem albérletről van szó, a haszonélvezeti szerződést messziről kerüld el!
#1-es vagyok, bocsi, de belekeveredtem a fogalmazásba az 1. pont elején! :D
1. Ha határoZATLAN időre írod, akkor teheted ki bármikor, előbb is, utóbb is!
Na látjátok ez a bajom :D
mindenki mást mond! :D
Mindenkinek ment a zöld kéz egyébként.
De még mindig nem tudom, hogy mit írjak bele :D
Én a magam részéről azt mondom: lényegtelen. Legutoljára 6 hónapra szóló határozottat írtam, mert ahogy itt valaki írta, az alatt kiderül, hogy normális e. Ha kiderül, hogy normális, már szerződés sem kell. Nem is írtunk újat, 1 éve nálam lakik.
A határozatlannak annyi előnye van, hogy bármelyik nap gondolhatsz egyet, hogy nem adod ki tovább az ingatlant, ezt bejelented a bérlőnek és onnantól ketyeg a felmondási idő.
A határozottnak meg az az előnye, hogy a bérlő nem gondolhatja meg magát a lejáratig, maradnia kell, vagy kifizetni a szerződés végéig szóló időszakot.
Az más kérdés, hogy pofám nem lenne elkérni és nem hepciáskodnék, ha el akarna előbb költözni, hiszen nyilván oka van.
A szerződés szövege nem lesz más egyik esetben sem, csak az az 1 pont lesz úgy szövegezve, hogy határozatlan időre és a felmondási idő ennyi és ennyi. A másik esetben az lesz, hogy ettől eddig lakhat itt és az utolsó tárgynapon ki kell költöznie stb.
Köszönöm utolsó, szerintem akkor a határozatlan marad.
Így jó lenne?
A jelen szerződés az aláírás napjával lép hatályba és határozatlan időre szól.
A jelen szerződés egyoldalúan írásban közölt azonnali hatályú, vagy rendes felmondással szüntethető meg. A felmondást ajánlott-tértivevényes küldeményként, postai úton kell kézbesíteni.
Rendes felmondás esetén a felmondási idő a felmondás közlésétől számított 30 ?? naptári nap. A rendes felmondást nem kell indokolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!