Szabályos-e a felmondás?
Ptk. "6:347. § [Rendes felmondás]
(1) A határozatlan időre kötött szerződést bármelyik fél a hónap tizenötödik napjáig a következő hónap végére mondhatja fel."
Ha tehát január 3-án közölte a felmondást, akkor február végéig él a szerződés. A törvény erősebb, mint egy magánjogi szerződés.
Mit írtál alá, hogy beleegyezel a szerződés február 3-ával történő megszüntetésébe? Nem kellett volna. Közös megegyezéssel ugyanis bármikor megszüntethető a szerződés.
Utolsónak: Igen, én is úgy olvastam, ha 15.-ig mondanak fel, köv hó végéig kell elhagyni a lakást.
Ezt írtuk: Mai nappal a bérleti szerződést, közös megegyezéssel, a kaució visszaadásával felmondjuk.
Határidő: 2016. febr 03
A "felmondás" és a "szerződés megszüntetése megegyezéssel" között a fő különbség, hogy a felmondás egyoldalú, vagyis általa a másik fél akarata ellenére is keresztülvihető a szerződés megszűnése. Ezért van a felmondási idő, hogy senkit ne lehessen egyik napról a másikra kitenni a lakásából. Hogy a másfél hónap mire elég, azt most hagyjuk.
Megegyezéssel viszont bármikor megszüntethető a szerződés, hiszen ott a felek akarata egyezik. Ezért a felmondási időre sem lehet hivatkozni, hiszen nem felmondásról van szó.
Illetve a felmondást nem postázni kell?
Bár ebben az esetben, h alá van írva a közös megegyezés, értelmetlen.
Fogalom zavarban voltam. Nem tudtam, hogyha a bérbeadó felmondja a határozatlan idejű szerződést, hó 15.-ig csak köv hó végéig kell költözni. ezt ő sem tudta sztem, mert a 30 napos felmondást emlegette.
Így megbeszéltük a dátumot, ilyen papírt írt ott helyben, hogy közös megegyezéssel, és aláírtuk....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!