Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ezt megteheti? Arra mentem...

Ezt megteheti? Arra mentem haza, hogy a tulajdonos a lakásban volt, ami bérlemény, mit csinálhatok?

Figyelt kérdés
Siófokon béreltek egy lakást 9 hónapja, 1 munka miatt! Mikor délben hazamentem, a szokásos 15 óra helyett, a tulaj, minden előzetes bejelentés nélkül, bennt volt a lakásban, mondom ezt hogy képzeli? Erre hogy ez az ő lakása, bármikor bejöhet! Azt mondta, hogy redőnyt rakat fel, és azokat mérte le! Mindig időben fizetek, egyedül élek, ezt megteheti? Hányszor lehetett a tudtom nélkül bennt? Szomszéd hölgy is jelen volt, mert azonnal áthîvtam! Hova lehet ilyenkor fordulni? Közjegyzői okiratban levolt îrva, hogy bejöhet, előzetes bejelentés után, és zárat tilos cserélnem! Esős nap volt, îgy ruháim, fehérneműim, a szobában volt kiteregetve! Vendégeket sem fogadok úgy, hogy ott lógnak a bugyik, melltartók! Mit csináljak? Tanácstalan vagyok
2022. aug. 18. 07:34
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, 1 kedves válaszoló, a kamera dologgal megilyesztett, bár semmi olyat nemcsinálok, ami.... Max toalett, és fürdés, de lehet én rakok fel kamerát! Értéktárgyam nincs a lakásban semmi extra, pénz minimális, kártyát használok ahol lehet, az olyan papîrok, számla stb szerződések anyuéknál vannak, még tv-m sincs, nemnézek tv-t! De most basszus ha éjjel jön be, én ott kapok szívrohamot! Szomszéd hölgy sem az a MMA harcos alkat, ha baj lenne!
2022. aug. 18. 20:52
 22/25 A kérdező kommentje:
Nagyon nemszeretnék innen elmenni, mert imádom a környéket, szomszédokat, felettem 2 fiú lakik ( 1 pár) ők is inkább lányos alkatúak, apunak elsem merem mondani, mert élve eltemetné ezt a gazembert!
2022. aug. 18. 20:55
 23/25 anonim ***** válasza:
50%
zarcsere. mikor majd elkoltozol vagy rakasd vissza az eredeti zarat, vagy add oda az uj zar kulcsait a tulajnak
2022. aug. 19. 09:23
 24/25 anonim ***** válasza:
44%

Ha nem opció az azonnali költözés, akkor ezt javaslom:

Kivered a balhét, hogy eltűnt otthonról xy összegű pénz vagy ékszer. Akkor is, ha nem. Óriási patáliát csinálsz belőle és ráfogod, mert ő ott volt és rajtakaptad. Rendőrrel is megfenyegetheted.

Ezt majd ő nyilván tagadni fogja, de nem hagyod magadat. A végén meg felajánlod, hogy nem jelented fel, de akkor te most zárat cserélsz és NEM KAP kulcsot.

Ha nagyon problémázik, akkor belemehetsz abba, hogy kap kulcsot, de egy lezárt, aláírt borítékban lesz és minden fizetésnél bemutatja, hogy bizony sértetlen a boríték és kitapintható benne a kulcs.

És mindettől függetlenül vegyél egy olcsó riasztórendszert. Lehet kapni csomagban 10-20 ezer forintért olyanokat, amiken van nyílásjelző és kamera is. Semmi extra, egy sima webkamera, amit távolról is tudsz figyelni. És ezt meg is mondod neki, hogy felraktad, tudni fogod, ha bemegy valaki.

De abszolút nem javasolnám, hogy abban a lakásban maradj. Mondd fel, a betörésére hivatkozva és kérd vissza a teljes kauciót. Apád is legyen ott veled.

2022. aug. 19. 12:14
 25/25 A kérdező kommentje:
24/24 Ha apukám eljön, akkor tudja, hogy baj van, ő sajnos a "budapesti éjszakában" mozgolódik, én meg totál az ellentétje, még rákiabálni is képtelen vagyok az emberekre, meg hazudni sem tudok, hogy eltünt ez, meg az!
2022. aug. 19. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!