Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Engedjek kis termetű kutyát...

Engedjek kis termetű kutyát hozó bérlőt a lakásba?

Figyelt kérdés

Még nem hirdettem meg lakást, ami azt illeti jelenleg bútorozatlan (panel), szobákban nem túl jó minőségű, de újszerű laminált padló van. Kiadás előtt gépeket vennék és minimálisan bebútoroznám, aztán a bérlő hozhat saját bútort.

Ilyen szinten a kevés bútort kevésbé félteném, a gépekben aligha tesz kárt, a padlóban esetleg.

Felmerülhet, hogy esetleg kicsit több bérleti díjat kérnék, vagy ehelyett esetleg kicsit emelt kauciót.

kinek mi a véleménye, tapasztalata a kisméretű kutyák által okozott amortizációról? (macska se teljesen problémamentes, de azok szerintem kevesebb kárt tudnak okozni, így azt midenkép engedni fogom).

2022. aug. 2. 18:47
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon sok kistestű kutya él lakásban. Legtöbb helyen semmi kárt nem találnál a kutyatartás miatt.

A bérlőtől függ, miként bánik a lakással. Kutya nélkül is simán le tudja némelyik amortizálni, koszolni a lakást.

Talán a kölyökkutyák okozhatnak nagyobb gondot.

Nekem németjuhász van panelban. A padlómon egy centi sérülés nincs, pedig 9 éve van itt.

2022. aug. 2. 18:58
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

Én nem csinálnék belőle gondot, hogy gyerekkel vagy kutyával jön.

Azt viszont megnézném, hogy kit engedek be.

Mikor kiadtam a lakásom a 9. lehetőséget választottam azok közül, akik kivették volna.

Akinek végül kiadtam olyan volt, hogy 3 gyerekkel 5 kutyával is beengedtem volna.

Nem az állaton múlik, hogy mi lesz a lakással, hanem a gazdáján.

2022. aug. 2. 19:02
 3/10 A kérdező kommentje:
(Az a baj, hogy nekem nem lenne pofám azt mondani, hogy nem adom ki a lakást mert unszimpi vagy, olyan embernek, aki amúgy tenné le a pénzt. Az addig még oké, hogy "bocs, de még van egy jelentkező holnapra, ővele is beszélnék", de aztán ha egyiknek se adod ki, hanem vársz akár heteket, az már kicsit gáz vhol)
2022. aug. 2. 19:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kinek gáz?

Ne viccelj!

Én azt mondtam, bocs de még egy ember jön megnézni, aki előbb keresett, mint te.

Köszönöm szépen hogy eljöttél,este visszahívlak.

És visszahívtam, hogy kiadtam.

Ennyi.

Volt köztük olyan, aki azt mondta, hogy figyelj, minek ez a kaució stb..hogy kivenné,de hagyjuk már a kauciót.

Volt olyan aki ránézésre se lett volna biztos bérlő és volt egy olyan is aki azt mondta, kirakták őket az albérletből.

És összevissza hazudozott.

Aztán folyamatosan zaklatott napok múlva is hogy én tehetek róla, hogy, ő a gyerekével utcára kerül.

Szerinted?

Az első hónapban se fizetett volna már rezsit.

Inkább egy normális kutyás lakjon ott.

Az kifizeti vagy helyre hozza a kárt, ha okozna.

Az hogy kutya vagy macska "szag" lesz..

Kifestek meg egy takarítás utánuk és annyi.

Egy háziállat nem azt jelenti a lakásban, hogy a sarokba sz.rik, amíg ott laknak és a szomszédok hívják ki az ÁNTSZ -t hogy élhetetlen a ház.

Szóval ezen kár aggódni.

Kutyával és anélkül is igénytelen, aki igénytelen.

Az pedig semmi esetre sem gáz, ha nem adod ki annak aki kivenné, de neked nem szimpatikus.

Voltam én albérlő is.

Annyit mondtak, hogy bocs kivették.

Én meg kerestem tovább.

Nem vagyok egy szakadt csöves.

Vagy előbb járt ott valaki vagy ráajánlott pluszba pénzt, pont nem érdekelt.

Tudomásul vettem, hogy másnak adták ki.

2022. aug. 2. 19:51
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem a kutya miatt nem kell aggódni, több ismerősöm lakik albérletben kutyával vagy macskával, sose volt gond, de mindegyik meg is becsüli, hogy engedték vinni az állatot. A plusz kaució teljesen elfogadott ilyen esetben.
2022. aug. 2. 19:53
 6/10 anonim ***** válasza:
90%

Két kutyám van, igaz saját lakásban, de a padlón nincs egyetlen karmolás sem és a bútorokban sem tettek kár sohasem. Aki igénytelen, az kutya nélkül is igénytelen.

A magasabb kaució jó ötlet, ez neked biztosíték a károkozás kompenzálására, de akár a bérleti szerződésbe is belefoglalhatjátok, hogy az állat által okozott károkat megtérítik.

Én régebben a nyaralómat adtam ki, visszajáró kutyás vendégeim is voltak és sohasem volt semmi probléma abból, hogy állatot vittek magukkal.

2022. aug. 2. 20:07
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

Egy normális kutya semmi kárt nem fog okozni.ű

Azért azt derítsd ki, hogy eddig is lakásban élt-r a kutyus, mert ha netán félig kinti/benti kutya volt, akkor lehetnek problémák.

2022. aug. 2. 23:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lenne már gáz, hogy nem adod ki olyannak aki nem szimpi? Csak azért adnád ki neki a lakást, mert rögtön fizet? Volt egy szomszédom, ő is albérlő volt, először kifizette a kauciót + bérleti díjat, beköltözött, majd soha többé nem fizetett. Kb 8 hónap múlva tudták kitenni. Fiatal ember volt, kutya-macska nélkül, de mint kiderült, alkoholista. Hónapok alatt úgy leamortizálta a lakást, összepisilte, összehányta, sose takarított, redőny mindig lehúzva, bútorok bepenészedtek stb. Miután elment, bútorokat ki kellett dobni, stb. Szóval inkább egy kutyás, aki szimpi!
2022. aug. 3. 15:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem engedd azzal a feltétellel, hogy szeretnél találkozni a kutyussal is és írd bele a szerződésbe, hogy az okozott kárt megtéríti.

A jól nevelt kutya nem tesz kárt, valóban rengeteg kistestű kutyus él lakásban.

2022. aug. 15. 13:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Végül kiadtam a lakást valakinek három macskával :). Miután szereztem bele egy egész jó állapotú kanapét... kiváncsi leszek mi sül ki belőle. Cserébe extra 50e forint úgymond "takarítási" díjat kértem, azaz ennyivel kevesebb jár vissza a kaucióból. A megfontolás az volt, hogy ez fedezhet némi extra amortizációt, meg egy jó adag macskaszőr eltávolítást :9.
2022. aug. 17. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!