Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan beszéljem rá a tulajdon...

Hogyan beszéljem rá a tulajdonost, hogy engedjen macskát tartani?

Figyelt kérdés
Egy 12 éves ivartalanított,nyugodt,öreg nőstény macskáról van szó.Fedett macska wc-t használ szilikon alommal amit naponta tisztítok.Általában egész nap csak alszik vagy nézelődik,nagyon öreg már.A szőre persze itt-ott ott marad,de igényes vagyok a környezetemre,szóval fel szoktam takarítani.Egy havi plusz kauciót fogok ajánlani ha maradhat a cica.Szerintetek megengedi?Ti megengednétek?
2015. júl. 7. 16:20
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Én megengedném, mert egyébként is szeretem a macskákat.

Sokkal igényesebb és tisztább tud lenni egyik-másik embertől.

De aki nem szereti őket, annak felajánlhatod a kaució többszörösét is, akkor sem fogja megengedni.

Adj fel inkább te egy hirdetést, hogy albérletet keresel háziállattal, így elkerülhető a visszautasítás.

2015. júl. 7. 16:47
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

a kaució nem old meg semmit.

ha öreg, ha nem, a macskától sokan ódzkodnak. (érthetően)

itt, kertesházban mindenkinek van, észre sem veszők, csak ha jön enni..

szerintem nem engedi..

2015. júl. 7. 16:47
 3/7 anonim ***** válasza:
9%
Hát, végső soron csak egy megoldás van: betérdelni.
2015. júl. 7. 17:59
 4/7 anonim ***** válasza:
28%
Én megengednék egy ilyen macskát, pedig amúgy nem vagyok oda értük.
2015. júl. 7. 18:18
 5/7 anonim ***** válasza:
40%

Egy próbát megér.

Amùgy nem tudom mi a probléma a macskával...mi is albiban lakunk, nem volt egyszerû megtalálni. 50telefonálásból kb. 2-3 volt hajlandó megmutatni a lakást. Nekem is öreg cicám van (kb 15éves lehet,pontosan nem tudni mert örökbefogadtam). Egyik tulaj megkérdezte, ha dolgozunk akkor hol lesz a macska? (nem tudom mit gondolt, elvisszük dolgozni? :D) Meg biztos felmászik a függönyre...(a tizenéves öreg 5kilós macskám...) Ez amúgy a leggyakrabban felhozott probléma...Amúgy szerintem mindenki sajàt függönyt tesz fel. Akkor meg nem mindegy? Meg biztos büdös, bolhás,rühös stb...Eszem megáll...:D Ha rendesen van takarítva, észre sem lehet venni, hogy macska van. Sok sikert,kívánom hogy sikerüljön! :)

2015. júl. 7. 22:13
 6/7 anonim válasza:
49%
Sehogy. Ő a tulajdonos, ő háza, ha nem szeretne macskát akkor nem engedi meg. Én sem engedtem meg, nem szeretem őket. Úgyhogy nem tudsz mit csinálni, sokan nem szeretik őket.
2015. júl. 8. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló cipőben jártam én is a közelmúltban, csak nekem nem macskám, hanem törpenyulam van.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy a tulajdonosok nagyobb része nem szívesen enged kisállatot a lakásába. Volt néhány olyan, aki azt mondta, hogy oké, talán, majd megbeszéljük, de ha már alapból így áll hozzá, akkor nagy valószínűséggel olyan albérlőt fog választani, aki nem kisállattal jönne. Nincs nehéz dolga, mert rengeteg érdeklődő van egy-egy kiadó lakásra. A kisállatoktól ódzkodó tulajdonosok csak akkor mondanak igen, ha nincs más választásuk... és hát többnyire "sajnos" van. Egy idő után már úgy kezdtem az albérlet utáni telefonálást, hogy első kérdésem az volt, kisállatot lehet-e vinni. Jobb volt előre letisztázni, mint rabolni egymás idejét. Ő a lakás tulajdonosa, és ha azt mondja, hogy nem, akkor nem, még ha nem is értek vele egyet.

Egy próbát természetesen megér, ha megpróbálod győzködni a tulajt, de én inkább arra biztatnálak, hogy céltudatosan úgy keress albérletet, hogy cicát előre kihangsúlyozod. Azért nem lehetetlen ilyet találni, nekem is sikerült egész jó helyen és jó áron.

Sok sikert!

2015. júl. 8. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!