Albérlőként megkérhetem a tulajdonost, hogy ne ő fizesse be a számlákat, hanem nekem adja oda őket, és én fizessem be?
Én tulajként sosem egyeznék bele, hogy te fizesd, ugyanis az a biztos ha én utalom.
Azt viszont kérheted, hogy csak akkor kérje el a pénzt a rezsire, ha megmutatja a számlát. Sőt továbbmegyek, egyezzetek meg úgy, hogy a havi elszámolás mellé csatolja a számlamásolatokat.
Albérlő vagyok. A tulaj nevén vannak a közművek, a számla ide jön, én fizetem be. Meg sem szokta nézni a csekkeket.
A te esetedben megkérdezném, hogy ez járható út lenne-e részéről. Ha nem, akkor csak a csekkek szemrevételezése után fizetném a rezsit.
Amikor anno albérletbe laktam akkor az egyiknél óraállás alapján fizettünk (noh persze azért utána néztem az áraknak mielőtt a hasára üt,hogy ennyi meg annyi pl 1kw áram).
A másik helyen oda küldte a szolgáltató a számlákat és fizettük,kiköltözés előtt foglalkozott csak vele a tulaj,hogy tényleg minden rendezve volt.
"elkér rezsire egy "random" összeget"
Na ne vicceljünk már. Ha ő akarja befizetni a számlákat, akkor szépen befizeti, és bemutatja neked. Te pedig leszámolod neki a pontos összeget. Bemondásra NE fizess.
Az lenne a legutolsó !!!! Sajnos az albisokban körömnyit sem bízok ! Óraállás havonta leolvasva közösen , egy negyedikes matekkal kiszámolható :D A csekket a tulaj befizeti , de mostanában inkább az BANKI átutalás, korszerűbb . A számlalevél meg a alibis orra állá , fizetni !! Nincsen hitel egynek sem ! Ha a számla később jön akkor is elkérni az egyszerűen kiszámolható fogyasztási egységet . [link]
Aztán a naval fenyegetőznek a luzerek :D
1, nem átalány van, hanem havi elszámolás
2, elszámolás alapja a számla
Minden más = hasbaakasztás, hülyének nézés.
Az, hogy ki fizeti be a számlát az technikai részletkérdés.
Ez ÜZLET. A sacc/kb nem játszik, csak a pontos, precíz elszámolás.
# 8
A Távfűtésnél átalány van és év végi elszámolás ! :)
Ami ha alacsony az átalány , és a fogyasztás tékozlóan magas hozhat veszteséget ..... Nem mi voltunk XD
Nekünk a tulaj minden hónap elején megírja a fizetendő összeget, és 15.-ig kifizetjük neki.
Eszembe nem jutna azt kérni, hogy hozzánk jöjjenek a csekkek. Nekem egyszerűbb ha ő rohangál a postára vagy átutalja, én meg kp-ben odaadom neki az összeget egybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!