Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A jelenlegi piaci helyzetben...

A jelenlegi piaci helyzetben mekkora áremelés reális?

Figyelt kérdés
Budapest. Ha ki van adva a lakás egy éve, a bérlővel nincs probléma, akkor mekkora az a %, ami átlagosan reális lehet?
2022. aug. 1. 21:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

8. Ezen már túl vagyunk. Néztem lakásokat, a jelen piaci árakhoz képest irreális a kérése. Tájékoztattam, hogy mi az a maximum, amit hajlandó vagyok érte fizetni, ellenkező esetben a költözést választom. Azt mondta, hogy "áh neki a minimum is több".

Lényegtelen igazából, de a nézőpontját nem értem.

10. A lakásbérleti piaci inflációs átlag 13% volt. Elnézve a tavalyi és idei árakat, ez szerintem reális KSH adat.

Ő valójában abból indult ki, hogy valami ismerőse kiadott egy belvárosi 30nm-es felújított, bútorozott lakást annyiért, mint amennyiért én ezt bérlem. Ott futott lyukra, hogy nem az ingatlan.com-ot csapta fel (valószínű nincs nete), hanem almát a körtével hasonlít. Addig rendben, hogy ez 20nm-el nagyobb, de ehhez az ablakcserén kívül 30 éve nem volt hozzányúlva és nemhogy bútorozatlan, de teljesen gépesítetlen.

2022. aug. 2. 23:00
 12/15 anonim ***** válasza:
Bérbeadólént mondom: költözz. Az a bérbeadó, aki ilyen módon képzi az árat (nem nézi a lakás rlhelyezkedését és állapotát), hadd essen pofára. Persze, hogy a belvárosi újépítésű lakasok más áron mennek,mint egy felújítatlan, nem újépítésű. Nem erdemes ilyen dilettánssal tárgyalni.
2022. aug. 3. 08:11
 13/15 anonim ***** válasza:

""áh neki a minimum is több".

Lényegtelen igazából, de a nézőpontját nem értem."

Hát, akkor költözöl.

Találtál megfelelőt?

A nézőpontja: más infókhoz jutott, mint te, másképp érez, mint te.

2022. aug. 3. 10:38
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

"A lakásbérleti piaci inflációs átlag 13% volt."

Igen.

Ezért mondom, hogy az infláció még nincs beárazva a bérleti díjakba.

Ha be lenne árazva, 113%-os emelkedés lenne.

Egyébként melyik kerület?

[link]

2022. aug. 3. 13:02
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Végül tegnap a szerződésmódosításhoz már az általam emlegetett maximum összeget emlegette, úgyhogy valószínű átgondolta reálisan.

Utolsó: a nagyobb, magasabb rezsijű lakásoknak csökkenni fog a kereslete. Itt régi cirkó kazán van, kis spórolással nagyon karcosan fogunk beleférni a gázba. Mindez úgy, hogy télen a termosztát éjjel és napközben 16-17 fokon van, mikor itt vagyunk este és hétvégén 20-22 fokon. A tűzhely is gázról megy, de ritkán főzünk. Egy meleget jobban kedvelő, főzni szerető ember/család bőven belecsúszna a piaci árba (plusz halkan jegyzem meg ,hogy a tűzhely egy nagyon nagyon régi Mora gáztűzhely még talán a 80-as évekből).

Összességében azt mondom, nyitott leszek az új hirdetésekre :)

2022. aug. 4. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!