Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A jelenlegi piaci helyzetben...

A jelenlegi piaci helyzetben mekkora áremelés reális?

Figyelt kérdés
Budapest. Ha ki van adva a lakás egy éve, a bérlővel nincs probléma, akkor mekkora az a %, ami átlagosan reális lehet?
2022. aug. 1. 21:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Én Szegeden 2 éve nem kaptam emelést, mert a tulaj azt mondja neki az a lényeg, hogy ki legyen adva és normális a bérlő, aki nem bassza szét a lakást. Most az olyan lakások 110-120 ezerért vannak kiadva, amiben én lakom és ehhez képest a 2 évvel ezelőttre jellemző 85 ezer forintos bérleti díjat fizetem. Ja és a tulaj szobafestő vállalkozó, 1 háza és 3 lakása van, szóval nyilván nem az én kis bérleti díjamból él meg, szóval ezért is gondolom nem oszt vagy szoroz neki az a havi pár tízezer.

Fontos: Nem azt mondom te is ezt csináld, csak bemutatom, hogy ilyen is van.

2022. aug. 1. 21:48
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
Én még kivárok, majd januárban emelek, akkor okosabbak leszünk.
2022. aug. 1. 22:04
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Amennyit a bérlő pénztárcája elvisel.
2022. aug. 1. 22:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiért nem érdemes neki elköltözni anyagi okokból, és amennyit neked megér, hogy nincs kockázatod és újabb procedúra és költségek az új bérlő keresésével.

Tehát amennyiért mennek a hasonló lakások legolcsóbban, mínusz még egy kicsi.

2022. aug. 1. 22:38
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

%-ban nem lehet megmondani, mert nem tudom, most mennyire bérel drágán vagy olcsón a piachoz képest.

Én nem megdobtam az új árral, hanem szóltam, hogy a piaci szintre szeretném emelni, és őt is szeretném megtartani, nézzen körül a piacon, és egyezzünk meg.

2022. aug. 1. 22:40
 6/15 A kérdező kommentje:

Valójában én vagyok a bérlő, érdekelt mi a jellemző.

Tavaly mikor ezt kivettem több lakást is megnéztem hasonló ár-érték arányban, tehát szerintem ezt a lakást épp annyiért vettem ki, amennyit ért akkor a piacon.

Egy infláció mértékű emelést még el is tudnék fogadni, de a tulaj szerint annyira elszálltak az árak, hogy az neki nem elég és 80-90%-os áremelést szeretne megvalósítani (egy nagyon idős hölgy), ráadásként úgy gondolja, hogy tavaly piaci ár alatt adta ki - akkor ingatlanos mérte fel.

2022. aug. 2. 08:04
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Majd rájön a tulaj, ha senki sem fog ennyit fizetni érte.
2022. aug. 2. 08:35
 8/15 anonim ***** válasza:

6: Nézd meg, találsz-e a kért árnál olcsóbban lakást, és ha igen, akkor mondd meg, mennyit akarsz fizetni, ellenkező esetben elmész, mert vannak olcsóbban lakások. Nem kell szégyellősködni egyik félnek sem, mindenki védje a saját anyagi érdekét, most még csak belőni se lehet, mi a reális, attól függ, milyen rétegnek adod ki, lehet 120 is meg 450 is.

Nektek kell megegyezni.

Tavaly nyáron tényleg még posztkovid áralatti bérbeadások voltak, sokat nyertél azzal is, hogy 1 évig úgy tudtad bérelni. Most is az egyezséghez hozzá lehet kötni más feltételeket is, pl. hogy 1 évig ne emeljen. Mivel hiperinfláció van, jól fogsz kijönni ebből is 1 év múlva, meglátod, mire hajlandó az egyezkedésben.

2022. aug. 2. 09:50
 9/15 anonim ***** válasza:
42%

"Egy infláció mértékű emelést még el is tudnék fogadni"

Csodálkozni fogsz, még az inflációt be sem árazta a bérlakáspiac!

Egyelőre a kovid múltával nőtt a bérlők száma, visszakúsznak az árak a 2019-es szintre, illetve MÉG AZT SEM érték el.

Az infláció az később jön, hónapokon belül.

Most még tudsz úgy kivenni valamit, hogy az infláció nincs belekalkulálva, és sokkal jobban tudsz járni az 1 évre rögzített árral, mint aki majd csak novembertől bérel. Na aaaz már inflációs ár lesz!

2022. aug. 2. 09:55
 10/15 anonim ***** válasza:
28%

Jaj, egyébként a valós infláció az tényleg legalább 80-90% volt, de szerintem több.

Hogyha ez a mérőszámod, akkor reális...

2022. aug. 2. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!