Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek jogos?

Szerintetek jogos?

Figyelt kérdés
Elköltöztünk egy albérletből 2 év után. Egy éves szerződésünk volt utána nem lett megújítva. 160000 ft kauciót raktunk le és a lakást csak festeni kell minden más szinte ugyanolyan állapotban van mint ahogy kivettük.A tulaj azt mondta elrakja a kauciót a lakás felújítására plusz 80000 ft-ot kér arra a fél hónapra amíg ott laktunk.Ez így jogos?

2022. júl. 17. 12:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

#10, nekünk benne van és aláírtuk. Mi is szóvá tettük, hogy miért, de hát mit lehet tenni? Röhej, hogy mi festegessük, hogy évente fizessük a közjegyzői felét és rohangáljunk a pénzzel a tulajhoz... 2-3 hónapig kerestünk lakást, a szimpatikus bérlő minden tulajdonságával rendelkezünk, mindenki egyből kiadta volna a lakást, de nem sok lakás volt nem túlárazva. Egy év múlva ráemelt, és ezt is muszáj benyelni, mert körül néztünk a piacon, lehet 5-10 ezret spórolhatnánk havonta, de itt ismerem a rezsit, a környéket és a szomszédokat, és ez egy nagyon jó lakás...

Nem ér ennyit, de semelyik albérlet nem ér annyit, amennyiért hirdetik, nem igen van mit tenni... :(

2022. júl. 18. 10:40
 12/14 A kérdező kommentje:
Sajnos nem fényképepztük le az állásokat se előtte sem utána... Ez lehet hogy hiba volt. De nagy volt a rohanás és már az országot is elhagytam. A szerződésben az összevisszaságon kívül más nem volt beleírva főleg nem a festés. 15 napon keresztül egyedül voltam otthon nem hinném hogy 40 ezer lenne a rezsim főleg hogy egyfolytában dolgoztam a gázra pedig átalányt fizettünk amiből valószínűleg szintén kap majd vissza pénzt. A víz elméletileg benne van a közös költségben szóval nem értem hogy jött ki ez az összeg.
2022. júl. 18. 16:11
 13/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem jogos. A normál használatból keletkezett amortizációt nem nektek kell kifizetni. A festést sem.

A fél hónap, míg ott laktatok viszont jogos.

2022. júl. 21. 23:37
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem sem jogos. Szüleim lakása egy évig volt kiadva , idén a párommal költözünk oda. Tisztasági festést mi álljunk, nem a kaucióból vonjuk le.( mondjuk a szüleim iszonyú jófejek voltak a srácokkal)
2022. júl. 30. 07:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!