Csak szerintem reménytelen albérletet találni Budapesten? Hosszú lesz, bocsi...
Jelenleg albérletet keresek, munkahelyváltás miatt. Vidékről költöznék fel. A legtöbb esetben az a tapasztalatom sajnos, hogy a tulajnak irreális elvárásak vannak a jövendőbeli albérlővel szemben/nincs a realitások talaján. Néhány eset az elmúlt hétből:
1) kiadó szoba a Széll Kálmán Térnél: gyanúsan jó ár. Amikor kimentem a lakáshoz, akkor szembesültem vele, hogy a konyha tele van hangyával, amik elvileg pont akkor jelentek meg, azelőtt soha.
2) VII. kerület: jó állapotban lévő, fiatalos lakás. Csendes, visszafogott lányt keresnek, párt nem vihetsz fel, csak évi 2 db alkalommal, előzetesen egxeztetve, lehetőleg 25 év alatti legyèl.
3. XI. Kerület: a tulajjal megbeszéled, hogy szombaton lefoglalózod a lakást, majd hív Téged, legalábbis ezt ígéri. Természetesen ő nem keres Téged, de amikor Te felhívod, mentegetőzik, majd bevallja, hogy igazából már kiválasztott egy eü-s csajt, mivel akkor így protekciót szerezhet majd a körházakban. Ha mégis meg akarom nézni, akkor vasárnap tehetem meg, szombat helyett. Ezt követően elmondja, hogy minden albérlője lelakja a lakást, nincs tisztaság, és hogy a 80 000 000-s lakása már csak 70-et ér. Végül szidja a jelenlegi lakókat, hogy nem takarítanak és neki ebből elege van. Gyakorlatilag hisztiben tör ki.
...és persze vannak azok, akik nem is reagálnak a megkeresésre.
Jól szituált, 31 éves nő vagyok, 4 diplomával, fizetőképes is vagyok, mégse sikerül ez az albérletkeresés. Másnak is vannak ilyen tapasztalatai vagy csak én fogom ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!