Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyit kell fizessek?

Mennyit kell fizessek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Több kérdésem lenne!

Kötöttem 2 éve lassan szerzôdést!

Az egyik 1 év utàn lejárt, aztàn a tulaj egy ràépített 2.szerzôdést tàkolt össze .

Most kiköltöznék! A felmondásban kérek segítséget.

Hogy jobban járjak.

Az 1.egyébként lejàrt szerzôdésben az van, hogy a felmondás a következô hónap utolsó napjára szólhat.

Aztán a másikban meg ,ez már nincs ami már határozatlan ideju de ráépülôs,csak hogy 30 nap !!

A szerzôdés végén ott van, hogy a ptk a döntô .

De az is, hogy az elôzô szerzôdés pontjai is. De akkor a 2 üti egymást. (?)

Ha én július 1.-én bejelentem, akkor 31 ig fizetek így , nem? Vagy most hogy kell érteni?

2 havi kaucióm van nála. Linóleum van mindenhol és sajnos felszakadt több helyen. Nincs szakszerüen lerakva. Nincs leragasztva sem. Nagyon puha..

Ilyenkor mennyit vonnak le? Az új árat? Na de 2 éve lakok itt. 16 m2 kb a szoba. Cserélni kell a linót. Van alatta parketta azt se értem minek. Lehet védeni akarták, de állítólag így vette a lakást már.

Ha én kicserélem baj ha más színû? Mit tegyek? Ha ráhagyom neki jobban fog a tolla.

Persze én szakítottam ki, fizetek is . Csak nem tudom mennyi a reális?

Köszönöm ha segítesz!

2022. jún. 28. 06:35
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Akkor elterhet ettol a honap 15.napjaig tarto szabalytol.

Mert akkor ha en mondjuk szolok pl juni 29 , akkor juli 29 es kesz. Mert a szerzodes ugy rendelkezett hogy 30 nap a felmondas.

Nem pedig 60+ nap meg ..

2022. jún. 28. 11:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Mert ugye ha tartanam magam ahhoz, hogy ho 15 napjaig . Arrol mar ugye lekestem es a vegen augusztus lenne belole. Az pedig nem 30 nap sehogy.
2022. jún. 28. 11:17
 13/17 A kérdező kommentje:

Mert most ha a 15ig tarto vonalat kovetjuk. Akkor juli 1 en lenne erdemes szoljak es akkor is augusztus vege lenne. De az mar 60 nap. Nem 30.

Tehat a szerzodes mashogy rendlekezett. Nw most az a kerdes ezt mondjuk hogy magyarazom el neki, ha esetleg keri a honapokat.

Nyilvan sehogy es per lesz belole.

2022. jún. 28. 11:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Mire kicseréled a linoleumot addigra letelik a felmondási idő.

Viccet félretéve, kérdezd meg a bérbeadódat. Lehet hogy belemegy a felmondási idő rövidítésébe. Nem minden bérbeadó vérfarkas ám :)

2022. jún. 28. 11:33
 15/17 A kérdező kommentje:

Es a kaucioval elszamolas hogy megy?

Csak szandekos karokozasra ter ji a szerzodes. Szokasos elhasznalodasra nem veheto el. Es a vegen maradektalanul visszajar .

Igy szol..

Gondolom az akkor marad ilyen esetben , mint pl felszakadt lino?

Vagy csak egy resze?

Mennyivel szamolhat egy linoleumra?

Hasrautessel vagy bolti arral?

Miket kell figyelmbe venni hogy ne huzzon le?

En ugy vagyok vele a lakberre es egyebre linora otthagynam a 2 hot. De en nem akarok tovabbi penzt is fizetni .

200 ezer van nala.

Ha most 1 ho felszamolok es 2 rezsit az is 160 kb marad 40 a linora.

Ez igy jo, nem?

M

2022. jún. 28. 11:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem, félreérted a dolgokat. A kaució az okozott károk és az elszámolás után beérkező rezsiszámlák fedezetére szolgál, nem a lakbér tartozás kielégítésére.

Ha korrektül szeretnél eljárni akkor beszélj a tulajjal. Mond neki hogy kicserélteted a felszakadt linóleumot, legyen szíves szánjon rá pár percet és menjen el veled a boltba. Mutassa meg hogy milyen linoleumot szeretne, és te olyat vegyél. Beszabni és leragasztani nem ördöngősség ha van segítséged. Így később nem mondhatja hogy ez nem olyan mint a régi. Hidd el a bérbeadó is máskép áll hozzád ezek után ha csak nincs kibékíthetetlen ellentét köztetek más okból kifolyólag.

Mikor kiköltözöl, add át a lakást, a kulcsokat és írjatok minderről egy átadás-átvételi bizonylatot. Én javasolnám még hogy közösen videózzátok végig a lakást a későbbi viták elkerülése végett, különös tekintettel a fogyasztásmérő órák állására. Ha beérkeztek az utolsó csekkek, vagy ha jók vagytok matekból akkor az óraállások alapján kiszámoljátok mennyi rezsitartozás van még, és ezek tudatában elszámoltok a kaucióval.

Ami vissza jár azt meg kell hogy kapd!

Az elszámolásról is írjatok egy jegyzőkönyvet és mindketten írjátok alá hogy a későbbiekben nincs egymással szemben semmiféle követelésetek.

2022. jún. 28. 14:36
 17/17 A kérdező kommentje:
Ez enyhe túlzás. Amilyet szeretne? Ugyanezt gondoltam ami le van rakva csak 1 árnyalattal lenne világosabb ... és nincs leragasztva én se tenném....
2022. jún. 28. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!