Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire fair az, ha az...

Mennyire fair az, ha az általam vett lakásba beköltözve azt várom el a partneremtől, hogy ő fizesse a teljes rezsit?

Figyelt kérdés
Lassan tíz éve vagyunk együtt és most jutottam el anyagilag arra a szintre, hogy saját lakást vegyek. Soha nem voltunk közös kasszán, nekem az elmúlt években lakásra való gyűjtés volt a fő célom, őt viszont ez mindig is hidegen hagyta, más preferenciái voltak. Most úgy tűnik, hogy megtaláltam azt a lakást, amire vágytam es ha minden összejön, pár hónapon belül át is költözünk oda. Mennyire lenne ok arra kérni őt, hogy a teljes rezsit (kb. 35 ezer forint havonta) ő fizesse? Albérletként egy ilyen lakásért alaphangon 200 ezret kellene fizetni rezsivel együtt, szóval szerintem ez még mindig megéri neki is, főleg úgy, hogy egy forintot nem adott a lakásba. Hasonlóan és viszonylag jól keresünk, ha nem lenne munkája vagy sokkal rosszabbul keresne, akkor persze nem kérném ezt, de így szerintem teljesen jogos. Vélemények? 29/F
2021. okt. 25. 17:38
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
25%

Ha külön kasszán vagytok, akkor szerintem nem jogos. Ha közös lesz a lakás, akkor kérhetsz többet is.

De, ha belemegy és nem sértődik meg, akkor persze működik.

2021. okt. 25. 17:41
 2/37 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem még így is ö jár kategóriákkal jobban anyagilag!
2021. okt. 25. 17:45
 3/37 anonim ***** válasza:
39%

Úgy számolj, hogy kiadjátok a tiedet, és együtt béreltek egy másikat.

Akkor ugye neked marad .. mennyi is? Azt lenne fair fizetnie.

Főleg ha ennyire nem érdekli, kiad-e havi X ezret lakhatásra vagy sem.

De ebben az esetben a saját megélhetését és a rá eső rezsit. És persze minden új vásárlás felét (mosógép, szekrény, edények, stb.)

2021. okt. 25. 17:52
 4/37 anonim ***** válasza:
38%
... fizesse.
2021. okt. 25. 17:53
 5/37 anonim ***** válasza:
77%

En nem kernem el tole a rezsit, csak a felet.

Fizeti o is a sajat dolgait, te is a tied.

Te ismered a parod, te tudod hogy fizetne e a rezsit vagy orulne hogy nem kell alberletet fizetnie es tobb penze megmarad.

Ertem hogy osztoztok a koltsegeken de egy par vagytok, azert a baratnodtol megsem kernel alberleti dijat, mindegy hogy rezsi formajaban hajtod be. Szerintem…. De mindim, te ismered, te tudod hogy neki ez tok termeszetes vagy inkabb elvezni akarja a lakasod elonyet hogy nem kell alberletet fizetni

2021. okt. 25. 17:58
 6/37 anonim ***** válasza:
78%
Hiába tied a lakás, mégis mindent szolgátatás közösen vesztek igénybe. Valamint a párod, és nem az albérlőd,tehát kicsit pofátlanság is lenne neki azt mondani,hogy ha itt akarsz lakni akkor fizessd meg az árát. Most gondolj bele, hogy hányan vannak párok ahol egyik félé a lakás, de közös kasszán vannak, tehát felesbe megy minden.
2021. okt. 25. 18:00
 7/37 anonim ***** válasza:
72%
Ezt már kérdezted korábban, és továbbra sem normális hogy a saját párodtól pénzt kérsz a lakhatásért.
2021. okt. 25. 18:04
 8/37 anonim ***** válasza:
79%

Azt hiszem már nem sokáig lesztek együtt.

Az kicsit olyan lenne,mintha csak azért költözöttnéd oda, hogy legyen aki fizeti a rezsit. Ez egy kapcsolatban elég furán veszi ki magát. Egy stabil, normális kapcsolatban nem azt nézik, hogyha bérelne akkor többe kerülne neki hanem azt, hogy együtt akarsz élni a másikkal.

Nyilván ő is fizessen, de kijelenteni, hogy a teljes rezsi az övé legyen kicsit durva.

Amúgy meg kell beszélnetek a vásárlást is stb, ha úgy állsz hozzá, hogy mindenki a saját dolgát gondok lesznek, mert akkor egy pörköltön sem tudtok majd megegyezni elvégre mindketten eszitek majd

2021. okt. 25. 18:25
 9/37 anonim ***** válasza:
87%
Én biztos nem fizettetném vele az összes rezsit! Fele-fele a fair rezsiből, kajából, egyéb lakást érintő költségekből...pl. ha valamit javíttatni kell..., azt gondolom. Igaz, hogy a lakást te vetted, de az a tiéd is marad. A párod pedig a párod, nem albérlő.
2021. okt. 25. 18:28
 10/37 anonim ***** válasza:
89%

A lakás a te pénzedből és a te nevedre lesz véve, innentől ez a te befektetésed. Ha vadidegen lakostársad lenne, megérteném akár egy lakbér fizettetését is. De párként a költségek felezését tartom jogosnak, esetünkben a rezsi felezését. Még egyszer hangsúlyozóm, a lakás megvétele a te befektetésed, attól ő nem lesz gazdagabb.

Ha úgy látod, hogy így húzós a törlesztő, akkor viszont gondolkozzatok el azon, hogy közösen veszitek a lakást, akkor nyilván a törlesztő is osztódik.

2021. okt. 25. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!