Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire fair az, ha az...

Mennyire fair az, ha az általam vett lakásba beköltözve azt várom el a partneremtől, hogy ő fizesse a teljes rezsit?

Figyelt kérdés
Lassan tíz éve vagyunk együtt és most jutottam el anyagilag arra a szintre, hogy saját lakást vegyek. Soha nem voltunk közös kasszán, nekem az elmúlt években lakásra való gyűjtés volt a fő célom, őt viszont ez mindig is hidegen hagyta, más preferenciái voltak. Most úgy tűnik, hogy megtaláltam azt a lakást, amire vágytam es ha minden összejön, pár hónapon belül át is költözünk oda. Mennyire lenne ok arra kérni őt, hogy a teljes rezsit (kb. 35 ezer forint havonta) ő fizesse? Albérletként egy ilyen lakásért alaphangon 200 ezret kellene fizetni rezsivel együtt, szóval szerintem ez még mindig megéri neki is, főleg úgy, hogy egy forintot nem adott a lakásba. Hasonlóan és viszonylag jól keresünk, ha nem lenne munkája vagy sokkal rosszabbul keresne, akkor persze nem kérném ezt, de így szerintem teljesen jogos. Vélemények? 29/F
2021. okt. 25. 17:38
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

29# Nem értünk egyet nagyjából semmiben és valószínű nem is fogunk.

SZERINTEM az a család pénzügyese, aki jobban betudja osztani a pénzt, intézi a megtakarítások befektetését, figyeli a lehetőségeiket, határidőre fizeti a rezsit, a biztosításokat, a hitel(eket) esetleg, intézi a banki ügyeket, stb. Képes hónapról hónapra vezetni az ezekkel járó költségeket, hozamokat, bevételeket. Teljesen független a nemtől. Felőlem a férjem is csinálhatná, ha lenne hozzá affinitása, de ha ráhagyom, akkor valószínű valahol ugyanott vergődnénk, mint a kérdező.

SZERINTEM közös jövőkép nélkül nincs értelme egy kapcsolatnak. Ha én gyereket akarok, nem megyek hozzá valakihez, aki egyértelműen elzárkózik. Ha én közös családi fészket, autót, akármit akarok, amit mindketten használunk, akkor tegyük bele mindketten, amit csak tudunk (mégha az nem is feltétlenül ugyanakkora rész). Ha az egyik mindent megtesz, míg a másik egy gyufaszálat sem tesz keresztbe, nincs jövő.

SZERINTEM a teljesen külön kassza nem működik egy életen át, pont a közös gondolkozás miatt. Mondom ezt úgy, hogy nincs hozzáférésem a férjem számlájához és nem is tartok rá igényt. Ellenben arra igényt tartok, hogy tudjam mennyit keres és x% különböző megtakarítási formákra megy, ehhez ragaszkodom és ő is. A maradékkal azt kezd amit akar, ami hidd el még így is szemmel jól látható összeg. Így van ez fordítva is.

SZERINTEM hosszútávú kapcsolatban kvázi bérleti díjban gondolkozni gáz...

Szerinted meg máshogy van. Ez van.

2021. nov. 9. 18:44
 32/37 anonim ***** válasza:

#31: Pedig nincs akkora különbség. Ami nálad az, hogy elszámoltatod a férjedet és kényszeríted, hogy x%-ot takarítson meg, a többi meg a zsebpénz, kvázi te is gyerekként kezeled őt. Mert egy pénzügyi analfabétát nem is nagyon lehet.

A kérdező pedig elszámoltatás és kényszer-megtakarítás helyett a rezsit fizetteti ki a saját lakásában a párjával.

2021. nov. 9. 20:04
 33/37 anonim ***** válasza:

Melyik mondatomat nem értetted, de most komolyan? :D Elszámoltatom? Mivel? Azzal, hogy tudom számszerűen, hogy mennyit keres? És MEGBESZÉLTÜK, hogy ebből x százezer forintot tegyen el (a SAJÁT megtakarítási számlájára), míg az, hogy a maradékkal mit kezd (ami még így is egy tetemes összeg) nem érdekel? Ennek melyik része az elszámoltatás, meg a kényszerítés és a pénzének a beosztása? :D Adminisztrálom hó végén, hogy a részéről x-szel, a részemről meg y-nal nőtt a megtakarításunk, ami összesen z, ennyi kész pont. Ha összegyűlik egy nagyobb összeg, megbeszéljük, hogy mibe fektessük be és ezt már én intézem.

Bármilyen hihetetlen a számodra, a legnagyobb egyetértésben, teljesen természetesen működik ez köztünk számon kérés, elszámoltatás, asztalcsapkodás és minden egyéb nélkül. :D

2021. nov. 10. 08:26
 34/37 anonim ***** válasza:

"Bármilyen hihetetlen a számodra, a legnagyobb egyetértésben, teljesen természetesen működik ez köztünk számon kérés, elszámoltatás, asztalcsapkodás és minden egyéb nélkül. :D"

[link]

2021. nov. 10. 10:14
 35/37 anonim ***** válasza:
Repdesnél a boldogságtól, ha ilyen borzasztó elnyomásban élnél... :D
2021. nov. 10. 10:37
 36/37 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, a kérdező most jutott el a párjával az igazi vízválasztóhoz. Én az ő helyében nem kérném, hogy fizesse a komplett rezsit, csak a felét - viszont komolyan elgondolkodnék azon, hogy mennyire szeretnék együtt élni hosszútávon olyasvalakivel, akinek "más preferenciái" vannak. Kivéve persze, ha az a preferencia tandíjat, egy rászoruló családtag támogatását vagy orvosi költségeket jelent.
2021. nov. 10. 20:17
 37/37 anonim válasza:
Nem vagy normalis , nem szereted. Remelem mar elhagyott...
2022. jún. 28. 06:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!