Mennyire fair az, ha az általam vett lakásba beköltözve
azt várom el a partneremtől, hogy ő fizesse a teljes
rezsit?
Figyelt kérdés
Lassan tíz éve vagyunk együtt és most jutottam el anyagilag arra a szintre, hogy saját lakást vegyek. Soha nem voltunk közös kasszán, nekem az elmúlt években lakásra való gyűjtés volt a fő célom, őt viszont ez mindig is hidegen hagyta, más preferenciái voltak. Most úgy tűnik, hogy megtaláltam azt a lakást, amire vágytam es ha minden összejön, pár hónapon belül át is költözünk oda. Mennyire lenne ok arra kérni őt, hogy a teljes rezsit (kb. 35 ezer forint havonta) ő fizesse? Albérletként egy ilyen lakásért alaphangon 200 ezret kellene fizetni rezsivel együtt, szóval szerintem ez még mindig megéri neki is, főleg úgy, hogy egy forintot nem adott a lakásba. Hasonlóan és viszonylag jól keresünk, ha nem lenne munkája vagy sokkal rosszabbul keresne, akkor persze nem kérném ezt, de így szerintem teljesen jogos. Vélemények? 29/F
Mindjárt rohanok egyedül fizetni a barátom házán lévő hitelt, mert itt lakhatok.....
2021. okt. 25. 18:30
12/37 anonim válasza:
Nem.
A rezsit, kaját, tisztítószert felesben fizetjük mi is (13 éve együtt, az én lakásomban, gyerek nincs, nem is lesz, közös kassza sincs, mindenki fizet magának mindent). A lakás a tied, és bármi történik, tied is marad. Ha szétmentek, nem kap belőle. Tehát miért kellene a teljes rezsit fizetnie? Ha megfőzi az ebédet vagy kimossa a ruháid, azt kiszámlázza neked? Gondolom, nem.
2021. okt. 25. 18:58
13/37 anonim válasza:
Ha a szó szoros értelmében értelmezem a kérdést, akkor a válaszom az, hogy nem jogos. Itt ugyanis jogilag két különböző dologról van szó: van egy ingatlan tulajdon (ami csak téged illet) és van az adott ingatlan fenntartási költsége, ami viszont értelemszerűen a benne lakókat terheli, és ebben te is benne vagy. Bonyolítja a helyzetet, hogy nem ismerjük a partnereddel való kapcsolatod mibenlétét (sok válaszoló már párkapcsolatként értelmezte), azaz a tárgyilagos együttélés és az érzelmekkel átitatott párkapcsolat erősen befolyásolja a "leányzó fekvését".
2021. okt. 25. 19:09
14/37 mindentudó99 válasza:
Mire fe fizettetnéd vele az egészet?
2021. okt. 25. 20:00
15/37 anonim válasza:
Na én ilyen hapsival össze se költöznék... Ne haragudj hogy ezt mondom de ez ilyen szarrágó kategória. Akkor keress egy albérlőt magad mellé.
2021. okt. 25. 20:38
16/37 anonim válasza:
Fizetném a teljes rezsit, de minden alkalommal amikor szétteszem a lábam, leteszel egy százast! Hogy kurvád is legyen, ne csak albérlőd.
2021. okt. 25. 23:26
17/37 anonim válasza:
Ha szeretem a páromat, akkor biztos nem spúrkodnék azon, hogy ő fizesse a teljes rezsit. Fizesse a felét ha ott él és csókolom.
2021. okt. 25. 23:54
18/37 anonim válasza:
Fizesse a teljes rezsit,vagy add ki a lakasod es menjetek alberletbe,ahol fizethettek mindent felesbe….
Akkor majd kifizetheti alakberre a kb 70-100 000 -et(az o resze …) es a rezsi fdlet,ami 20 000 kb
Igy havi 100 -120 ezrebe kerul kb….
Ezt igy vazold fel neki.
Aztan no lesz neki fizetni inkabb a teljes rezsit…. Ha van esze.
Elozo valaszolok meg tanuljanak meg szamolni….😂
N
2021. okt. 26. 04:04
19/37 anonim válasza:
Szerintem pofatlansag. Felesben fizessetek,a lakas a tied es marad is ha szetmentek.
2021. okt. 26. 07:01
20/37 anonim válasza:
Szóval van egy párod, akit elvileg szeretsz, 10 éve együtt vagytok és elvileg együtt tervezitek az életet, de képes vagy havi 17500 forinton fennakadni és spúrkodni, csak mert örüljön, hogy ott lakhat, így is olcsóbban jön ki, mint egy albérlettel?
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de ti miért éltek együtt?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!