Tulajdonossal meg lehet beszélni, hogy hadd fizessek ki egyszerre több hónapot, vagy hülyének nézne?
egy próbát megér. Neki is jobb, addig sem lépsz le fizetés nélkül.
Mindenesetre elismervény legyen róla,nagyvonalúságnak helye nincs.
Már nem azért, de adjanak már egy bankszámla számot, oda utalni a pénzt.
Személyesen kp-ba fizetni nem okos, ezzel később fog tudni bacakodni, letagadja, stb.
Ha viszont a számláról számlára kerül a pénz, az nem megkérdőjelezhető.
Ez a személyes találkozós dolog nagyon anakronisztikus, lehet nem rosszindulaton alapul, de van erre jobb rendszer.
32 évesen soha nem fizettem lakbért kézpénzben, átutalod és kész.
"Személyesen kp-ba fizetni nem okos, ezzel később fog tudni bacakodni, letagadja, stb."
Az ne zavarjon, hogy köteles számlát vagy átvételi elismervényt adni...
7: Te is megírhatod az átvételi elismervényt!
Mi bérletünk úgy, hogy mi írtuk meg a szerződést.
Emberek, ne legyetek tehetetlenek már!
6, Naugye...
Persze, lehet ezt tisztességesen is. De minek? Körülnényes.
Általában azért folyamodik valaki egy régies, körülményesebb módszerhez, mert nem akarnak papírokat. Fizikai papírt könnyebb eltussoni, digitálisat kb lehetetlen.
Emiatt kezdtem gyanakodni én is, hogy sanszos át akarjál bacni a kérdezőt.
#9 Az ne is zavarjon hogy a kérdező szeretné előre kifizetni, nem a tulajdonos kérte ezt.
Ha ennyire be vagy tojva attól hogy átbac akkor írsz egy két példányos (2db A4-es lap) átvételi elismervényt mert nagy az összeg. Amit a tulajnak adsz az legyen egy centivel kisebb (nem fogja észre venni). Mikor végeztetek akkor a te példányod tetejére ráírod hogy kölcsönszerződés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!