Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Megemleheti a tulajdonos...

Megemleheti a tulajdonos utólag a kauciót az inflációra hivatkozva?

Figyelt kérdés
3 havi kauciót fizettem költözéskor,azóta emelt is a bérleti díjon majdnem 10%-ot most, hogy letelt az egy év, mert KSH, infláció, balblabla ez benne is volt a szerződésben,szóval bár nem örültem, mert nekem is drágább lett minden, nem is tettem szóvá. Most ugyanilyen alapon a 3 havi kauciót is meg akarja emelni inflációkövető módon, ebben viszont elbizonytalanodtam, ezt megteheti? Erről szó sincs a szerződésben. Közben meg rengeteg embertől hallom, hogy az ő tulaja nem emelt még bérleti díjat sem. Mindig időben fizetek, nem tartom magam problémás bérlőnek, semleges a viszonyom a tulajdonossal, semmi konfliktus nem volt az elmúlt 1 évben.

2022. jún. 21. 22:56
1 2
 11/16 kovpet ***** válasza:
79%
Pénzéhes? Emberek, ez nem jótékonyság, hanem üzlet. Igen, befektetéssel és kockázattal, ahogy egy bármilyen vállalkozás.
2022. jún. 22. 17:31
 12/16 A kérdező kommentje:
Remélem akkor is üzlet lesz, ha olyan a szitu majd, hogy neki kell a zsebébe nyúlni. Mert akkor persze jön a sírás, hogy neki most épp nincs pénze megcsináltatni ami az ö dolga lenne, és hát értsem meg (tapasztalat, előző tulajok...).
2022. jún. 22. 19:14
 13/16 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező!10 pont a legutóbbi hozzászólásod.
2022. jún. 22. 22:51
 14/16 anonim ***** válasza:
57%
11-es. Kedves tulajdonosok, ha üzlet, akkor legyen üzlet. Szóval ne költsétek el a kauciót, hanem legyen egy külön letéti számlán, és ha tönkremegy pl a mosógép határidőre legyen ott egy másik, nem menjen az időhúzás, mert most épp nincs időtők/pénzetek erre, és a fűtésszerelő se csak 2 hónap múlva jöjjön, úgy, hogy még a végén ti vagytok felháborodva, hogy miért nem jó a 18 fok, vegyek fel mégegy pulcsit ha fázom, meg amúgy is fűtsek a klímával (aztán meg fizessem a 20 ezres villanyszámlát, hát meg a nagy pacif.szát nektek). Üzleti alapon, akkor ha gondom van valamivel, amennyiben én időre fizetek szerződés szerint, ti ugrotok és szolgáltattok szerződés szerint, ugye? Ja, akkor már mindjárt nem tetszik ez az üzleti szlogen?
2022. jún. 22. 23:04
 15/16 anonim ***** válasza:
49%
Érttermben is felállsz ugye te is, kedves tulajdonos, ha 1 órát vársz az ételre, aztán kap valami hideg löttyöt forró halászlé helyett,és még a vendéglátóhely van felháborodva, hogy mit vannak elvárásaid, örülj, hogy kaptál valami kaját (= örülj, h van fedél a fejed felett havi 200e- ért stílus)? Gondolom nem, kéred a vásárlók könyvét, nem fizetsz, és lehúzod a helyet a neten..
2022. jún. 22. 23:11
 16/16 anonim ***** válasza:
81%
Amikor valaki kaukciót ír kaució helyett valahol meghal a világban egy árva kisnyúl, erre gondoljatok!
2022. jún. 23. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!