Ebben az esetben is csak az engedelyemmel mehet be a lakásába?
Nem közjegyző előtt készült szerződéssel bérlek egy lakást, de írtunk egy általánosat.
A következő néhány hónapban külföldön fogok tartózkodni, és megegyeztünk, hogy átutalással fogom fizetni a bérleti díjat és az egyéb költségeket. Viszont én megbíztam egy barátom, hogy csekkolja le időnként a lakást, a tulajdonos viszont ragaszkodik hozzá, hogy ő járkáljon be. Minden bútor sajátom, a cuccaim zöme is itt marad. Tudom, hogy csak az én engedélyemmel léphet a lakásába, viszont ebben az esetben mi a helyzet? Ugyanúgy fizetem a megbeszélt díjat, az ingóságaim itt lesznek, így bejarkalhat kénye kedve szerint? Mert szerinte ez az o lakása és jofejsegbol hív fel h mikor jön ide ellenőrizni vagy átvenni a bérleti díjat. Nem tudom, hogy csak azért beszélt így, mert el akarta mondani, hogy ő a Jani… vagy komolyan gondolja, hogy bármikor bejöhet a kulcsával a lakásba. (Aminek a használatáról lemondott, cserébe én dijat fizetek ezért neki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!