Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ebben az esetben is csak az...

Ebben az esetben is csak az engedelyemmel mehet be a lakásába?

Figyelt kérdés

Nem közjegyző előtt készült szerződéssel bérlek egy lakást, de írtunk egy általánosat.

A következő néhány hónapban külföldön fogok tartózkodni, és megegyeztünk, hogy átutalással fogom fizetni a bérleti díjat és az egyéb költségeket. Viszont én megbíztam egy barátom, hogy csekkolja le időnként a lakást, a tulajdonos viszont ragaszkodik hozzá, hogy ő járkáljon be. Minden bútor sajátom, a cuccaim zöme is itt marad. Tudom, hogy csak az én engedélyemmel léphet a lakásába, viszont ebben az esetben mi a helyzet? Ugyanúgy fizetem a megbeszélt díjat, az ingóságaim itt lesznek, így bejarkalhat kénye kedve szerint? Mert szerinte ez az o lakása és jofejsegbol hív fel h mikor jön ide ellenőrizni vagy átvenni a bérleti díjat. Nem tudom, hogy csak azért beszélt így, mert el akarta mondani, hogy ő a Jani… vagy komolyan gondolja, hogy bármikor bejöhet a kulcsával a lakásba. (Aminek a használatáról lemondott, cserébe én dijat fizetek ezért neki)

2022. márc. 30. 12:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi keresnivalója a lakásban amíg te bérled tőle, és most teljesen mindegy, hogy te életvitelszerüen ott tartózkodsz, vagy éppen dolgozol, nyaralsz stb
2022. márc. 30. 12:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Zárcsere. Ha bemegy, feljelentheted rendőrségen magánlaksértésért, ami bűncselekmény. (magánindítványos)
2022. márc. 30. 13:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát azt nem tudom, a zárat mennyire van jogod lecserêlni, mert az ő tulajdona, de magánlaksértês, az biztos. Ên mondanám neki, hogy ha bemegy, mikor te nem leszel otthon, akkor feljelented magánlaksértésért ês lopásért és akkor bizonyítsa be, hogy nem ő vitte el a ruhák közé dugott fêl millát.
2022. márc. 30. 13:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos van ilyen "én lakásom, azt csinálok amit akarok" tulajdonos aki úgy képzeli, hogy a bérlő csak vendég. Mondjuk hosszú távon a franc se élne ilyen ember lakásában, inkább keresnék másikat.
2022. márc. 30. 13:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Wifis mozgaserzekelos xiaomi kamera. Ajanlom. Mozgasra bekapcsol es kuldi a riasztast a telora. Es bizonyitekod is lesz rogton. Beallitod az ajtoval szemben. Ha erdekel a pontos tipus,megkerdezem a ferjem es megirom neked.
2022. márc. 30. 18:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Forgatni is lehet tavolrol,legalabbis mi ugy hasznaltuk üres lakasban,hogy korbe is neztunk vele. Szerintem hasznos,betores eseten is.
2022. márc. 30. 18:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi joga bejárkálni
2022. márc. 30. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!