Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A magyar bérlők miért fáznak...

A magyar bérlők miért fáznak ennyire a munkáltatói igazolástól?

Figyelt kérdés
Egyre több hirdetésben kérik, és volt bérlőként mondom, hogy jogosan. Semmibe nem kerül, a tulajdonos pedig megbizonyosodhat arról, hogy nem egy lókötőről van szó, aki leteszi a kauciót aztán fél év után sem lehet kitenni a nem fizető trógert. Mégis az ilyen posztokat agyon röhögőfejezik, hogy mi köze a tulajnak hozzá.

2022. máj. 22. 14:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"3. Úgy vélik nem tartozik a vadidegen (magánember) tulajdonosra, aki estleg visszaél a helyzettel (ja hát ennek a bőre alatt is pénz van akkor emelek)"

Na igen, emiatt én még a szakmámat sem szívesen kötöm az orrára a főbérlőnek/tulajdonosnak, mert meghallja, hogy programozó vagyok és már pörögnek a szeme előtt a köteg húszezresek...

2022. máj. 23. 12:12
 12/19 anonim ***** válasza:
25%

11: És az mért számít? Ha drágállsz egy lakást, kiveszel egy másikat. Egyébként árral szokták hirdetni a lakásokat, tehát ha odamész egy 110 000-esre, nem 230-ért fogod kivenni, hanem 110-ért.

Semmi közöd hozzá, a fejében mi pereg. Nem még azt is elvárod más emberektől, hány levegőt vehet...

2022. máj. 23. 13:12
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

12-es. Mert a következő emelésnél már nagyon is eszébe fog jutni...És bármennyire is hihetetlen, nem mindenki szeret évente költözni.

Amúgy meg tényleg nem biztosíték semmire a bérpapír sem, mert bármikor bárki elveszítheti az állását, és a tartalékát nem biztos, hogy annak az albinak a fenntartására fogja költeni, hanem mondjuk hazaköltözik szülőkhöz, elmegy olcsóbba.

2022. máj. 23. 13:19
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

"a következő emelésnél már nagyon is eszébe fog jutni."

És? Ha nem éri meg maradni, elköltözöl.

1 évre szerződsz, azt is mondhatja, tessék elmenni, mert tovább a lakás nem kiadó!

2022. máj. 23. 13:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tulajdonos nem a NAV és nem is bank. Nem tartozik rá a bérlője miből fizeti ki a bérleti díjat, ugyanúgy mit a szomszéd Józsira sem. Persze ragaszkodhat ilyen papírhoz aztán vagy kiveszi valaki a lakást, vagy nem, viszont gondolom azért született a kérdés mert nem rajonganak ezért a bérlők. Persze lehet "bezzegkülföldezni" de "bezzegkülföldön" például nem kérdés, alap h lehet utalással fizetni, és bejelentenek...
2022. máj. 23. 13:33
 16/19 anonim ***** válasza:

"11: És az mért számít? Ha drágállsz egy lakást, kiveszel egy másikat. Egyébként árral szokták hirdetni a lakásokat, tehát ha odamész egy 110 000-esre, nem 230-ért fogod kivenni, hanem 110-ért."

A későbbi áremelési hajlandóságnál ez fontos lesz, bár nem tudom, hogy miért kell fogni azért a kezedet, hogy idáig eljuss.

2022. máj. 23. 13:39
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"És? Ha nem éri meg maradni, elköltözöl."

A legtöbb ember nem akar nomádként évente máshová cuccolni.

2022. máj. 23. 13:39
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert Magyarországon ennek (még) nincs hagyománya, és senki nem szeretné, hogy a zsebében turkáljon a bérbeadó. Ráadásul, ahogyan többen is írták nem garancia kb semmire, viszont vissza lehet vele élni például a következő esedékes emeléskor, vagy ha valami cserére szorul. És persze el lehet költözni, ha nem tetszik de nem értem mit nehéz azon megérteni, hogy ez emberek nagy része, ahogy itt a válaszokból is kiderül nem akar évente költözni. Nem mindenki egyetemista aki lakást bérel, hogy csak egy-két sporttáskányi cucca van.
2022. máj. 23. 15:24
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Én aztán adnék ha kéne, nem gond, csak szerintem vicces ha valaki erre alapozza a nagy bizalmat és komolyan azt hiszi hogy az jelent bármit.

1. Ma odaadom az igazolást, holnap kirúghatnak...

2. Mikor a covid alatt kijárási tilalom volt, akkor boldog-boldogtalan szerzett simán munkáltatói igazolást és azzal rohangált esténként, semmibe nem került hamisítani egyet...

Szóval szerintem is találó a röhögő fej az ilyen ötletekre. :D

2022. máj. 23. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!