A magyar bérlők miért fáznak ennyire a munkáltatói igazolástól?
"3. Úgy vélik nem tartozik a vadidegen (magánember) tulajdonosra, aki estleg visszaél a helyzettel (ja hát ennek a bőre alatt is pénz van akkor emelek)"
Na igen, emiatt én még a szakmámat sem szívesen kötöm az orrára a főbérlőnek/tulajdonosnak, mert meghallja, hogy programozó vagyok és már pörögnek a szeme előtt a köteg húszezresek...
11: És az mért számít? Ha drágállsz egy lakást, kiveszel egy másikat. Egyébként árral szokták hirdetni a lakásokat, tehát ha odamész egy 110 000-esre, nem 230-ért fogod kivenni, hanem 110-ért.
Semmi közöd hozzá, a fejében mi pereg. Nem még azt is elvárod más emberektől, hány levegőt vehet...
12-es. Mert a következő emelésnél már nagyon is eszébe fog jutni...És bármennyire is hihetetlen, nem mindenki szeret évente költözni.
Amúgy meg tényleg nem biztosíték semmire a bérpapír sem, mert bármikor bárki elveszítheti az állását, és a tartalékát nem biztos, hogy annak az albinak a fenntartására fogja költeni, hanem mondjuk hazaköltözik szülőkhöz, elmegy olcsóbba.
"a következő emelésnél már nagyon is eszébe fog jutni."
És? Ha nem éri meg maradni, elköltözöl.
1 évre szerződsz, azt is mondhatja, tessék elmenni, mert tovább a lakás nem kiadó!
"11: És az mért számít? Ha drágállsz egy lakást, kiveszel egy másikat. Egyébként árral szokták hirdetni a lakásokat, tehát ha odamész egy 110 000-esre, nem 230-ért fogod kivenni, hanem 110-ért."
A későbbi áremelési hajlandóságnál ez fontos lesz, bár nem tudom, hogy miért kell fogni azért a kezedet, hogy idáig eljuss.
"És? Ha nem éri meg maradni, elköltözöl."
A legtöbb ember nem akar nomádként évente máshová cuccolni.
Én aztán adnék ha kéne, nem gond, csak szerintem vicces ha valaki erre alapozza a nagy bizalmat és komolyan azt hiszi hogy az jelent bármit.
1. Ma odaadom az igazolást, holnap kirúghatnak...
2. Mikor a covid alatt kijárási tilalom volt, akkor boldog-boldogtalan szerzett simán munkáltatói igazolást és azzal rohangált esténként, semmibe nem került hamisítani egyet...
Szóval szerintem is találó a röhögő fej az ilyen ötletekre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!