Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben a javítási munkála...

Albérletben a javítási munkálatokat kinek kell állnia?

Figyelt kérdés

A pince beázik már évek óta, most jutottak el oda, hogy valamit tenni kellene. A javítási munkálatok miatt a képviselő vagy a közös költséget akarja megemelni, vagy egyszeri befizetést akar. Ezt kinek kell állnia?

Én úgy gondolom, hogy a tulajnak, hisz nem az én értékem növekszik, valamint már a beköltözés előtt is fennállt a probléma.

2022. máj. 18. 12:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%
Még a közös költséget se fizetném. Kétlem, hogy egyáltalán lenne szavazati jogod. Akkor meg nehogy már te fizess
2022. máj. 18. 12:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Rendeltetés szerű használat mellett keletkező felújításokat, kárelhárításokat a tulajnak kell fizetnie. A pince beázásához neked nincs közöd, nem a te hanyagságodból történik. Akkor kellene neked fizetned bármilyen javítást, felújítást, ha az a te hibádból keletkezik. Pl leöntöd vörösborral a tapétát vagy nyitva hagysz egy ablakot vihar idején és beesik az eső, ami kárt okoz, stb.
2022. máj. 18. 12:38
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ha a közös költség megemelése mellett döntenek, akkor mondhatom, hogy nem fizetem ki a magasabb összeget? A szerződésben az áll, hogy " a bérlő fizeti a mindenkori közös költséget".
2022. máj. 18. 12:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A közös költséget fizetni kell,mert ezért valamilyen szolgáltatást nyújtanak. A plusz meg fizesse a tulaj.
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
A bérleti díjban benne van, hogy ki állja a közös költségeket? Te fizeted? Ha igen, akkor vesztes vagy. Legyen inkább több a havi lakbér, mint a másik variáció, de erre sokan ráfáznak, ha nagyobb javítás kell.
 6/12 A kérdező kommentje:

5. Megnéztem jópár lakást, összesen egyben mondta a tulaj, hogy a közös ktgből csak a ténylegesen a bérlőre eső részt fizettetné a bérlővel. Szerinte úgy korrekt, ha a felújítási alapot meg miegymást ő áll.

Szóval elég nehéz olyat találni, ahol ezt így felvállalja a tulaj. A másik meg igen, hogy mégcsak szavazati jogom sincs.

2022. máj. 18. 14:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Felújítási alapot mindenképp a tulaj fizeti, ha majd lejár a szerződés dönthet úgy, hogy annyival megemeli az alberérlet árát.
2022. máj. 18. 14:43
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a közös költség külön van a felújítási alaptól. A bérlő fizeti a közös költséget, én pedig a felújítási alapot és a biztosítást. Anno a közjegyzőt is én fizettem.
2022. máj. 18. 18:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A mi esetünkben is külön van vezetve a közös költség és a felújítási alap.
2022. máj. 18. 18:16
 10/12 A kérdező kommentje:
Nálunk is ő fizette a közjegyzőt. Végülis a héten lesz lakógyűlés, ahol megszavazzák mi legyen. Ma beszéltünk a tulajjal, ő is úgy gondolta, hogy neki kell fizetni, emiatt inkább az egyösszegű befizetést preferálná.
2022. máj. 18. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!