TheSanyi18 kérdése:
Kaució albérletnél mit takar? Úgynevezett előleg fizetést jelent?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 28. 21:50
11/14 anonim válasza:
Amikor beköltözöl, általában elkérik az első havi lakbért meg a kauciót. Ami tipikusan 2 havi bérleti díj osszegével egyezik. Azaz beköltözéskor 3 havi bérleti díj legyen nálad. Ha a bérleti díj 150k, akkor vigyél erre 450k-t. Ha 3 havit kér, értelemszerűen 600-t.
12/14 anonim válasza:
Bérleti díj nálam 75 ezer/hó.
Kauciónak 180 ezret kértem. Tehát nem 2 havi bérleti díjnak megfelelő összeget, és nem is 3 havi bérleti díjnak megfelelő összeget.
Az én esetemben 225 ezer forintig annyit kérek kaució címén, amennyit akarok (3 hó x 75 ezer).
Emberünk hozott a beköltözéskor 255 ezer forintot. Ebből 75 ezret 1 havi bérleti díjként vettem át, a maradék 180 ezret pedig kaucióként.
Így már érted?
13/14 anonim válasza:
Annyi amennyiben megegyezel. Beköltözésnél kifizeted az első havi bérleti díjat ÉS pluszban a kauciót. Majd minden hónapban fizeted a bérleti díjat. A kauciót a végén kapod vissza kiköltözéskor ha minden okés volt (nincs kár a lakásban, nem hagytál ott rezsihátralékot stb.).
14/14 anonim válasza:
Ha 150 ezer a lakbér és 2 havi kaució van, akkor első hónapban 3x150 ezeret kell fizetned, azaz 450 ezret.
Jobb esetben ezt a 300 ezeret visszakapod a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!