Ha árverésen egy ingatlan előlegét kifizettem (mbvk 85.000ft) licitáltam utána de meggondoltam magam és mégse szeretném megvásárolni az ingatlant Valóban elveszítem az egész előleget?
Kérlek linkeld mire licitáltál, majd én megveszem helyetted/tőled!
850eFt-os ingatlan, ha nem jön a link az tudjuk mit jelent :)
Ok ne törd magad, rákerestem és nincsen ilyen kaliberű lezárult árverés az elmúlt 1 évben :)
Legközelebb valami hihetőbb kamu kérdést kérünk!
1/2tulajdon borsod megye
Kedd 08 00kor zarult
850k kikialtasi ar
"Nemvolt következő licitáló"
Akkor különbözet megfizetésére nem leszel kötelezve, de az előleget "buktad".
4-es válaszoló egyébként jól tudja, kár, hogy a válasza csak 27 %-os.
Ha a Te licited 850 ezer volt, és ha lett volna utánad liticáló mondjuk 800 ezerért, akkor az 50 ezer különbözetet köteles lettél volna megfizetni, ugyanis ha megveszed az ingatlant, akkor a bevétel 850 ezer forint, nem pedig 800 ezer a második nyertestől. 50 ezerrel kevesebb a végrehajtásban behajtott összeg. Azért, hogy a résztvevők ne szórakozhassanak ilyen módon, a különbözet megfizetésére kötelezhetnek. Olvasd el nyugodtan hozzá a törvényt -> Vht. Szerintem még az árverési felületen is megtalálod ezeket az információkat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!