Mi lenne a legjobb megoldás erre a helyzetre?
Figyelt kérdés
Albérletben lakom, a szerződésem augusztus végén jár le és addig is szeretnék maradni, utána kiköltöznék. A lakótársam viszont már jelezte a felmondását, ő májusban kiköltözne. Így a nyári hónapok teljes költsége rám hárulna, ami nekem megterhelő lenne anyagilag. Nem tudom, hogy erre a három hónapra találnék-e valakit lakótársnak, valószínűleg nem. Esetleg azt tudom még elképzelni, hogy olyat keresek, aki tovább is maradna és később akkor külön leszerződne a tulajjal. Természetesen a tulajjal is megbeszélem majd, de előbb szeretnék összedobni egy tervet, mert őt ezek nem igazán érdeklik, csak a pénzét kapja meg.2022. ápr. 2. 10:27
1/11 anonim válasza:
Kérdés hogy szól a bérleti szerződés. Ki bérel, kitől, mit?
2/11 A kérdező kommentje:
Én bérlem a teljes lakást a tulajdonostól.
2022. ápr. 2. 10:42
3/11 A kérdező kommentje:
A lakótársam pedig velem kötött szerződést a szobájára.
2022. ápr. 2. 10:42
5/11 anonim válasza:
Keress valakit a helyére/helyedre, tud működni.
6/11 anonim válasza:
Ha lett volna eszed, akkor a bérleti szerződést a lakótársaddal augusztus végéig kötötted volna 2 havi kaucióval, ami fedezné az elmaradt bérleti díjat.
7/11 A kérdező kommentje:
Ugyanolyan szerződést kötöttem vele mint az enyém a tulajjal, mert gondoltam így korrekt és erre akkor nem gondoltam. Ez már igazából mindegy is, ebből kell kihozni a legjobbat.
2022. ápr. 2. 12:13
8/11 anonim válasza:
A Facebookon találsz bérlőt pár hónapra is.
Kérdés, hogy milyet.
9/11 anonim válasza:
Ha ugyanolyan szerződést kötöttél az albérlővel, mint te a tulajjal, akkor az albérlőé hogyhogy előbb lejár?
10/11 A kérdező kommentje:
Az övé sem jár le előbb, csak bármikor fel lehet mondani és ő felmondta.
2022. ápr. 2. 13:19
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!