Milyen jogaim vannak lakásbérlőként?
Nyáron beköltöztem egy budapesti lakásba 1 éves szerződéssel. A szerződés nem közjegyző jelenlétében lett aláírva, a tulaj úgy hozta oda a papírt hogy már volt rajta 2 aláírás.
A lakásban több gond is van (amiről a tulaj is tud), amit sajnos nem fényképeztem le a beköltözéskor, amit utólag nagyon bánok.
Az internet havi díja 11.000 Ft, a lakásban csak wi-fi van, tv egyáltalán nincs. Kicsit sokallom ezt az összeget, jogosan kérek számlát arról, hogy valóban ennyi a wi-fi díja? Illetve, ha nem használom es megkérem a tulajt, hogy amíg a szerződés tart addig mondja le, hogy ne fizessem feleslegesen, akkor lemondja? Ha nem, akkor köteles vagyok fizetni?
Azért van szerződés, kérdés, erre kitér-e.
Igen, kérhetsz számlát, de hogy le lehet-e mondani, az kérdéses. Az, hogy kell-e fizetned, attól is függ, hogy beköltözéskor meg volt-e beszélve ez a fix plusz költség.
A legtöbb szolgáltatónál lehet szüneteltetni az internetet, de ha erről nem volt megállapodás külön, akkor a rezsit alapból Te fizeted, aztán arról állapodtok meg, amiről tudtok.
Abban mi lenne a logika, hogy fizesse ő csak azért, mert tulaj, amikor az engedélyed nélkül be sem teheti a lábát a lakásba?
És akkor mivan, ha áram fizetési elmaradást küldtek neki kb 30 ezer forintos összegben?
Én egyszer kifizettem a 10 ezer forintos áram használatomat, majd utána mondta, hogy most egy ideig nem kell fizetni az áramot, erre pár napja küldte ezt a fizetési elmaradást, ami azt gondolom nem az en hibám, hiszen ő nem is küldött nekem áram számlát, illetve mondta hogy egy ideig nem kell fizetni. Ebben az esetben nekem kell fizetni az elmaradást? Ha igen akkor jogosan tagadom meg?
Most miért minket kérdezgetsz?
Gondolod, hogy ha itt leírunk valamit, és azt elküldöd a tulajnak ránk hivatkozva, akkor minden ok lesz? Vele kell ezt megbeszélned, nem nagyon fog menni, ha nem vagytok olyan viszonyban, hogy megbeszéljétek ezeket.
Amiket kérdezel, arra nincs általános szabály, a szerzödésben foglaltak számítanak. Ha valamivel problémád van, a tulajjal kell megbeszélni, más megoldás nincs.
Mellesleg itt hiába írná Palika, hogy neked nem kell semmit fizetni, ettöl még az nem lesz igaz!
"A lakásban több gond is van (amiről a tulaj is tud), amit sajnos nem fényképeztem le a beköltözéskor, amit utólag nagyon bánok."
És ezek a hibák nem látszottak, amikor megnézted a lakást??? Ha látszottak, akkor minek vetted ki? Ha látszottak, te meg beköltöztél, akkor utólag miért pampogsz miattuk?
Ami a szerződésben áll azt kell fizetned, utólag nincs reklamáció és variáció. Ha nem tetszik valami fel is tudsz mondani. Kaució marad ilyenkor a tulajnál ha nem töltöd le a határozott 1 évet amit vállaltál.
Megtekintett állapotban vetted ki, hogyhogy nem láttad milyen?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!