Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Milyen jogaim vannak lakásbérl...

Milyen jogaim vannak lakásbérlőként?

Figyelt kérdés

Nyáron beköltöztem egy budapesti lakásba 1 éves szerződéssel. A szerződés nem közjegyző jelenlétében lett aláírva, a tulaj úgy hozta oda a papírt hogy már volt rajta 2 aláírás.

A lakásban több gond is van (amiről a tulaj is tud), amit sajnos nem fényképeztem le a beköltözéskor, amit utólag nagyon bánok.

Az internet havi díja 11.000 Ft, a lakásban csak wi-fi van, tv egyáltalán nincs. Kicsit sokallom ezt az összeget, jogosan kérek számlát arról, hogy valóban ennyi a wi-fi díja? Illetve, ha nem használom es megkérem a tulajt, hogy amíg a szerződés tart addig mondja le, hogy ne fizessem feleslegesen, akkor lemondja? Ha nem, akkor köteles vagyok fizetni?

tegnapelőtt 14:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért van szerződés, kérdés, erre kitér-e.

Igen, kérhetsz számlát, de hogy le lehet-e mondani, az kérdéses. Az, hogy kell-e fizetned, attól is függ, hogy beköltözéskor meg volt-e beszélve ez a fix plusz költség.

tegnapelőtt 14:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb szolgáltatónál lehet szüneteltetni az internetet, de ha erről nem volt megállapodás külön, akkor a rezsit alapból Te fizeted, aztán arról állapodtok meg, amiről tudtok.

Abban mi lenne a logika, hogy fizesse ő csak azért, mert tulaj, amikor az engedélyed nélkül be sem teheti a lábát a lakásba?

tegnapelőtt 14:28
 3/10 A kérdező kommentje:

És akkor mivan, ha áram fizetési elmaradást küldtek neki kb 30 ezer forintos összegben?

Én egyszer kifizettem a 10 ezer forintos áram használatomat, majd utána mondta, hogy most egy ideig nem kell fizetni az áramot, erre pár napja küldte ezt a fizetési elmaradást, ami azt gondolom nem az en hibám, hiszen ő nem is küldött nekem áram számlát, illetve mondta hogy egy ideig nem kell fizetni. Ebben az esetben nekem kell fizetni az elmaradást? Ha igen akkor jogosan tagadom meg?

tegnapelőtt 14:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Most miért minket kérdezgetsz?

Gondolod, hogy ha itt leírunk valamit, és azt elküldöd a tulajnak ránk hivatkozva, akkor minden ok lesz? Vele kell ezt megbeszélned, nem nagyon fog menni, ha nem vagytok olyan viszonyban, hogy megbeszéljétek ezeket.

tegnapelőtt 14:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Csak megkérdeztem, tudtommal ez egy olyan oldal
tegnapelőtt 14:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Amiket kérdezel, arra nincs általános szabály, a szerzödésben foglaltak számítanak. Ha valamivel problémád van, a tulajjal kell megbeszélni, más megoldás nincs.

Mellesleg itt hiába írná Palika, hogy neked nem kell semmit fizetni, ettöl még az nem lesz igaz!

tegnapelőtt 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az áramot te fogyasztottad, azt nyilván neked kell fizetned, kivéve az esetleges késedelmi díjat, mert nyilván az ő sara, ha nem továbbította időben.
tegnapelőtt 15:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"A lakásban több gond is van (amiről a tulaj is tud), amit sajnos nem fényképeztem le a beköltözéskor, amit utólag nagyon bánok."

És ezek a hibák nem látszottak, amikor megnézted a lakást??? Ha látszottak, akkor minek vetted ki? Ha látszottak, te meg beköltöztél, akkor utólag miért pampogsz miattuk?

tegnapelőtt 16:14
 9/10 Bogica0616 ***** válasza:
100%
A wifi díj, ha beköltözés óta a lakás felszereltségéhez, hozzá tartozik és szóban vagy írásban megegyeztetek, hogy kell neked, akkor nincs miről beszélni. Az áram amit elfogyasztottal nyilván a te számlád, ezért ha 30000 akkor annyi., ha nem rendezte időben, akkor kamatot számolnak fel. Az az ő baja.
tegnapelőtt 16:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ami a szerződésben áll azt kell fizetned, utólag nincs reklamáció és variáció. Ha nem tetszik valami fel is tudsz mondani. Kaució marad ilyenkor a tulajnál ha nem töltöd le a határozott 1 évet amit vállaltál.

Megtekintett állapotban vetted ki, hogyhogy nem láttad milyen?

tegnapelőtt 22:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!