Jogosan érzem magam becsapva?
Egy lakást bérlünk elég magas bérleti díjért.A városhoz, a lakáshoz mérten magas a bérleti díj, és csak részben felújított.
Mikor kivettük a lakást, akkor nem tájékoztatott arról a bérbeadó, hogy itt állandóan csótány problémáink lesznek.Beköltözés után nem sokkal ki is derült, hogy ez a helyzet.A szomszédok elmondása szerint mindig is fennállt ez a probléma.
Mikor először szembesültünk ezzel, akkor szóltunk a bérbeadónak, ő csak sajnálkozott és javasolta, hogy vegyünk mi irtószereket és használjuk.Azt is mondta, hogy ezzel gyakran van itt gond.Holott mikor kivettük a lakást ezt nem mondta soha.
Lassan 1 éve lakunk itt, azóta is állandóan vásárolom saját pénzen az irtószereket, a tulajdonos egyszer sem ajánlotta fel, hogy hívna csótányirtókat, esetleg anyagilag hozzájárulna az irtáshoz.Nem tudom, hogy ez rendben van-e így?Jogos, hogy erről a lakáskiadás előtt nem szólt és azóta sem foglalkozik vele?
3: Vannak olyan településrészek, ahol természetesnek veszik a kártevők jelenlétét, mert szeretik azt a klímát (másutt meg soha elő sem fordul), a tulajnak meg nem érdeke elmondani minden hátrányt. Ezt a leendő lakónak kell lenyomozni a a szomszédoknál, közös képviseletnél, hogy milyen hátrányokra számíthat.
Általában folyó melletti területen szeret a bogár, vagy ahol forróak a falak és van szemétledobó.
Már olvastam olyat, hogy egy panelházban lezárták a szemétledobót.
#10 A közösképviselőnek nem feladata a csótányirtás, csak ha a lakók megkérik, hogy intézze el.
Ezt kifizeti a képviselő a társasház számlájáról.
De ilyenkor csak a közös helyiségekben(lépcsőház, tárolók) irtanak, a lakásokban nem.A lakásokban a tulajdonosok felelőssége erről gondoskodni, saját pénzükön.
Ilyen társasház szintű(lépcsőház, tároló) profi csótányirtás egyszer volt, de az ugye nem ér semmit, ha a lakásokban nincs.De ugye mint mondtam, az a tulajok felelőssége és költsége egyénileg.
Nem panelben van a lakás, hanem régi tégla építésű társasház.
A csotany enjel jon elo,amikor nincs mozgas alakasban.
20%-os ecetet vegyel!! Azzal locsolj be a reseken es kend at a konyha furdo stb feluleteit.
En csak a szekrenyek moge es koze locsoltam be akonyhaban es sikerult kiirtani oket!! Elotte aspec irtoszerrel nem tudtuk kiirtani oket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!