Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Valaki hogy fizet ki netto...

Valaki hogy fizet ki netto 120-150 ezer forintot+rezsi egy albérletre, mikor a fizetések se sokkal többek? Lefordulok a székről, hogy lehet ezt kipengetni?

Figyelt kérdés
Jó munkát végzek, netto 600at keresek, de iszonyat fáj 150ezret "kidobnom az ablakon". Átlag fizuval hogyan??
2022. márc. 6. 17:06
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
36%

37. Egész objektíven meg lehet mondani mi a luxus és mi nem. Nem a te megszokott kényelmi szintedhez van belőve, hanem ahhoz, hogy a legtöbb ember mit tud megengedni magának és mit nem. Egy milliárdos számára a magánrepülőgép sem luxus, ahogy számodra egyedül bérelni 60 négyzetmétert sem az, de a legeslegtöbb ember számára mindkettő az a jelenlegi fizetési szint mellett.

39. 60 négyzetméteren össz. két szoba az már egy tágas polgári lakás. Léteznek 45-50 négyzetméteres 2 (vagyis 1,5) szobás lakások is, a legtöbb ember azokat ismeri, nem a 60 négyzetméteres kétszobást. Lehet kettő darab szoba persze és a kisebbik lehet hálószoba, de az a lakás nem 60, hanem 45-50 nm szokott lenni legtöbbször.

2022. márc. 9. 06:36
 42/51 anonim ***** válasza:
86%

#41: a 1.5 szoba csak abban az esetben lesz 45-50 m2, ha a konyha is nagyon kicsi.

A mi 2.5 szobas panellakásunk 75 m2, kb 9 m2 konyhával, de a fürdő+wc ebben is egy kutyaól.

Ha képzeletben kidobnám az közepes 16m2 nagyszobát, akkor is még 59m2 maradna.

Laktam 60 m2 1.5 szobásban, abban étkezős konyha volt, szóval nem a konyhapulton vagy a nappaliban kellett enni.

2022. márc. 9. 07:44
 43/51 anonim ***** válasza:
55%

42. Nagyon más lakástípusokat ismerünk személyesen közelről :D Én fél életemben 1,5 szobás panel lakásokban laktam és ezeknek az átlagos alapterülete 47-50 négyzetméter. Ebben van egy 18 négyzetméteres nappali, egy 11-12 négyzetméteres kisebb szoba. A konyhák nem mondanám, hogy nagyon kicsik, bár nem is nagyon nagyok. Ki szokták venni a spájz részt (van egy vékony fal a spájznak a konyhában) és úgy növelik meg a konyha méretét.

A 3 szobás (1+2 vagy 2+1) panellakások is általában 55-65 négyzetméteresek, szóval a ti 3 szobás, 75 négyzetméteres panellakásotok kifejezetten nagynak számít. Őszintén nem is hallottam még 3 szobás 75 négyzetméteres panellakásról soha. Vannak 75 négyzetméteres panelok tudom, de azok már a 4 szobásak.

[link]

Ezt nézd már meg légyszi, nektek az itteniek közül melyik lakástípusotok van? Itt van egy helyen az összes létező panel lakás típus alaprajza Magyarországon. Kíváncsi vagyok.

2022. márc. 9. 08:34
 44/51 anonim ***** válasza:

#43: elismerem nem a szokványos panel alaprajz a miénk, elég sokáig keresgéltünk, igazából egész Budapesten nem tudom van-e még mashol ilyen ház ezen a lakótelepen kívül

Ilyen lakásunk van, mint ez:

[link]

Ha jol tudom ez Dán panel technológia.

A környéken a 2 szobás 50-esekben nagyon kicsi a konyha, meg a 3 szobás 70-esekben is.

De azokban eleve 320cm van a két kereszt tartófal között, ami miatt a nagyszobák cső alakúak.

Nálunk meg 400cm.

Lenyeg a lenyeg, hogy zen az oldalon nincs fent minden alaprajz, pl a gazdagréti "szomszédok" lakótelep lakásait sem látom.

2022. márc. 9. 10:13
 45/51 anonim ***** válasza:
Veszprémbe elég sok 75 m2-es akad, de nem nagyon szeretik eladni őket.
2022. márc. 9. 10:22
 46/51 anonim ***** válasza:

Aki 150 ezret keres az olcsóbb lakást vagy szobát fog keresni.

Nekem havi 100 ezret kell fizetnem és nagy is, felszerelt is.

Nem kidobott pénzként tekintek rá mert nekem megér annyit, hogy este fáradtan hazaérve kiterülhetek a kanapén és senki sem fogja érte leordítani a fejemet.

2022. márc. 12. 13:33
 47/51 anonim ***** válasza:
Én sem örülök, hogy ennyit kell fizetnem a 200 ezres fizetésből, de nem bírok már másokkal együtt élni. Ezért béreltem ki egy garzont, ami több, mint a fizetésem felét viszi el. Most ez van, sajátot nem tudok venni, szülőknél nem tudok lakni. Szóval nincs most más alternatívám.
2022. márc. 18. 08:56
 48/51 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a kérdezőnek azért vannak ekkora elvárásai, mert alighanem most is valami óriási palotában lakik. Gondolom nem egy 20 négyzetméteres szobát bérek havi 150ezerért. És negyedmagával lakik, szóval jó nagy lehet az a lakás.
2022. márc. 18. 10:28
 49/51 anonim ***** válasza:
63%

Pécsett egyedülálló orvosként korábban 39 m2-es másfélszobás lakásban laktam Uránvárosban, és bőven elegendő volt számomra.

Ez különálló konyhát és különálló hálószobát (fél szoba) és nappalit jelentett.

Később megvettem a lakást befektetésnek.

Hatvan négyzetméteres lakásba akkor költöztem, amikor már az első gyerekem megszületett.

2022. márc. 23. 14:41
 50/51 anonim ***** válasza:
49. A legtöbb orvospalánta gazdag/erősen jómódú családból jön és aki nagy házban nőtt fel (mint sok gazdag, akiknek telik nagy házra), az nem bírja valamiért a 30-40 négyzetmétert. Ezt nem bántásból mondom senki felé, csak egy ténymegállapításként.
2022. márc. 23. 17:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!