Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Valaki hogy fizet ki netto...

Valaki hogy fizet ki netto 120-150 ezer forintot+rezsi egy albérletre, mikor a fizetések se sokkal többek? Lefordulok a székről, hogy lehet ezt kipengetni?

Figyelt kérdés
Jó munkát végzek, netto 600at keresek, de iszonyat fáj 150ezret "kidobnom az ablakon". Átlag fizuval hogyan??
2022. márc. 6. 17:06
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
70%
Ne haragudj, de egymagadnak 60 m2-es lakás szinte luxus. Én 53-ast örököltem, de feleslegesen nagy volt magamnak, az egyik szobát gyakorlatilag alig használtam. Inkább eladtam és vettem egy 35-ös, másfél szobást, bőven kényelmes volt nekem. De laktam 40 m2-esben is, ott akár táncolhattam volna a parketten, arra is volt hely..
2022. márc. 6. 22:55
 22/51 anonim ***** válasza:
49%

Én egyedülállóként 75 m2 2 szoba + nappalis családi házban lakok. Bár én már túl vagyok a sporolos időszakomon, és a saját házam részleteit törlesztem.

Ha meg úgy adódik hogy kinöttük, eladom és építek egy nagyobbat.

34f

2022. márc. 6. 23:53
 23/51 anonim ***** válasza:
84%

Bocs, de ha igényeid vannak, azt meg kell fizetni. 60 nm-es lakás, másfélszoba, erkély... az ilyen lakást az ember a párjával veszi ki minimum, duplafizetésből már másabb a helyzet - bár mondjuk mások ketten se keresnek annyit, mint te egyedül, szóval nem teljesen értem, mire fel a rinya.

Feleekkora, szobakonyhás, egyszemélyes lakásokat normális áron is fogsz találni. Döntsd el, hogy a pénz a fontosabb, vagy az igények.

2022. márc. 7. 07:21
 24/51 anonim ***** válasza:
69%

Egyedül 60 nm-ért már bocs, de csodálkozzon, hogy ilyen drága. Az orvosoknak mostanság emelt a kormány, és rezidensek orvosok is bele tartoznak. Miből fizette a 1.200.000/félévet?

A férjem és én, amikor még nem ismertük egymást, szobát béreltünk. A férjem, akkoriban 7 lakótárssal élt együtt. Majd sikerült 30 nm 1 szoba, konyhás lakást kivennie. Ekőzben megismsrkedtünk, idővel összeköltöztünk, együtt fizettük. Sokáig sajnáltunk 2 szobás, modern albérletre 140.000-ret kifizetni, de megázasodtunk, gyerekünk született, így kénytelenek voltunk. 30 nm kevés volt kettőnknek is. Hiába vannak családtámogatások, 40 50 millió körül kezdődnek a lakások a fővárosban. Hiába keresünk jól, főleg a férjem, saját lakást még nem tudtunk venni, de közeledünk hozzá.

2022. márc. 7. 08:13
 25/51 anonim ***** válasza:
82%

Most igazából mi a kérdés?

Két külön halmazt nézel, amik nyilván nem fedik egymást. Mert nyilván nem az bérel 150-ért lakást aki 180 ezret keres, hanem az, akinek ez anyagilag belefér.

Sokan a párjukkal bérelnek, úgy meg fejenként 60-80 ezer a bérleti díj, amit már viszonylag alacsony fizetéssel is ki lehet pengetni.

Én amíg egyedül voltam kis keresettel, addig szobát béreltem. Így félre tudtam tenni, később amikor megtehettem már kivettem lakást, nyilván nem 60+ m2-eset.

Az, hogy neked mi fáj, egyéni probléma.

Lehet úgy is nézni, hogy "kidobott pénz" meg lehet úgy is hozzáállni, hogy cserébe sajátodként használhatod a lakást, nem kell másokkal osztoznod, nem kell otthon laknod évekig, évtizedekig.

Nem azt mondom, anyagilag bánom, hogy a kiadott pénz nem a saját lakásomba forgott bele, viszont ha azt nézem, hogy önállóan élhettem és ha újrakezdeném akkor megint inkább laknék albérletben mint 5-10 évet otthon.

2022. márc. 7. 18:57
 26/51 anonim ***** válasza:
73%

Én is szegedi vagyok. Ja hogy legyen a belvárosban, meg legyen egymagadnak 60 négyzetméter, stb. Ember, azért elvárások vannak. Én a belvároshoz viszonylag közel lévő 1,5 szobás 50 négyzetméteres panelt bérlek, ahol 100 ezer + rezsit kell fizetni. És nem szar, a bútorok is normálisak, bringával vagy tömegközlekedéssel is bent vagyok a belvárosban 10 perc alatt. Ennyire ne akarj már a központban élni, ha még pluszba ennyire nem is akarsz költeni rá.

Egyébként azt vágod-é, hogy Szegeden több ezer külföldi diák tanul tartósan és kb. ők laknak a belvárosban? Tehát amit te 120-150 ezernek látsz, az a valóságban 300-375 eurónak olvasandó és a legtöbb belvárosi lakás hirdetési ára a külföldiek pénztárcájára van szabva.

2022. márc. 7. 22:26
 27/51 A kérdező kommentje:
Nem célom, hogy a belvárosban lakjak, sehol sem írtam.
2022. márc. 7. 22:28
 28/51 anonim ***** válasza:
72%

Sehol nem írtad, de akkor nem tudom hol látsz 120-150 ezer + rezsis albérlet hirdetéseket.

[link]

2022. márc. 8. 07:30
 29/51 anonim ***** válasza:

Hát sorry, de az átlagnak az orvosi egyetem a megfizethetetlen. Kezdőként jól keresel, van aki diplomával, 20 év rutinnal esetleg keres annyit. 60 nm-es lakás családnak is bőven jó. Ha az igényeid magasak, meg kell fizetni. Ne legyél olcsó János!

Ilyen kiadások mellett, havi 250 ezret félre is lehet tenn, de ha 200 ezret, az is jó. Pár év, és megvan az önrészed egy lakáshitelhez. Persze anyu szoknyája alatt több pénzed marad havonta.

2022. márc. 8. 08:50
 30/51 anonim ***** válasza:

Még mindig megvan, és egy teljesen kompakt, pöpec, jó adottságú kislakás ez, rezsivel, mindennel együtt kijön 85 alatt.

[link]

Egy fős lakás, vagy kisgyerekkel, vagy ottalvós szeretővel nem állandó odaköltözéssel teljesen optimális.

Ott laknék egy évet, majd tudakolnám hogy nem eladó-e.:)

Nem mondtad el, mi a baj a galériával, az plusz életteret ad, többet ér a galériás lakás, ha nagy belmagasságú.

Magyar viszonylatban ez bőven sztenderd, nem alatta van!

2022. márc. 8. 10:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!