Nekem kellene fizetni a zárcserét?
Attól is függ, milyen zár. Van olyan is, amit nem lehet másolni. Bár az én esetemben pont saját lakásba költözéskor cseréltünk zárat, mert gázos volt az előző tulaj. Előtte több albérletben is laktam, sosem volt zárcsere.
Ha elveszett a kulcs, akkor persze, ki kell cserélni. Én próbálnék vele megegyezni, hogy felét fizetem én, másik felét ő. Végül is övé a lakás.
Szval kaptál kulcsot a zárhoz, amiért felelsz. Nincs meg, tehát fizeted az új zárbetétet ( nem zárat- mert a betét cserélhető).
Az, hogy ki mikor miért cserél betétet ki vagy beköltözéskor, az más.
Nem tudsz vele elszámolni, kifizeted. Ennyi.
Fordítva ülsz a lovon. A zár jár a lakáshoz. Ha a bérlő ővatosságból kicseréli a zárat beköltözéskor, akkor saját költségén kiköltözéskor vissza szokás tenni az eredetit (vagy odaadni a zárat, kulcsokat).
Most kizárólag a ti felelőtlenségetek miatt szükséges a csere. Neked felróható, te fizetsz. Tiszta sor.
Más lenne, ha saját úri kedvéből akarná cserélgetni a tulaj.
Értem hogy fáj a dolog, és tőlünk város hogy igazat adjunk neked.
Elhagytad a kulcsot, fizetned kell.
Miért fizessen a tulaj X összeget azért mert te elkeverted a kulcsokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!