Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kiadnátok úgy lakást, hogy...

Kiadnátok úgy lakást, hogy nem tudtok havi szinten elmenni a lakáshoz?

Figyelt kérdés
Külföldön dolgozom és kiadnám a lakásomat. A családomtól kb 50km-re található a lakás egy másik városban és nem várnám el tőlük, hogy most utazzanak el oda és szedjék be a pénzt nekem ..és nézzenek rá a lakásra, hogy minden ok. Hogyan oldanáok meg?
2022. febr. 25. 15:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
17%

#2 "Nyugaton sok évtizedes gyakorlata van a lakások kiadásának, a legtöbb esetben maximum kétszer (NEM TÉVEDÉS) találkozik a tulaj meg a bérlö - amikor kiveszi meg amikor leadja a lakást. De rengeteg esetben egyáltalán nem találkoznak, a tulaj küld egy szerzödést, a bérlö aláírja és ennyi."

Ez nagyon szép dolog, de teljesen irreleváns, mivel Nyugaton ennek meg is van a kultúrája. Azaz nem fogja a bérlő lepusztítani a lakást, vagy ha igen, akkor vállalja az anyagi következményeket, vagy ha az sem, akkor a bíróságok gyorsan megítélik a kártérítést.

""Ránézni" a lakásra soha nem szokás, ez eleve zaklatásban minösülne." Alap dolog beleírni a szerződésbe, hogy a bérlő havonta egyszer, előre egyeztetett időpontban (többnyire a lakbér kifizetésével egybekötve) köteles beengedni a bérbeadót annak érdekében, hogy az meggyőződhessen a lakás állapotáról és rendeltetésszerű használatáról (természetesen a bérlő jelenlétében). Ez egyáltalán nem minősül zaklatásnak, teljesen korrekt dolog. Az más kérdés, hogy normális bérlő esetén ez egy idő után elmarad.

2022. febr. 27. 17:05
 22/34 anonim ***** válasza:
85%

"a bérlő havonta egyszer, előre egyeztetett időpontban (többnyire a lakbér kifizetésével egybekötve) köteles beengedni a bérbeadót annak érdekében, hogy az meggyőződhessen a lakás állapotáról és rendeltetésszerű használatáról"

ilyen nyugaton is van, de nem havonta es nem a tulaj nezi meg hanem kb felevente-evente es egy kulsos ceg, ami erre van specializalva

2022. febr. 27. 18:31
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell havi szinten nézegetni.

Nálunk 1 évig egyáltalán nem jöttek a tulajok, most tulajváltás volt, és havonta jön, rohadt idegesítő meg kellemetlen.

Nem elég, hogy sokkal nyomatékosabb, hogy mást gazdagítunk és mindig jön valaki ide akkor is, ha semmi kedvünk hozzá, de ráadásul még állandóan egyeztetni, hogy jaj most jó? jaj most nem, de ekkor meg akkor talán otthon vagyunk... Nagyon kényelmetlen, és folyamatosan érzi az ember, hogy csak szaros albiban van.

Persze ellenben a tulajék meg nagyon aggódnak nehogy a bérlő lelépjen, meg maradjon sokáig, ne legyen macera stb. Másik oldalról meg fullba érzi az ember, hogy nyakára járnak, hogy lakott az elmúlt 3-4 hétben. Csodás érzés.

Persze ott ahol tök fullos a lakás tele drága cuccal, ott megértem, hisz nem lehet elkérni 4-8 havi kauciot, de szerintem az esetek 95% ban nem ez a helyzet.

2022. febr. 27. 22:26
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

#23 Át tudom érezni.

Engem is zavart az ilyesmi. LEgjobb a Covid volt mikor hónapokig nem jött senki, vagy kitettem a pénzt a konyhapultra és mire hazaértem nem volt már ott. Az úgy legalább diszkrét volt.

Bár a tulajok is tudnak érdekesek lenni.

Nekem kedvenceim:

Karácsony után visszajöttem, full jégverem a lakás, mellette erős bagószag. A tulaj bent cigizett, majd bedobta a szemetesbe s bagót, kinyitotta az ablakot és elment.

Vagy hazamegyek, WC széle lehugyozva, sáros cipőnyomok a lakásban, a főző eszközeim koszosan otthagyva mert valami gyors tésztát összedobott magának, a szelektív kukámba bele borítva a kaja maradék, a másik szemetes púposra rakva, bele borítva valami. A tiszta konyharuhával feltörölte a padlót, a tiszta mosogatószivacs úszik a zsírtól.

2022. febr. 27. 22:45
 25/34 anonim ***** válasza:

Hú az durva azért, én durván elküldeném ilyenkor a francba és keresnék másikat azonnal.

Szerencsére nálunk maximális kedvesség van, de akkor is zavar, mert nem is körülnéz igazából legtöbbször csak felugrik a pénzért vagy levélért.

Ez meg pláne zavaró, mert felesleges is ráadásul, nem is értem manapság, hogy lehet kp ba rendezni ezeket... vicc.

Bár a legaggasztóbb, hogy nem is szeretem az albit, mert vékonyak a falak, így eleve nem otthonos nekem. Sajátot akarunk, de nem egyszerű, másik albiba meg nagyon nem akarnék, mert óriási macera volt ezt is bebútorozni, egy költözés ráadásul nem sajátba, hát nagyon nem.

Szóval még kitartani az albi mellett is nehéz, erre rá, még a tulajjal is havonta összefutni... Minden vágya az embernek.

2022. febr. 27. 22:53
 26/34 anonim ***** válasza:
32%

Én nem értem, miért csináltok ebből ekkora feszkót. Normális tulaj nem turkál a cuccok között, nem méri fel röntgenszemmel a lakást, az meg pláne nem az átlag, amit a 24-es leírt.

Most havonta öt percet nem nagy cucc kibírni. Tessék, itt a pénz, a csekkek, minden okés, persze, jött levél, tessék, szia. Azért ebbe nem kell belehalni...

Bérlő vagyok én is, persze, covid alatt mi is utalgattunk, és nem jött ide hónapokig, de azért nem érzem akkora áldozatnak, hogy felugrik.

2022. febr. 27. 22:59
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

#26 Oké, hogy "nem nagy cucc kibírni" na de a lényeg a kibírni-n van.

Maga az érzés rossz, hogy van egy havi "pofavizit" ha akarod ha nem.

Ilyen szempontból örülök, hogy már saját lakásom van, a bank nem kopogtat az ajtón, hogy fizessem a hitelt, szép csendben vonják a számlámról és kész.

2022. febr. 27. 23:17
 28/34 anonim ***** válasza:
54%

Neked nem nagy cucc, másnak meg igen. Ennyi.

Nálunk pl. mindig este jön a tulaj 7 körül, 8 fele meg már feküdnénk le, mert 4 kor kelünk, előtte 7 körül meg sorozatot néznénk. Igen is nagy cucc az az 5 perc, mert rohadtul megzavarja az estének az utolsó órácskáját.

Most aki egyedül lakik, alig van élete, vagy szarik bele mindenbe annak az az 5 perc tényleg nem nagy, sőt legalább találkozik emberrel addig is, de más meg a háta közepére nem kívánja.

Főleg manapság, hogy mindent utal az ember, de a legalapvetőbb lakbért azt ne...

2022. febr. 28. 08:32
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Én bérleadó vagyok. Lassan 2 éve lakik a lakásban ugyanaz a bérlő, ez idő alatt 1x, előre egyeztetett időpontban voltam nála megnézni a lakást. Amíg rendesen fizet, és a szomszédok nem írnek, hogy rendszeresen hajnalig tartó party van, addig nem is tervezem újra. Érezze otthon magát, és ha a nyakára járok, nem fogja. Nekem is érdekem, hogy egy megbízható bérlő sokáig maradjon,
2022. febr. 28. 08:33
 30/34 anonim ***** válasza:
72%
#26 azert mert nem egy kisgyerek vagyok akire vigyazni kell meg ranezni hogy nem rosszalkodik-e. kepes vagyok kezelni a szamlaimat (amikhez a tulajnak alapbol semmi koze, az en nevemre jon mindegyik), kepes vagyok elutalni az alberletet minden honapban, kepes vagyok emailt irni a tulajnak ha valami gebasz van, kepes vagyok tisztan tartani az otthonomat (mert kepzeld, ez az EN otthonom most, en lakok itt). en a havi latogatasokat zaklatasnak vennem
2022. febr. 28. 09:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!