Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kinek adjátok ki inkább a lakast?

Kinek adjátok ki inkább a lakast?

Figyelt kérdés

Teljesen felújított panel lakásról van szó. Két szimpatikus jelöltre sikerült leszűkíteni a jelentkezőket.

1. Idősebb pár, most jöttek össze, mindegyikük válik, gyárban dolgoznak 200-250eft-ot keresnek fejenként.

2. Fiatal húszon pár éves anyuka a lányával, jól fizető munkahelye van, 400 körül keres.

Én 24 éves vagyok szóval valahogy korosztályban a fiatal anyukaval jobban megtalálom a közös hangot.

Nem tudok dönteni sehogy sem.

A lakás bérleti díja 120 ezer Ft/hó

2022. febr. 21. 23:25
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
37%

Azért kellene többet fizetnie, mert a szerződés szerinti bérleti díj arra az EGY főre vonatkozik, akivel a szerződést kötötte.

Ha két embernek hirdette volna, akkor lehet, hogy más bérleti díjat szabott volna meg.

A te elképzeléseid szerint ugyanannyit kell fizetnie minden bérlőnek, ha egyedül lakja az ingatlant, vagy ha betelepíti a 10 tagú népes családját is. Hát ez nagyon nem így megy!

2022. febr. 23. 09:16
 32/39 anonim ***** válasza:
33%

"Azért kellene többet fizetnie, mert a szerződés szerinti bérleti díj arra az EGY főre vonatkozik, akivel a szerződést kötötte."

Ez szerintem nem így működik. A lakást adom bérbe, aminek az ára akkor is annyi ha egyedül alszik ott meg akkor is ha vendéget fogad és az ott alszik. Ilyen erővel akkor azért is pénzt kérhetnék ha meghívja a családját egy vasárnapi ebédre, mert az idő alatt nem csak ő használja lakást.

2022. febr. 23. 10:08
 33/39 anonim ***** válasza:
71%

Ez nem így van! És ne csúsztass, nem 1-1 vendégről beszéltem, hanem életvitelszerű tartózkodásról.

Tapasztalatból beszélek, kiadtam 35 m2-es garzont, a hirdetésben megjelölve, hogy egy főnek, maximum egy párnak.

Tömegszállást csináltak belőle, lakott sógor-koma, haver a nőjével, nem is tudom, hogy akár a földön aludva, hogy fértek el ennyien.

A szomszédok napi szinten telefonáltak az "átjáróház" miatt, zavarta őket az örökös jövés-menés, hangoskodás. A lakás maximálisan leharcolva, mert nyilván 8-10 ember jobban amortizál mint 1-2.

De természetesen neked jogodban áll elfogadni, hogy hajléktalanszállót csinálnak a lakásodból, nekem meg jogomban áll nem elfogadni.

Egyébként erősen gyanítom, hogy életedben nem adtál ki lakást, mert akkor ilyen bődületes marhaságokat nem írnál, ami sehol a világon nem elfogadott és az érdekeiddel totálisan ellentétes.

2022. febr. 23. 10:31
 34/39 anonim ***** válasza:
66%

35-ös

Tévedsz. Kb. 3 éve adom ki az egyik lakásomat, most is laknak benne bérlők.

És nem én csúsztatok. Alapból arról volt szó hogy kiadja a lakást egy egyedülálló anyának, aki idővel megismerkedik valakivel aki néha ott alszik. Ez azért messze van attól amivel te riogatsz, hogy "8-10 fő életvitelszerűen ott lakik", meg "átjáróház".

A lakáskiadás nem szállodai szolgáltatás, ahol fő/éjszaka alapján állapítják meg az árakat. Aki kiveszi a lakásomat, annak amíg ott lakik ( ami akár években is mérhető időt jelent) az az otthona.És az otthonába miért ne fogadhatna időnként vendéget, aki akár ott is alszik néha? Nem odaköltözésről volt szó!

2022. febr. 23. 10:59
 35/39 anonim ***** válasza:
39%
#36 ha 1 főnek van kiadava az nem 1 pár! Vendég az más, 1 napit ott alszik az nem baj. De az, hogy bekoltoznek többen az szerinted jó és ugyan annyiba kerül, mivel a lakást adod ki? Több ember sokkal jobban lelakja a lakást. Igen is ha valakinek a párja oda költözik azért igenis kell a + fő pénz.
2022. febr. 23. 16:22
 36/39 anonim ***** válasza:
29%

Az idősebb párnak biztosan nem! Válófélben lévő gyári munkások, frissen összeköltöznek, kövezzetek meg, de szerintem nem túl jó ómen.

A fiatal anyukának már inkább, HA szépen aláírja a kiköltözési záradékot, ÉS befogadói nyilatkozatot is hoz! Valamint legyen benne a szerződésben, hogy 2 fő életvitelszerű ottlakására adod ki az ingatlant, bárki más beköltözése szerződésszegés, és azonnali felmondásra ad okot.

2022. febr. 23. 17:02
 37/39 anonim ***** válasza:
79%
#37 Szerintem az, hogy 1 fő vagy 1 pár lakik ott, az nem akkora különbség, mint ha 1 főnek adod ki és beköltöznek nyolcan 35 négyzetméterre.
2022. febr. 23. 17:50
 38/39 anonim ***** válasza:
33%

39: Az a te magánügyed, hogy hogyan árazod, de máséval ugye nem verjük. Szerencsére azt se tudod, kinek, melyik ingatlanáról van szó, sose lesz beleszólásod.

Én is amortizáció alapján árazok.

Egy tüchtig, ingázó kislány lakik nálam, olcsón.

A rezsin visszaigazolódik, kb. 3000 Ft rezsije van (órák alapján).

Egy párnak és állandó ottlakásra is vastagabban fog a ceruzám.

2022. febr. 23. 17:58
 39/39 A kérdező kommentje:
Végül a fiatal lány mellett döntöttünk. Köszönöm szépen a segitseget!
2022. febr. 27. 05:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!