Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lomtalanítás, szelektálás!...

Lomtalanítás, szelektálás! Mitől váltok meg és mi az, amit inkább megőriztek? Hol, hogyan adjátok tovább, ami már nem kell?

Figyelt kérdés
Tele van a ház szeméttel és olyan dolgokkal, amiket nem használunk és nincs is rá szükségünk. Most, hogy többen is ráérünk a családból elkezdtük kiválogatni a holminkat, mert rengeteg hely szabadulna fel tőle és tényleg van csomó olyan cucc, amire egyszerűen nincs is semmi szükségünk. Ami egyértelműen rossz, tönkrement, régi, hiányos, hibás, sokat használt, értéktelen és semmire nem jó stb. az megy a kukába. A még használgató ruhákkal sincsen probléma, mert azt vagy megőrizzük és még hordjuk, vagy továbbadjuk ismerősnek/rokonnak stb. vagy megy a ruhagyűjtő konténerbe. Viszont van rengeteg könyvünk (pl. csomó gyerek és ifjúsági könyv, ponyclub-os könyvek, iskolai tankönyvek stb.), van csomó csecsebecse (szobrocskák, porcelánok, kagylók, képkeretek stb. minden kis vacak nyaralásról, ajándékból stb.), régi játékok (építő, társas, kirakó, kártya), régi gyerek vagy kamaszkori naplók és leckefüzetek. Ezeket már nem használja senki, nem is fogjuk, porosodnak vagy foglalják a helyet... viszont nem tudjuk hová tenni, hová adni. Személyesen nem ismerünk senkit, akinek bármi ilyesmire lenne szüksége, de a városban csak ruhákat gyűjtenek a rászorulók részére. Eladni pedig szerintem azért nem lehet akármit.
2020. júl. 8. 16:17
 1/6 anonim válasza:
100%
Tegyétek fel Facebookra a helyi adok veszek csoportokba.
2020. júl. 8. 16:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Keresd meg a helyi NOE Szervezetett ott szivesen veszik a jatekokat konyveket
2020. júl. 8. 16:28
 3/6 anonim válasza:
100%

A porcelan es egyeb porfoglalokat dobd ki.

Könyveket el lehet adományozni szervezeteknek.

Egyébként ajánlom Marie Kondo könyvét, nagyon sokat segít.

2020. júl. 8. 16:43
 4/6 anonim válasza:
100%
Rengeteg ingyenadom csoport van a facebookon. Érdemes oda kitenni biztos lesz rá jelentkező
2020. júl. 8. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi is selejtezünk keményen. Én egy rakás dolgot tettem fel vaterára. 1 Ft-ről indítva. Meglepő, hogy mi az, ami senkinek sem kell, és miért adtak egy kis pénzt.

Keresd meg a helyi családsegítőt. Ők kaptak két régi üzemképes TV-t, ruhákat, egy aszalt és nagyon örültek.

2020. júl. 8. 18:04
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindent kidobok a kukába. Úgyis max. 5 perc a szintidő, amire a környékbeli csövesek kiszedik és széttépik a zsákot.
2020. júl. 8. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!