Adnátok egy kis inspirációt nekem lomtalanításra, takarításra?
Alapban a rendet és a tisztaságot szerető ember vagyok.
De 3 éve súlyos depresszióval kezelnek, ez a környezetemen is meglátszik. Már nem tudom eldönteni, hogy a kialakult kupi és a kosz miatt vagyok még mindig depressziós, vagy a depresszió miatt vagyok szutykos.
Azt tudom, hogyha valamilyen csoda folytán most hirtelen rend és tisztaság lenne körülöttem, azt szinten tartanám, de belefogni képtelen vagyok, nem látom a végét, hatalmas feladat lenne.
Most egy kicsit jobb időszakot élek meg (sajnos hullámzó) elkezdeném, de a reggeli nagy terveim ilyenkorra elszállnak.
Aki volt már ilyen helyzetben, hogy tudott kimászni belőle, hogy kezdett neki, hogy a végére is érjen? (Két szoba+étkezős lakás.)
Állj neki, egy kis helyen és jön a többi magától.
Ha valóban van igényed a rendre és a tisztaságra, nem bírod majd abbahagyni
1. Valogasd ki es lomtalanits, dobj ki mindent, ismetlem MINDENT, amire nincs szukseged.
2. Vegyel nehany tarolodobozt (ikea, pepco nagyon olcso), ha nincs ra kereted zoldsegesnel kerj ingen bananos dobozokat. Ebbe pakold el az osszes dolgot amit jelenleg nem hasznalsz, ergo teli cuccok, ruhak, akor folosleges kihasznalatlan konyhai cuccok.
3. Alaposan moss le minden szekrenyt, polcot, asztalt, szeket stb-t.
4. Csak a legszuksegesebb napi szinten hasznalt dolgokat hagyd elol.
5. Kenyszeritsd magad a hazimunkara. Legyen 1, de inkabb 2 idopontja a napnak, amit takaritasra/mosogatasra/vasalasra stbre szansz.
Ezt ird ki egy papirra, es baromi szigoruan ragaszkodj hozza. Pl minden nap Este 7-tol 7:30-ig csinalnod KELL valamit.
Mindenkinek, aki átérezte a gondomat és segíteni próbált, nagyon köszönöm a tanácsát és az emberségét!
Jó egészséget, szép nyarat kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!